• A ieșit fum alb de la Parlament. Habemus candidat la primăria generală – au anunțat liderii coaliției PSD-PNL. Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost prezentat oficial de careul de ași – Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Sebastian Burduja și Gabriela Firea.
  • Banii vin, banii pleacă. Comisia Europeană avertizează că proiectele finanțate din PNRR evoluează prea lent. Riscăm să rămânem fără bani europeni
  • Simona Halep a pierdut primul ei meci după 19 luni de stat pe bară, din cauza suspendării pentru dopaj. Simona a câștigat primul set impresionant, cu 6-1, dar a clacat până la finalul meciului cu jucătoarea din Spania, Paula Badosa. „Mi-a fost dor de asta” – a spus Simona după meci.
  • Fericiți, da’ nu prea. De Ziua Internațională a Fericirii ne-am măsurat fericirea. Topul fericirii nu ne zâmbește – suntem pe locul 32 în lume.
  • Euro-scepticismul e în creștere. Doi din 10 europeni spun că vor ca Uniunea Europeană să aibă mai multă putere în statele membre, arată un sondaj IPSOS. Legile să fie date de guvernanții noștri – spun europenii chestionați.
  • Inteligența artificială dă viață unui muzeu din America. Veteranii din al doilea Război Mondial s-au întors să le dea lecții lui Zelenski și Putin. Cum poți afla prin ce au trecut soldații și asistentele medicale din anii 30-40 – afli in seara asta, la ȘTIU.
  • Azi au avut loc spectacole, recitaluri și prezentări în muzee și teatre din Capitală, de Ziua Internațională a Francofoniei. Muzeul Național al Literaturii Române a organizat o prezentare a scriitorilor români care au o legătură strânsă cu lumea culturală franceză.
  • Produsele agricole ucrainene vor fi importate fără taxe vamale pe piața din Uniunea Europeană până în iunie 2025, după ce Parlamentul și Consiliul European au ajuns la un acord preliminar de prelungire a termenului. Asta pentru a sprijini Ucraina pe fondul războiului cu Rusia.
  • Dacia deschide comenzile pentru noua generație de mașini Duster, care poate fi comandată acum în toate showroom-urile din România ale mărcii. Prețul Duster 3 pornește de la aproape 19.000 de euro și ajunge la peste 26.000 de euro.
  • Prim ministrul Israelului, Beniamin Netanyahu, vrea să cotinue cu operațiunea terestră asupra orașului Rafah, pentru eliminarea grupării Hamas. Rafah este ultimul bastion din Gaza in care armata israeliană nu a intrat. Președintele Joe Biden avertizează că există riscul ca numărul de victime să fie unul ridicat.
  • Canada nu va mai trimite armament în Israel, anunță o sursă guvernamentală canadiană, care spune că Ottawa a exportat doar „armament neletal” de la începutul războiului din Fâșia Gaza. Și un grup de avocați canadieni dă în judecată Ministerul Afacerilor din Canada pentru exporturile în Gaza, pe motiv că ar putea fi folosite în activități ilegale împotriva palestinienilor.
  • Peste 100 de proprietari din stațiunea Rânca din județul Gorj cer printr-o petiție online redeschiderea Transalpinei mai devreme decât prevede legea. Pierdem turiștii de Ziua Muncii și de Paște – se plâng proprietarii.
  • Iar o ia luxul la vale. Sectorul acțiunilor de lux pierde aproximativ 27 de miliarde de euro la capitalizare. Kering e pe minus cu 15% după ce anunță că vânzările Gucci scad cu 20%. Motivul? Incertitudinea din China. Ieri, Kering pierdea 7 miliarde de euro capitalizare, scrie Bloomberg.
  • În Afganistan a început noul an școlar pentru școlile primare și secundare, al treilea an în care talibanii le interzic fetelor afgane să frecventeze învățământul secundar. Cursurile online sunt rezervate doar fetelor adolescente care au internet.
  • În plin Ramadan, Federația Franceză de Fotbal le-a interzis jucătorilor să țină post! Federația spune că nu vrea să riște sănătatea și performanța jucătorilor. Franța va juca două meciuri amicale – sâmbătă cu Germania și marțea viitoare, pe 26 martie, cu Chile – ambele premergătoarea campionatului european de anul acesta.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ