• Toți ochii sunt pe Robert Fițo, premierul Slovaciei, care a scăpat ieri în urma unei tentative de asasinare. Starea de sănătate a premierului este gravă, anunță guvernul slovac.
  • Drumurile noastre toate – aduc turiști și în România. Avem și prima aplicație care promovează turismul – România Atractivă. DAR cât de atractivă e aplicația? Dezbatem în seara asta.
  • În sfârșit s-a inventat grupul de whatsapp pe care nu îl pui pe mute. Dai un mesaj și ajungi în destinația favorită.
  • De moarte și de taxe nu te scapă nimeni. Dilema cetățeanului corect – a plătit toate viața taxe, iar la pensie a rămas al nimănui.
  • Și totuși va fi apărată dreptatea în lume! Asta promit cei doi șefi autoritari, Putin și Xi Jinping, care s-au pus la masa negocierilor la Beijing.
  • Nu mai băgați la ghiozdan! Ministerul are grijă de sănătatea elevilor – nu se referă la pachețel, ci la greutatea manualelor.
  • Telefonul nu te lasă să scapi de fantomele trecutului! Ce update îți aduce pozele pe care le-ai șters înapoi în telefon? Imediat la ȘTIU.
  • Guvernul ne promite reabilitarea a 150 de kilometri de cale ferată. E vorba de linia care leagă Focșaniul de Roman. Premierul Ciolacu a făcut anunțul în ședința de azi a Guvernului. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 3 ani, iar costurile vor fi de 11 miliarde de lei.
  • Și… chiar dacă Ciolacu ne-a promis că din toamnă românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru Statele Unite, ambasadoarea Americii în România îl contrazice.
  • Florin Piersic își revine după probemele medicale prin care a trecut. A fost scos de la Terapie Intensivă și a început să se deplaseze cu ajutorul unui cadru ajutător, după intervenția chirurgicală prin care i-a fost scoasă proteza DE la genunchi.
  • Cinematografia din Moldova intră în lumea bună înaintea țării. Filmul lui Oleg Condrea a primit premiul pentru cel mai bun scurt-metraj dramatic la Cannes. Premiul de la Cannes nu este singurul pe care Oleg Condrea l-a primit pentru acest scurt-metraj – a mai luat încă 80 de premii până acum, incusiv la festivalurile de la New York, Berlin, Londra sau Paris.
  • La Cannes a avut loc și premiera noii producții din seria Mad Max – „Furiosa”! Fanii seriei nu îl vor mai vedea însă pe Mel Gibson în film. Nici Charlize Theron nu o va mai juca pe tânăra șoferiță „Furiosa”, povestea este despre începuturile ei, iar personajul va fi jucat de Anya Taylor Joy. „Furiosa – a Mad Max Saga” este al cincilea film din binecunoscuta serie creată de George Miller.
  • Astăzi începe la Craiova Festivalul Internațional Shakespeare. Programul este deschis de piesa Furtuna, prima din cele 300 de piese care vor fi jucate anul acesta la festival.
  • Un tablou al lui Monet din 1893 a fost vândut cu peste 30 de milioane de euro după un război al licitațiilor de la New York, dintre casele de licitații Sotheby’s și Christie’s. Sotheby’s a vândut în jur de 50 de tablouri de artă modernă pentru 215 milioane de euro.
  • Și… lovitură pentru cuplul Bennifer. Jennifer Lopez iese din nou singură în oraș, de data asta la un studio de dans din Los Angeles. Asta la șapte săptămâni după ce a fost văzută ultima oară în public cu soțul ei, Ben Affleck – și niciunul nu arăta fericit. Cei doi s-au căsătorit în urmă cu 2 ani, însă presa americană spune că există zvonul că ar urma să se despartă.
  • Geert Wilders, politicianul de dreapta care a câștigat alegerile din Olanda în urmă cu șase luni, a ajuns în sfârșit la un acord politic și formează guvernul. Noul prim-ministru olandez nu vine cu vești bune pentru europeni – spune că nu va urma regulile Uniunii în privința migranților.
  • Platforma chinezească de cumpărături online, Temu, este dată în judecată de mai multe asociații de protecție a comnsumatorilor din Europa. Temu e acuzată că își induce în eroare clienții – prețurile prin care își promovează produsele nu sunt aceleași cu cele pe care trebuie să le plătească în realitate clienții.
  • Uită de spargerile de bănci cu hoți sexy, pistoale și urmăriri cu mșinile prin orașe. În epoca cryptomonedelor, jafurile durează doar 12 secunde și nu sunt la fel de spectacuoase, poate doar pentru hackerii pricepuți. A fost cazul a doi frați, amândoi foști studenți eminenți, care au furat cryptomonede, mai exact Etehereum, în valoare de 25 de milioane de dolari. Au dat lovitura cu un program sofisticat în exact 12 secunde.
  • Ladies and Gentlemans, cine e cel mai sexy bărbat din UK?! Cillian Murphy sau Tom Holland se uită cu invidie la… Jeremy Clarkson. El a fost votat de englezi drept cel mai atrăgător star din UK! jeremy Clarkson are 64 de ani. Pe locul doi este Tom Holland, iubitul actriței Zendaya, iar pe trei… FĂRĂ CORONIȚĂ… este Prințul William.
  • Grea e relația părinte-copil. La scurt timp după ce a împlinit 18 ani, Suri Cruise, fiica actorului Tom Cruise a renunțat la numele tatălui ei. Pe lista spectacolelor în care joacă tânăra apare trecută simplu – Suri Noelle.
  • Dacă ești fan „Bridgerton”, astăzi se lansează cel de-al treilea sezon. Prima parte are patru episoade, iar partea a doua va apărea o lună mai târziu, pe 13 iunie, când vin următoarele 4 episoade.
  • Faci update la IOS 17.5 și te trezești în galerie cu poze pe care nu mai vrei să le vezi. Utilizatorii spun că un bug le aduce înapoi în galerie poze și clipuri pe care ei le-au șters chiar și în urmă cu câțiva ani. Utilizatorii se plâng că Apple nu respectă confidențialitatea și le ține datele salvate în servere.
  • Dar am și vesti bune de la Apple – în curând o să poți să controlezi telefonul și tableta doar cu ochii. E o funcție pentru persoanele cu dizabilități la care Apple lucrează, dar care poate fi folosită de toată lumea.

Recomandări

ÎCCJ: IOHANNIS, BANII ÎNAPOI!
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”
SUA AJUTĂ UCRAINA
TACE... DAR ȘI PACE!
HEZBOLLAH VIZEAZĂ MOSSAD
CUM SCHIMBĂM EDUCAȚIA?