• Dacă ai drum la Paris astăzi, e bine să știi că astăzi e prevăzută o grevă a transportatorilor din regiunea Île-de-France, care va afecta călătoriile aeriene și feroviare dn jurul Parisului. Greva va perturba activitatea pe aeroporturile Charles de Gaulle și Orly.
  • Curtea Penală Internațională îl pune pe Netanyahu lângă Putin. Curtea cere mandat de arestare pe numele premierului dar și al ministrului israelian al Apărării, Gallant. Nu sunt singurii, și doi lideri Hamas sunt pe listă.
  • Toți au fost acuzați de crime de război, crime împotriva umanității din cauza atacurilor din 7 octombrie – și de înfometarea ca instrument de război. Anunțul a fost făcut de procurorul-șef al Curții Penale Internaționale.
  • După un ajutor de zeci de miliarde de la americani, ucrainenii vor primi încă unul consistent – de data asta de la britanici. Marea Britanie îi dă Ucrainei 100 de rachete cu raza de acțiune 300 de km, și îi îndeamnă și pe nemți să facă la fel, că au de unde. Ministrul britanic al Apărării i-a bătut obrazul Germaniei că NU vrea să le trimită ucrainenilor rachete Taurus cu rază de 500 de km.
  • Germania – își apără decizia. „Peste 40% din cetățenii noștri spun că ar trebui să reducem finanțările pentru Ucraina!”
  • Justiția Britanică îi permite fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, să facă apel împotriva extrădării din SUA pe două motive: protecția Primului Amendament și discriminarea pe baza naționalității- SUA au trimis asigurări scrise, dar avocații lui Assange le-au contestat – au argumentat că sunt inadecvate și conțin cuvinte discriminatorii.
  • Se încing spiritele și în Vest. E criză diplomatică între Spania și Argentina – după ce pe președintele argentinian Milei, l-a luat gura pe dinainte. A făcut niște comentarii controversate despre premierul Pedro Sanchez și soția lui. Deși a fost îndemnat să își ceară scuze pentru declarații, Milei a spus că nu are de gând să o facă.

Recomandări

CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL
PLAJELE DIN SINGAPORE, ACOPERITE DE PETROL
PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL