• Fratele mai mare care are grija de Ungaria lui Orban. Chinezii au semnat un acord de securitate cu ungurii prin care le promit ca o sa ii apere de orice rau. Asta imedit dupa ce liderii Europei s-au strans la Munchen ca sa decida soarata Ucrainei.
  • Alergiile la ouă, lapte, nuci și alune și-au găsit nașul. A apărut medicamentul care ajută la reducerea reacțiilor alergice la aceste alimente și este aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din America.
  • Planeta Albastră devine Planeta rosie. NASA dă start la programul prin care poti să traiesti un an ca un martian. Simularea imită perfect condițiile planetei unde Elon Musk vrea să ne mute pe toți.
  • Cum a auzit că a murit Navalnii, Clotilde Armand intră din nou în scenă. Ea propune ca strada unde e consulatul Rusiei din București – Tuberozelor – să poarte numele lui Navalnii, rivalul lui Putin, mort în închisoare săptămâna trecută. Problema e că e aceeasi stradă unde se află si ambasada Belarusului – pe care tot Clotilde a promis acum doi ani și jumătate că o va redenumi Roman Protașevici, un contestatar al lui Lukashenko.
  • Religia la secția de votare. Suparatii ca raman fara bani, antreprenorii spaniloi isi cheama clientii la referendum ca sa mute o sarbatoare in weekend. Se plang ca pierd prea multi bani din cauza ei.
  • Cel mai bun prieten al omului, anul trecut în Marea Britanie, a fost Goldendoodle, o încrucișare de Golden Retriever și pudel. Cântăreața Adele are doi, pe nume Bob și Freddy. Care sunt preferințele la noi în țară, afli astăzi, la ȘTIU.
  • Institutul Cultural Român a dat startul candidaturilor pentru bursele „Lucian Blaga”, „Woodrow Wilsonˮ şi „Ion Mincu”. Bursele vin în sprijinul dezvoltării cercetătorilor, arhitecților români și profesioniștilor din domenii precum istorie și drept. Opt candidaţi vor beneficia de subvenţii în valoare de 24.000 de euro şi 42.000 de dolari.
  • 12 italieni au obținut ilegal diplomă de asistenți medicali la o școală postliceală din România, în condițiile în care aceștia nu știu limba română și nici nu au participat la cursuri. Polițiștii fac percheziții în județul Ilfov și Mureș.
  • UNTOLD Dubai a înregistrat un record de participanți pentru Emiratele Arabe. 185.000 de fani din întreaga lume au participat în cele patru zile și patru nopți de festival, spun organizatorii. În cea de-a patra zi au fost prezenți 45.000 de fani.
  • Curtea Internațională de Justiție a început o serie de audieri ca să stabilească consecințele legale pe care trebuie să le suporte Israel pentru ocuparea teritoriilor palestiniene. Procesul ține o săptămână iar 50 de state se vor adresa judecătorilor.
  • Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea un al doilea mandat. Ea spa întâlnit la Berlin cu partidul din care face parte – Uniunea Creștin Democrată Germană – să discute o nouă nominalizare în această funcție, înainte de alegerile Uniunii Europene din iunie.
  • Președintele AUR, George Simion, a anunțat că europarlamentarul Tudor Ciuhodaru candidează la Primăria Municipiului Iași. Simion îi cere senatorului USR, Marius Bodea să-și retragă candidatura și să-l susțină pe Ciuhodaru în lupta pentru locale.
  • Martin Scorsese ține cu ursul. Sau, mai bine zis, Ursul de Aur ține cu Scorsese. Astăzi, legendarul regizor va primi distincția pentru întreaga carieră, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin. După ceremonie, la Palatul Berlinalei va fi prezentat filmul „The Departed”, realizate de Scorsese în 2006. Cel mai recent film al său, „Killers of the Flower Moon”, are nouă nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor.
  • Nu mai e căldură nici în bucătărie. Restaurantul celebrului chef Salt Bae din Londra a redus încălzirea din cauza facturilor crescute le energie. Asta deși profitul restaurantului a crescut cu 44%, iar vânzările au crescut cu peste 60%. O friptură de vită în restaurantul celebrului chef poate ajunge și la 800 de euro.
  • Milano devine capitala modei. Astăzi începe Milano Fashion Week. Pentru astăzi e planificată doar ceremonia de deschidere. Primele prezentări încep de mâine, când își prezintă creațiile Diesel, Fendi sau Roberto Cavalli. Evenimentul se încheie pe 26 februarie.
  • NASA începe în primăvara anului viitor cel de-al doilea experiment pentru simularea vieții pe Marte. Echipajul va locui timp de un an într-un habitat de 1.700 de metri pătrați și va avea de rezolvat sarcini specifice vieții pe planeta roșie, inclusiv limitări de resurse sau defecțiunile echipamentelor.
  • Un satelit european scos din uz urmează să se prăbușească săptămâna aceasta pe Pământ. Singura problemă este că specialiștii de la Agenția Spațială Europeană nu știu unde anume va ateriza. Cu toate astea, ei au spus că riscul ca o presoană să fie rănită de resturile spațiale este de unul la 100 de miliarde.
  • Cum să faci 50 de milioane de euro într-un singur an. Te transferi la Real Madrid. Cel puțin in cazul lui Mbappe funcționează. Jurnaliștii de la Marca spun că Mbappe deja a semnat, dar nici Real, nici fotbalistul nu recunosc mutarea. Prima de instalare e de 125 de milioane de euro – bani care vor veni în tranșe. 5 ani va juca Mbappe la Real.
  • Istvan Kovacs a fost delegat la ”centru” la partida din această seară dintre Inter Milano și Atletico Madrid din optimile de finală ale Champions League. Jurnaliștii spanioli au atras atenția asupra faptului că formația madrilenă a pierdut ambele meciuri din Liga Campionilor care au fost conduse de arbitrul român.
  • Legendara trupă britanică Queen este aproape de a încheia un acord pentru vânzarea întregului lor catalog de muzică, inclusiv hiturile ”We Will Rock You”, ”Bohemian Rhapsody” și ”I Want to Break Free”. Suma așteptată este de 1,1 miliarde de euro.
  • Filmul biografic ”Bob Marley: One Love”, dedicat cântărețului de muzică reggae este pe primul loc la box-office-ul din America, după ce a obținut încasări de 26 de milioane de euro din vânzarea de bilete.
  • Alergiile la ouă, lapte, nuci și alune și-au găsit nașul. Compania Genentech a dezvoltat un medicament numit Xolair care ajută la reducerea reacțiilor alergice la aceste alimente. Este primul medicament de acest fel aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din America.
  • Un milion de români s-au programat online pentru obținerea pașaportului prin intermediul platformei electronice puse la dispoziție de Ministerul de Interne. Platforma a fost lansată în urmă cu un an și oferă și servicii electronice ca obținerea cazierului judiciar sau a istoricului sancțiunilor rutiere.
  • Concertele de la Cluj-Napoca şi Bucureşti ale tenorului Placido Domingo, programate pe 23 şi 26 februarie, vor fi reprogramate, anunță organizatorii evenimentului. Motivul este o bronșită acută a celebrului tenor, care trebuie să ia o pauză vocală de 10 zile.
  • Expoziţia „Brâncuşi” a dus la o creştere cu 800% a numărului de vizitatori la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, anunţă organizatorii. În cele patru luni cât a fost deschisă expoziția, 130.000 de persoane au admirat operele lui Constantin Brâncuși.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA