Felix Damian, Petronela Axinte și Ionuț Țața, fondator Iceberg, sunt juriul de astăzi.

  • Ne dăm seama o dată în plus ce probleme avem. Uniunea Europeană marchează „Săptămâna mobilității” – în care să ne dăm seama cât de important e transportul verde. La noi trenurile n-au nici o șansă – Concluzia videoconferinței Economia Verde este că în România, transportul rutier primește de 10 ori mai mulți bani decât cel feroviar.
  • N-o vezi, dar o simți – numele ei: Recesiunea economică. Banca Mondială avertizează: guvernele lumii ar trebui să aibă planuri pe termen mediu și scurt ca sa-i protejeze pe cei cu venituri mici.
  • Date-urile dintre oameni și roboți sunt tot mai aproape de zilele noastre. Savanții îi învață pe roboți să înțeleagă emoțiile și să râdă atunci când discuția o cere.
  • ,,Trec pe la birou” nu mai există pentru Airbnb. Compania le propune guvernelor cetățeanul planetar – lucrezi la București în timp ce faci turul Europei. Orice apartament poate să-ți fie și domiciliu, dar și birou.
  • După jumătate de an de război, crimele continuă să lovească Ucraina. O pădure din Izium – zonă recucerită de ucraineni de la ruși a fost transformată într-un cimitir – sunt peste 200 de cruci de care este acuzată armata lui Putin.
  • De azi, n-o să te mai uiți la fel la băutură când mergi în club. O vodkă de lux, promovată în cluburile spaniole de pe Costa de Sol era un paravan pentru una dintre cele mai mari operațiuni de spălare de bani din Europa. Fiscul spaniol a bănuit că profitul obținut în urma băuturii nu ar putea susține stilul de viață luxos al celor care promovau băutura.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE