ȘTIU, 20 decembrie, cu Lucian Nemoiu și Tamara Ceaicovschi

Magda Gheorghiță, Marcela Feraru și Silviu Paicu – Cercetător politică și securitate internațională, sunt în juriul de astăzi.

  • A fost greu în lume în acest an, dar parcă nouă ne-a fost și mai greu. Peste 80% dintre români spun că 2022 a fost rău pentru țară și 60% pentru ei și familiile lor. Doar ungurii, britanicii și polonezii sunt mai nemulțumiți. Pentru noi pare că răul abia începe – românii se tem că vor crește în continuare inflația, dar și ratele la bănci.
  • Moșul a intrat în criză. Față de anul trecut, românii bagă cu 40% mai puțini bani în cadourile de Crăciun. Inflația i-a făcut pe jumătate dintre români să se oprească la un maximum de 300 de lei atunci când vorbim de banii cheltuiți pe cadouri, iar 1 din 10 români nu vor să dăruiască nimic de Crăciun.
  • La nici două săptămâni după ce vicepreședintă parlamentului european Eva Kaili a fost prinsă cu saci de bani – din corupție, a venit rândul altei femei din politică mare să fie trasă la răspundere. Ministra Tineretului din Germania a fost amendată pentru că a dat o petrecere de ziua ei care cu volumul la muzică peste limita legală.
  • Războiul din Ucraina pare o tragedie fără sfârșit. Azi e Ziua 300. Rușii se luptă și între ei. Oligarhul Deripaska – cel care a criticat războiul acum câteva luni a rămas fără un complex hotelier de un miliard de euro.
  • Încă un adevăr despre aroganța Anti-Social Media. Utilizatorii sunt dați de gol – mai mult de jumătate nu au citit articolele la care dau share.
  • Accident că în Destinație Finală, dar cu final fericit. Doi americani au fost salvați de telefon după ce au căzut de la 100 de metri.