• Știu cine ar ieși președinte în SUA dacă ar vota românii. Surpriză, sau nu?
  • Înainte de alegerile din vară, preocupările europenilor sunt tot mai diverse. Războiul, criza economică, schimbările climatice sau COVIDUL? Ce crezi că-i roade cel mai tare pe români?
  • Cele cinci reguli ale iubirii: cum să nu dai de belele dacă faci sex.
  • Oglindă oglinjoară, cine are cea mai tare armată din lume? La început de an, marile puteri își încordează mușchii pentru topul puterilor militare.
  • Limita este cerul…sau nu. Copiii visează să plece cât mai departe de România. Peste jumătate dintre copiii români vor să se stabilească în altă țară, arată un raport publicat ieri de Salvați Copiii.
  • Chiar dacă e dovedit că femeile trăiesc mai mult decât bărbații, tot ele se plâng! „SNici companiile medicale nu ne înțeleg!”
  • În 2023, economia Chinei a crescut cu 5%, arată un nou raport, însă populația chineză a scăzut cu două milioane de locuitori. În 2022 a fost înregistrată prima scădere a populației din ultimii 60 de ani, iar experții spun că un motiv este pandemia Covid-19.
  • Securitatea Taiwanului este din nou amenințată. În ultimele 24 de ore, zece avioane chineze au traversat Taiwanul, susține Ministrul Apărării taiwanez.
  • Apple e în top. A depăsit Samsung și a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Acest lucru pune capăt dominației Samsung, care a fost pe primul loc din 2010. Anul trecut, Apple a vândut 235 de milioane de Iphone-uri, adică 20% din piața mondială.
  • După succesul programului Rabla, Ministerul Mediului lansează programul Rabla pentru sobe. Programul își propune să înlocuiască sobele vechi, cu randament ineficient, cu sobe cu eficiență energetică ridicată. Ministerul pune la bătaie pentru asta 100 de milioane de euro.
  • Statele Unite vor să pună din nou pe lista teroriștilor gruparea Houthi, din cauza atacurilor asupra navelor comerciale din Marea Roșie. Gruparea fusese scoasă de pe lista organizațiilor teroriste în 2021, din cauza gravei crize umanitare prin care trecea Yemenul.
  • Armata Belarus poate de acum să folosească arme nucleare, anunță ministrul apărării Viktor Hrenin. Hrenin spune că a fost modificată în acest sens doctrina militară bielorusă. Dar singurele rachete nucleare de pe teritoriul Belarusului sunt rachetele care aparțin Rusiei.
  • După ce săptămâna trecută au fost găsite 45 de flori de mină în bagajul unei femei care călătorea în Anglia, Aeroportul Cluj a dat lovitura din nou. Ieri, polițiștii de frontieră au găsit într-un colet alte 27 de kilograme de flori de mină care urmau să ajungă în China.
  • De pe aeroport direct în topul celor mai populare destinații turistice din lume. Brașovul este singurul oraș din Europa în acest clasament și se află pe locul 21, arată Tripadvisor. Pe primele trei locuri sunt Tokyo, Seoul și Halong Bay. Criteriile care au contat în alegerea celei mai bune destinații din lume sunt numărul de recenzii și notele oamenilor.
  • Grăbește-te! Mai ai doar 4 zile să ajungi la Expoziția Efectul Picasso de la Muzeul de Artă Recentă – unde poți să vezi 46 de lucrări ale celebrului artist. Din septembrie, expoziția a fost vizitată de peste 50.000 de oameni.
  • WhatsApp mai primește un update. Dacă până acum puteai trimite mesaje vocale în privat prietenilor tăi, vei putea face același lucru și pe grupurile de broadcast.O decizie inspirată dacă te gândești că utilizatorii WhatsApp trimit 7 miliarde de mesaje vocale în aplicație în fiecare zi. În plus, WhatsApp permite acum canalelor să aibă până la 16 administratori.
  • Astăzi în Statele Unite începe Festivalul de Film Sundance. Kristen Stewart este capul de afiș al festivalului de film de anul acesta. Actrița urmează să primească un premiu și joacă în două filme prezentate la Sundance, drama criminală Love Lies Bleeding și SF Love Me. „Thelma”,”Freaky Tales”, „A Different Man”,”The Outrun” și „Will and Harper” sunt printre cele mai așteptate filme. Nu e de mirare, joacă actori de top precum Pedro Pascal, Sebastian Stan sau Kieran Culkin. Festivalul ține 11 zile, până pe 28 ianuarie.
  • Gamerii au motiv de bucurie, astăzi se lansează in toata lumea jocul video „Prince of Persia: The Lost Crown”. Prince of Persia: The Lost Crown este o aventură inspirată din mitologia persană, în care jucătorii intră în pielea lui Sargon – cel mai tânăr membru al războinicilor de elită din Persia, Nemuritorii și înfruntă pericolele Muntelui Qaf. „Prince of Persia: The Lost Crown” este disponibil pe Xbox One, Xbox Series X și PC.
  • Sănătatea pune pedici Casei Regale din Marea Britanie. Kate, Prinţesa de Wales a Marii Britanii, a fost operată abdominal la un spital din Londra. Operația a fost un succes, iar prințesa de Wales își va relua atribuțiile publice după Paște, transmite Palatului Kensington. Și cum nicio problemă nu vine singură niciodată. Săptămâna viitoare și Charles va fi internat din cauza unei probleme la prostată, a anunțat ieri Palatul Buckingham.
  • Spune-mi ce gamer ești, ca să ți spun la ce riscuri te supui. Jucătorii de gaming care țin volumul căștilor la un nivel crescut riscă să nu mai audă niciodată, este concluzia unui nou studiu. Deși acest lucru era demonstrat pentru muzica în căști, acum cercetătorii atrag atenția asupra sunetului din jocurile video.
  • Arnold Schwarzenegger a fost reținut pe aeroportul din München din cauza unui ceas de lux, de la compania elvețiană Audemars Piguet, pe care actorul susține că voia să-l vândă la licitație de caritate. Arnold Schwarzenegger a fost obligat să plătească 35.000 de euro: 26.000 pentru ceas , 4.000 impozit și alți 5.000 amendă. Actorul a trebuit să scoată din buzunar jumătate din cost în numerar, dar nu avea, drept urmare ofițerul l-a escortat pe actor direct la sucursala băncii. Din Munchen, Arnold Schwarzenegger, trebuia să plece în Austria, unde are loc Summitul Mondial pentru Climă.
  • Noaptea trecută a avut loc prima lansare importantă de telefoane de anul acesta. Samsung a prezentat în California noile telefoane din seria Galaxy – S24, S24 Plus și S24 Ultra. Vedetele lansării au fost funcțiile AI cu care vin de acum telefoanele Samsung – traducerea în timp real a apelurilor vocale, un Ai care iți corectează mesajele text și unul care iți face rezumatul notițelor din telefon.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?