• Republica Moldova se vrea în UE – 13 mii de voturi au stabilit direcția europeană la referendum. Asta în ciuda „interferențelor de la Moscova”, spune Maia Sandu, care a câștigat și primul tur al alegerilor prezidențiale, cu peste 42% dintre voturi. În turul doi dă de Alexandr Stoianoglo, candidatul prorus al Socialiștilor.
  • Urmărim să fim urmăriți de inteligența artificială! Ca să se simtă în siguranță, europenii vor o mână de fier… robotică. O treime dintre europeni vrea ca poliția și armata să folosească sisteme AI. Și aici se încheie încrederea. 60% spun că nu vor ca un soft să ia decizii sensibile, cum ar fi eliberarea condiționată a unui deținut.
  • Dragostea nu mai durează 3 ani, ci 3 minute! Un aeroport din Noua Zeelandă crede că ce-i prea mult, strică. Așa că pune o limită de timp pentru îmbrățișări. Dacă ai nevoie de mai mult de 3 minute ca să-ți iei adio, trebuie să te duci în parcarea pe termen scurt, nu în zona de drop-off.
  • E loc pentru toată lumea. Indonezia face guvern cu 48 de ministere și 100 de miniștri și adjuncți. Un aparat central care i-ar face invidioși pe ai noștri de la București. Și apropos de ei, referendumul lui Nicușor Dan a primit undă verde la Consiliul General, dar mai are un hop de trecut – legea trebuie modificată, pentru a permite alegeri comune prezidențiale-referendum.
  • Burgeri și loterie în loc de pâine și circ. Cel mai bogat om al lumii îi face campanie de un milion de dolari pe zi lui Trump – alegătorii înregistrați intră la tombolă. Cât Musk împarte bani, Trump trece la munca de jos: în weekend a învățat cum să prăjească cartofi la McDonalds, să-i arate Kamalei Harris că poate și el.
  • Dacă doar timpul te ținea departe de o viață sănătoasă, cercetătorii au acum soluția: înghesui tot efortul fizic în weekend. Cel mai important e să faci două ore și jumătate de sport pe săptămână, indiferent cum le distribui în intervalul de șapte zile.

Recomandări

REZULTATELE ALEGERILOR
ÎN SPATELE CORTINEI
ISRAELUL PREGĂTEȘTE ATACUL
BRITNEY MARRIED HERSELF
MOLDOVA ALEGE UE
O NOUĂ ACUZAȚIE