Marga Nițu, Marcela Feraru și Gabriel Balmuș, cercetător Universitatea din Cambridge

  • Românii speră din nou să meargă în America fără viză. Doi senatori americani au introdus un proiect de lege care include România in programul Visa Viewer. Românii ar putea călători liber timp de 3 luni.
  • Mai sunt 7 ani până când și oamenii pot ajunge ca roboții – nemuritori și reci. Futuristul Ray Kurzweil e convins că până in 2030 tehnologia va crea roboți care se vor plimba prin sângele uman si vor aduce o formă de viață veșnică.
  • Furtună pe mare! Pentagonul lansează imagini cu ce spune că ar a fi coliziunea dintre drona americană și avionul de luptă rusesc. Clipul fost lansat public ca răspuns la declarațiile rușilor care au spus că Nu a existat nicio coliziune.
  • Tesla sperie viitorul mașinilor! Clienții îl duc pe Musk în fața judecătorilor pentru că nu îi lasă să își repare mașinile unde vor ei și că îi pune să plătească prea mult pentru piese.
  • OMV Petrom vrea să plece de pe bursa de la Londra. Compania le cere acționarilor să voteze delistarea certificatelor globale de depozit.
  • Limba moldovenească nu mai există. Parlamentul de la Chisinău a decis: Limba vorbită in Republica Moldova se numește de azi „limba română” și nu vor mai fi folosite sintagmele „limba oficială”, „limba de stat” și „limba maternă”.
  • Chiar dacă Legile Educației zac de 7 ani prin sertare, ministrul Ligia Deca spune că are planuri mari – pozitia ei e impotriva bisericii: copiii trebuie să învețe despre diversitate sexuală: ne naștem fete, băieți, non-binari și alte genuri. Se bazează pe idei moderne din intalnirile cu ministrul educatiei din Franta.
  • Asta înseamnă să fii Nemulțumit de regimul politic. Pentru că Guvernul a avut politici contra lor, fermierii din Olanda si-au făcut partid acum 3 ani si acum a intrat in Senat cu 20% din voturi. Nemultumirea din România se traduce altfel – AUR a trecut pe locul 2 peste PNL conform ultimului sondaj politic din România.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ