• Pacea din Ucraina se decide la Beijing. Cel puțin asta vor cei doi prieteni care se consideră cei mai pașnici dintre pământeni – Xi Jinping și Vladimir Putin. După ore de discuții, Xi a propus o conferință de pace care să fie recunoscută atât de Kiev, cât și de Moscova.
  • Mai slăbiți-ne cu dietele. Banii ne fac nu doar obrazul, ci și trupul mai subțire. Studiul care arată că bărbații slăbesc mai repede dacă sunt bine plătiți.
  • Gata cu deepfake-urile în România – ne scapă de ele Bogdan Ivan, ministrul Digitalizări. A apărut platforma pe care poți să te plângi dacă ești victima unui deepfake.
  • Astazi, Belgia a propus in Parlamentul European un set de legi in favoarea LGBTQ – Romania, alaturi de alte 8 state, printre care Italia, Ungaria, Bulgaria si Cehia n-au semnat propunerea de promovare a comunitatii LGBTQ.
  • Stai!… să-ți spun dacă ești câștigător. Concursul de stat degeaba le-a crescut tensiunea particpianților. Au avut nevoie de medici să-i departajeze.
  • Puterea lui Dumnezeu nu e suficientă când vine vorba de factura la curent. Măicuțele de la o abație, mai pe românește o mănăstire din Franța, fac chetă să strângă bani pentru panouri solare. Măicuțele se plâng de facturile la curent mult prea mari – plătesc 5 mii de euro pe lună.
  • Federația de fotbal din Palestina cere organizației FIFA să elimine Israelul din Fotbal. Pe 20 iulie va avea loc o ședință ca să discute problema. „E cinism. Vor să ne distrugă industria fotbalului” – strigă Israelul.
  • În Buzău a avut loc un accident aviatic, cu o aeronavă AN-2, parte a Aeroclubului României. Avionul, care era folosit în zborurile de antrenament ale parașutiștilor, s-a răsturnat în momentul aterizării, cu partea din față. Înăuntru se aflau două persoane, dar niciuna n-a fost rănită.
  • Ministerul Afacerilor Externe a început să distribuie materialele necesare pentru românii din diaspora care vor participa la alegerile pentru Parlamentul European din iunie. În total au fost distribuite peste 2 milioane de buletine de vot pentru cele 915 secții de votare.
  • Că tot vorbim de alegerle europarlamentare, premierul ungar Viktor Orban va face o vizită în Transilvania la începutul lunii iunie. „Nimeni nu îi poate reprezenta pe maghiarii ardeleni în Parlamentul European mai bine decât maghiarii ardeleni”, spune ministrul maghiar al construcțiilor.
  • Și… președintele Joe Biden continuă lupta pentru reducerea restricțiilor asupra marijuanei. Biden a anunțat că vrea să reclasifice canabisul din categoria cea mai restrictivă de pe lista federală a drogurilor ilegale, într-o categorie mai puțin restrictivă. Este următorul pas în procesul de reglementare început de Biden în octombrie 2022.
  • Copiii din Plestina vor fi tratați în România – cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență se vor ocupa de transportul lor. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a zis că este vorba de Mecanismul de protecție european. Nu a spus însă când se va întâmpla acest lucru.
  • Dacă n-ai A.I., nu exiști! Reddit a semnat un nou acord cu OpenAI. Proprietarul ChatGPT își va putea antrena algoritmul de inteligență artificială cu discuțiile de pe platformă. Este un acord asemănător celui pe care Reddit l-a semnat cu Google la începutul acestui an – valorează 60 de milioane de dolari.
  • Joe Biden a blocat publicarea înregistrărilor interviurilor sale din ancheta despre gestionarea dosarelor clasificate. Republicanii au cerut ca ele să fie publice – mai ales că ar putea pune sub semnul întrebării vârsta și memoria președintelui american.
  • De acum înainte, Papa decide când o statuie a Fecioarei Maria care plânge este considerată un fenomen religios inexplicabil. După conferința de azi de la Vatican, fenomenele mistice vor fi mult mai studiate așa încât să încerce să elimine poveștile neadevărate.
  • Pumni și picioare la Parlamentul din Taiwan în timpul unei ședințe. Parlamentarii s-au luat azi la bătaie din cauza unei discuții despre reformarea camerei parlamentare – nu sunt la prima abatere, au mai existat bătăi și în alți ani.
  • Fără cafea, dulciuri și sucuri la magazinele din școli și din jurul lor, e propunerea Ministerului Sănătății . De la magazine vor putea fi cumpărate doar sendvisuri ambalate, apă și fructe. Patiseriile și fast food-urile din apropierea instituțiilor vor fi pe cale de dispariție dacă sunt la maxim 500 de metri.
  • Toate drumurile duc la nemți care se astepata ca EURO 2024 să le aducă în țară peste 30.000 de români la Munchen, Koln și Frankfurt. Companiile care vând bilete de avion spun că aeroporurile din jurul orașelor unde au loc meciurile sunt cu aproape 500% mai căutate.
  • Brazilienilor nu le-a ajuns Campionatul Mondial de Fotbal din 2014, mai fac unul în 2027, dar îi fac pentru femei – FIFA a ales-o pe Brazilia ca țară gazdă pentru Cupa Mondială de fotbal feminin, Va fi prima dată când competiția va avea loc în America de Sud.
  • Și… Kylian Mbappe are statuie de ceară la muzeul Madame Tussauds din Berlin. Fotbalistul a dezvelit statuia la Paris. „Este o modalitate de a mă conecta cu oamenii, chiar şi atunci când sunt plecat”, spune Mbappe.
  • Cand e vorba de Messi – si servetelele valoreaza sute de mii de euro. Șervețelul pe care fotbalistul și-a semnat primul contract cu Barcelona a fost vândut la licitație în Marea Britanie pentru aproape 900 de mii de euro. Messi a semnat servetelul pe 14 decembrie 2000.
  • Când o ușă se închide, alta se deschide. Liverpool i-a găsit înlocuitor lui Jurgen Kloop.
  • Arne Slot – antrenorul echipei Feyenoord, îi lasă pe olandezi și vine pe Anfield. Slot, care a stat 3 ani la Feyenoord și a câștigat un titlu în sezonul trecut, iar acum Cupa Olandei, e numit de fani „cel mai bun antrenor din istoria clubului”. Ultimul meci al lui Jurgen Klop pe banca lui Liverpool va fi duminică, cu Wolves, pe Anfield.
  • Au bătut Cupa, nu și cuba. După ce a câștigat Cupa Italiei cu Massimiliano Allegri pe bancă, Juventus l-a dat afară pe antrenorul italian, care mai avea un an de contract cu echipa din Torino. La finalul meciului cu Atalanta, jucat la Roma, pe Olimpico, Allegri a înjurat și îmbrâncit membrii conducerii. Juventus a câștigat Cupa, după trei ani de secetă – în care nu a luat niciun trofeu.
  • Au sunat sirenele noaptea trecută în Stockholm, după ce oamenii au auzit focuri de armă în apropierea ambasadei Israelului. Autoritățile au izolat zona și au reținut mai multe persoane pentru audieri, dar nu au dovezi pe care să-și bazeze suspiciunile. Partea bună este că nimeni nu a fost rănit.
  • Un bărbat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța a fost ucis de poliție, anunță ministrul de interne din Franta. Bărbatul era înarmat cu un cuțit și o bară de fier când s-a năpustit la unul dintre polițiști. Autoritățile nu au găsit niciun act de identitate asupra atacatorului.
  • S-a rupt lanțul de iubire între Netanyahu și Gallant. După ce Netanyahu a spus că orice discuție despre „ziua de după” în Gaza este lipsită de sens până când Hamas nu va fi învins, Yoav Gallant, ministrul al Apărării, a declarat că se va opune oricărei forme de control militar pe termen lung al Israelului asupra Fâșiei Gaza.
  • Și… Federația de fotbal din Palestina cere organizației FIFA să elimine Israelul din Fotbal. Pe 20 iulie va avea loc o ședință ca să discute problema, spune Gianni Infantino, președintele FIFA. În schimb, Israelul acuză Palestina de cinism și că vrea să distrugă industria fotbalului din Israel.
  • Dacă ești amator de documentare românești, mergi la „I LOVE DOC”, la ARCUB – Hanul Gabroveni – o extensie a Festivalului Internațional de Film Documentar. Festivalul se termina luni.
  • Astăzi a început la Sibiu Festivalul Filmului European. Gala de deschidere a avut loc la Filarmonica de Stat Sibiu – Sala Thalia. Festivalul se mută de mâine la Forumul Democrat al Germanilor – Sala Oglinzilor.
  • Billie Eilish și-a lansat azi cel de-al treilea album, „Hit Me Hard and Soft”- conține 10 piese. Artista nu a vrut să posteze nicio piesă înainte de lansarea albumului. Versurile abordează teme precum sexualitatea, imaginea de sine și evoluția personală prin care a trecut artista în vârstă de 22 de ani.
  • Apare încă o stea pe Hollywood Walk of Fame. Chris Hemsworth va fi onorat pe celebra alee din cetatea filmului. Ceremonia vine după ce Hemsworth și-a imprimat în ciment amprentele la TCL Chinese Theater.
  • GTA VI va apărea în toamna anului următor.în versiuni pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S. CEO-ul Rockstar Games a zis că va oferi o experiență de divertisment fără egal.
  • AC/DC se întoarce în turneu pentru prima dată din 2016. Show-urile marchează 50 de ani de la înfiinţarea trupei – este prima dată când artiștii îşi promovează cel mai recent album în turneu – „Power Up”. Turneul începe de azi în Germania și se va încheia pe 17 august.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?