Marcela feraru, Felix Damian și Alexandru Dincovici, antropolog, sunt în juriul de astăzi

  • Pregătiți popcorn-ul! Planeta se uită ca la film spre Moscova acolo unde liderul chinez Xi Jinping a mers pentru o vizită de 3 zile cu Putin – care a ascuns masa de 6 metri cu care l-a primit pe Macron – ca întâlnirea să fie mai intimă. După ce a împăcat Iranul cu Arabia Saudită, Xi vrea să le arate americanilor că și el poate face ordine in lumea, dar și în Ucraina. UE a scos doua miliarde de euro pentru Ucraina – pentru un milion de obuze in următorul an. „Noi le consumăm în 3 luni” – e răspunsul ucrainenilor.
  • Renunți la cafea sau devii oficial rasist? Cine bea cafea și lapte – e rasist! – consideră platforma americană AFRU.com, care promovează persoanele de culoare. Ei invită comunitatea să boicoteze și afirmă că supremația albilor s-a construit pe spinarea lor – adică pe industria cafelei, acolo unde lucrau sclavi de culoare.
  • Ministrul Familiei, Gabriela Firea, ține cu băieții – vrea programe anti-discriminare pentru că uneori și bărbații ies prost. Un studiu cu bătaie lungă arată că intr-un sfert dintre cazurile de violență domestică din Suceava – bărbații sunt cei care iau bătaie.
  • Francezii nu se mai opresc din proteste. „Suntem romantici fără să vrem. Ajungem să folosim lumânările în loc de becuri in restaurante” – e noua replică anti-Macron.
  • „Fericiți cei săraci cu duhul” pare să fie filtrul care a contat in Clasamentul Fericirii. Românii sunt peste milionarii din Dubai, dar și peste zâmbitorii Europei – italienii și spaniolii.
  • Prea multă îndoctrinare în școli strică – strigă un partid de opoziție din Australia. „Ne uităm pe rezultate și ne sperie. Absolvenții ajung să știe totul despre LGBTQ, dar stiu tot mai puțin să scrie așa cum trebuie.”
  • Păsările vor să zboare de pe planeta pe care o impart cu noi. Oamenii care fac sex zgomotos le îmbolnăvesc – biologii s-au speriat și ne recomandă să facem liniște dacă vrem să mai auzim păsări cântând.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA