• Macarena 2.0, imnul feminist care imparte netul în 2.0 – ne apără mai mult sau ne degradează? Nici nu știi la ce reproșuri au ajuns. Afli imediat!
  • Deficit de 3 la sută? Mai întrebați peste 7 ani! Ăsta a fost răspunsul ministrului Boloș pentru Bloomberg, întrebat când crede că țara noastră va reuși să se încadreze în ținta de deficit trasată de Uniunea Europeană.
  • Americanii s-au săturat de muncă și vor vacanță… permanentă.Tot mai mulți americani renunță la job în cel de-al doilea val de pensionări post-COVID.Imediat, la STIU.
  • Și biologii pun umărul din plin la omul creat după comandă. Cresc în laborator organe reproducătoare masculine. Perpetuarea speciei va fi curând la un singur… click distanță.
  • Două lozuri – varianta englezească. Râzi mai tare ca în Caragiale când vezi cum se ceartă un cuplu, la partaj, pentru un bilet de un milion de lire.
  • Scoate hainele bunicii din lada de zestre. Pentru Generația Z, noul trend în materie de fashion se numește „Eclectic Grandpa”.Haine largi, pulovere tricotate, veste croșetate, pantaloni cu talie ridicol de înaltă și pantofi ca atunci când era bunica fată. Astazi, la Stiu!
  • Ambasadorul României la Moscova a depus o coroană de flori la Piatra Solovetsky, în memoria morţii opozantului rus Alexei Navalnîi. Piarta este un monument în memoria victimelor represiunii din fosta Uniune Sovietică și al luptătorilor pentru libertate.
  • Minorii nu își vor mai putea cumpăra băuturi energizante. Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege menit să prevină și să combată efectele consumului de băuturi energizante asupra populației, cu accent pe protejarea minorilor.
  • Clujul devine atractiv pentru turiști. Aproape 700.000 de turiști au vizitat județul anul trecut. Numărul turiștilor străini a crescut cu 30% față de anul anterior, cei mai mulți dintre ei au fost europeni.
  • Avishai Cohen Trio, Tigran Hamasyan Trio şi Jazzanova sunt capetele de afiș la ediția de anul acesta a festivalului Jazz in the Park din Cluj-Napoca. Ediţia va avea loc între 30 august și 1 septembrie, în Parcul „Romulus Vuia”, unde vor fi amenajate patru scene în festival şi una de noapte.
  • După toate discuțiile despre Bafta și Oscarurile care stau să vină, sau între Openheimer și Barbie, respiră un pic din aerul franțuzesc, la Festivalul filmului francez. Ediția 28 a festivalului, cea care va avea loc intre 21 – 31 martie anul acesta este una aniversară – Institutul Francez, organizatorul festivalului, împlinește 100 de ani. Tema va fi „Vertijul sș variațiile sale în cinematografie”. 27 de filme vor fi proiectate la cinematograful Elvir Popesco, dar si în alte 12 orase din Romania.
  • Credeai că Beatles e o trupă unică? Unici erau și cei 4 membri ai ei. Cel mai bine a înțeles asta regizerul Sam Mendes care va face nu unul, ci 4 filme despre – faimoasa trupă rock – fiecare film din perspectiva unui membru: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr. Toate cele 4 filme vor apărea in 2027.
  • Mergi la Milano? vezi să nu tremuri… de cald! Autoritățile din regiunea Lombardia le dau interzis cetățenilor să-și încălzească locuințele la peste 19 grade Celsius. Nici magazinele nu mai au voie să-și primească cu prea multă căldură clienții. E doar una dintre măsurile luate pentru a combate poluarea. Traficul rutier va fi restricționat – mai exact mașinile diesel nu vor mai putea circula, dar vizate sunt și anumite modele pe benzină, mari consumatoare de carburant și asta în oricare dintre localitățile cu peste 30.000 de locuitori din Lombardia. Măsurile vor intra în vigoare de săptămâna viitoare.
  • Ole, Ola – îmi iau cetățenia! Ciolacu anunță că în maxim 3 luni va semna cu premierul spaniol, Pedro Sanchez, un acord pe dublă cetățenie. Românii nu vor mai fi nevoiți să renunțe la cetățenia română pentru cea spaniolă.
  • Fostul judecător Cristi Danileț a câștigat la CEDO împotriva statului român – după ce a fost sancționat pentru postări pe Facebook. Judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului au decis, cu 4 voturi la 3, că statul român a încălcat articolul 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului privind libertatea de gândire. Dănileț va primi de la statul român peste 5.000 de euro.
  • Putin dovedește încă o dată că nu-l interesează sancțiunile. Putin i-a făcut cadou prietenului Kim Jong Un o mașină rusească Aurus…Asta deși ONU a interzis statelor să livreze mașini și articole de lux în Coreea de Nord. Kim Jong Un a pus ochii pe masina când a fost la cosmodromul Vastocinîi, principalul complex de lansare a rachetelor spațiale din Rusia – în septembrie anul trecut.Kim Jong deține multe mașini de lux fabricate în străinătate, mașini care au fost aduse ilegal în țara lui.
  • După atacul cibernetic care a lovit camera deputaților, apoi spitalele din țară – autoritățile se pregătesc pentru un eventual atac asupra unei infrastructuri critice în Portul Constanța. Primul exercițiu de simulare a răspunsului la un astfel de atac cibernetic – va avea loc la Universitatea Maritimă Constanța. Peste 40 de participanți din 6 țări – vor ține piept atacului.
  • Ca să lupte cu hackerii – una dintre cele mai puternice companii de IT fondate în România – Bitdefender – anunţă lansarea Bitdefender Academy. E un program de training pentru studenți, tineri profesioniști și antreprenori care vor să dezvolte start-up-uri în IT sau să se extindă pe piața globală.
  • Apple e pusă din nou la colț. Mai primește o amendă pentru procentul de 10% pe care îl ia de la dezvoltatorii de la aplicații. De data aceasta i se trage de la aplicația de muzică – Spotify.
  • La Soare te poți uita, dar la EL ba. Oamenii de ştiinţă au descoperit cel mai strălucitor obiect cosmic din Univers. Este de 200 de trilioane de ori mai strălucitor decât Soarele. E vorba despre o galaxie care se învârte în jurul unei găuri negre.
  • Compania Sony va lansa anul acesta versiunea Pro a consolei Playstation 5, deși decizia nu a fost confirmată, spun analiștii. Prin această decizie, Sony vrea să crească interesul pentru consolă, după ce au atins un număr de vânzări mai mic decât cel așteptat.
  • Usher anunță concerte Europa pentru turneul său „Past Present Future”. În 2025 starul R and B va cânta patru nopți la O2 Arena din Londra pe 1, 2, 5 și 6 aprilie, la Accor Arena din Paris pe 15 aprilie, la Ziggo Dome din Amsterdam pe 22 aprilie și la Uber Arena, la Berlin, pe 1 mai.
  • Un studiu american a descoperit peste 270 de milioane de variante ale genomului uman, complet noi – care ar putea explica motivele pentru care unele persoane sunt mai predispuse la anumite tipuri de boli decât altele. Până în prezent, studiul „All of US” a descoperit 1 miliard de variante genetice în total. „Secvenţierea unor populaţii diverse ne poate ajuta să identificăm mai ușor ce tipuri de medicamente sunt relevante pentru fiecare grup în parte” spun cercetătorii.
  • A.I.-ul intră la măsurători. Organizația Internațională pentru Standardizare va emite criterii pentru o „Inteligență Artificială sustenabilă” în cursul acestui an. Acestea vor include standarde pentru măsurarea eficienței energetice, utilizarea materiilor prime, transportul și consumul de apă, precum și practici pentru reducerea impactului asupra mediului, de la procesul de extragere a materialelor și fabricarea componentelor computerului până la energia electrică consumată de calculele sale.
  • Oamenii de știință anunță că au reușit să crescă în laborator testicule artificiale, pentru o posibilă tratare a infertilității la bărbați. Deocamdată, testiculele nu sunt complet funcționale, nu produc spermă, dar au aceeași structură și caracteristici genetice ca cele naturale. Specialiștii spun că, pe viitor, asta le va permite să producă spermă artificială și să studieze efectele diverselor toxine, chimicale sau agenți poluanți asupra problemelor de fertilitate.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA