• Cifrele horror ale momentului – 10.000 de români între 10 și 25 de ani ne-au abandonat anul trecut. Este cea mai mare cifră din ultimii zece ani, iar statistica spune că nu se vor mai întoarce.
  • Cei care rămân sunt chemați din școli în baruri. Sau restaurante – ca să muncească. Dragoș Anastasiu, antreprenor în HoReCa, le cere directorilor de școli să-i lase pe tineri la job-uri part-time sau sezoniere.
  • Japonia își trimite toți oamenii în baruri. Sau măcar să bea de acasă. Pentru că bugetul se clatină, guvernul japonez îi învață pe oameni să bea din nou. Bonus – se vor naște și mai mulți copii!”
  • Guvernul anunță că dă bani în plus pentru sănătate, educație și plătește concediile medicale. Rectificarea bugetului a trecut astăzi – dar mai e ceva: Consiliul Fiscal consideră că față de țintele de venituri asumate de Guvern vom avea un gol de circa nouă miliarde de lei, cam 0,66% din PIB.
  • Și mai zicem că nu au bani companiile românești. Doar benzina pentru mașinile de serviciu costă peste 120 de milioane de lei pe an. „Nu mai cheltuiți banii pe prostii!”, strigă sindicatele. Ecoul încă nu răspunde.
  • Americanii au stabilit cât valoreaza viața unui om: 2,8 milioane de dolari, este prețul tratamentului pentru cei care vor avea sângele modificat – în caz de boală rară. Sangele aduce schimbare de ADN.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN