• La multi ani 2024! Azi e prima zi de pe 18 decembrie incoace când președintele României li s-a arătat românilor. Klaus Iohannis s-a intalnit azi cu premieruls din Vietnam. „Pot mai mult” e msajul lui Iohannis – cu explicatia că in ultima lună a intors legi la CCR, a dat decrete si… a scris mesaje pe Twitter!
  • Parcă ar fi licențiat la Universitatea din Washington, care organizează cursuri ca să ȘTII să îți prezinți scuze la orice. Poți să fii doctor în scuze!
  • De ce trag clopotele, musiu? Francezii vor să dărâme clopotnițele. Îi deranejază sunetul „mai mult decât claxoanele”.
  • „Nu glumim, ne pregătim de război” – este mesajul NATO pentru Rusia, dar si pentru cetătenii care compun țările NATO. Cea mai puternică alianță militară din lume a inceput azi exercitiile militare. 90.000 de militari din 32 de țări participă alături 50 de nave, 80 de avioane și peste 1.100 de vehicule de luptă.
  • Încă un pas pentru Trump în cursa pentru finala prezidențială cu Biden. După o săptămână de lupte interne in partidul republican, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis s-a retras. Trump mai are ca mare adversar pe Niki Haley.
  • Nu mai poți să cerți pe nimeni dacă biletul de avion e prea scump. Compania americană Delta Air Lines – pune inteligența artificială să stabilească prețurile. jumătate de miliard de dolari pe an este profitul extra dacă AI-ul măreste pretul doar cu 1%.
  • 1300 de case și instituții din comuna Lovrin, județul Timiș vor fi încălzite cu apă geotermală, printr-un proiect finanțat cu fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro. Costurile vor scădea semnificativ pentru toți locuitorii, față de încălzirea obișnuită.
  • A apărut lista celor 20 de filme selectate în competiție pentru festivalul de film de la Berlin din acest an. Printre actori se numără Sebastian Stan, protagonist în „A Different Man” și Cillian Murphy cu filmul „Small Things Like These”. Șase producții sunt regizate sau co-regizate de femei, același număr ca anul trecut.
  • Numărul turiștilor din Delta Dunării a scăzut cu 40% în 2023 față de anul precedent, pe fondul războiului din Ucraina. Cele mai afectate sunt pensiunile de pe brațul Chilia, care au înregistrat o scădere de 65%. Operatorii de turism rămân optimiști că anul acesta, situația se va îmbunătăți.
  • Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, este pentru prima oară în Ucraina, în vizită la Kiev, ca să vorbească cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi cu premierul Denis Şmigal. Printre chestiunile discutate se numără securitatea poloneză în fața Rusiei și interesele transportatorilor din Polonia.
  • După 25 de ani de activitate, Cristi Dănileț, judecătorul Tribunalului Cluj a ieșit la pensie. Președintele Klaus Iohannis a semnat azi decretul de pensionare. Dănileț se va axa pe educarea juridică a oamenilor și va dedica mai mult timp familiei.
  • S-au deschis candidaturile la premiul Charlemagne pentru tinerii europeni din 2024. Orice cetățean european cu vârsta între 16 și 30 de ani care lucrează la un proiect pentru modelarea Europei, poate participa. Premiul este în valoare de 7500 de euro, iar data limită de înscriere este 12 februarie.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?