• Se lasă cu scandal în Parlamentul României – nu faci parte din Democrativă, nu ai ce să cauți pe loc rezervat pentru PNL! Cam așa s-ar tradfuce motivul pentru care deputații Florin Roman și Vîlceanu s-au luat la harță.
  • Ciolacu ne-a promis călătorii fără vize… uite că a și făcut-o! Dar nu te bucura degeaba, n-am scăpat de viza pentru State. Decomadată vom putea călători în Turcia doar cu buletinul. Erdogan a dat decretul, după vizita lui Ciolacu.
  • „Sarea în bucate”… o poveste din alte vremuri! Acum ai lingura inteligentă, pentru toate gusturile – e noua invenție a japonezilor, imită gustul sării, ca să mănânci mai sănătos, dar la fel de gustos.
  • Când spui „Dubai” te gândești la bani, lux și opulență. În ultimii ani pare că toate drumurile duc acolo, un fel de tărâm al făgăduinței.Anul acesta aeroporturile din Dubai ar putea înregistra un trafic record. Discutăm despre viața în Dubai, astăzi, la ȘTIU!
  • Stresul la muncă a devenit noul accesoriu most have din acest an! Cercetătorii de la Deloitte Women Work au făcut un studiu despre femeile care nu se simt sprijinite de șefii lor – au constatat că numărul a crescut cu 50% față de anul trecut la nivel global.
  • Te ții pe lina de plutire cu 100 de mii de euro? Jobul tău e doar să stai la piscină toată ziua… si ești și plătit pentru asta!
  • Mergem în Paris, unde azi începe Viva Technology 2024. Peste 150.000 de persoane sunt așteptate să vină în capitala Franței pentru a descoperi timp de patru zile inovațiile marilor companii IT, precum și cele ale start-up-urilor. Expoziția are loc la Expo Porte de Versailles, cel mai mare parc expozițional din Franța.
  • Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de a fi transferată de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța. În consecință, dosarul „2 Mai” va fi reluat de la zero de un alt magistrat.
  • Primul scaner cu raze X pentru verificarea transporturilor a fost inaugurat la Vama Galați-Giurgiulești. Scanerele sunt menite să reducă atât evaziunea fiscală, cât şi traficul de droguri şi substanţe periculoase. România va operaționaliza 26 de astfel de aparate până în 2026, dintre care 8 vor fi funcționale până la sfârșitul acestui an.
  • Ministerul Transporturilor a anunțat că legătura între Autostrada București-Sud și Autostrada Soarelui ar putea fi deschisă la sfârșitul lunii iulie. Segmentul de 10 kilometri între Popești-Leordeni și Autostrada Soarelui este aproape finalizat.
  • Nu-ți spăla mașina încă. Un nou val de praf saharian a ajuns în România.Din cauza ploilor prognozate pentru următoarele 48 de ore, depunerile de praf vor fi vizibile în diverse regiuni ale țării. Astăzi, norul de praf va fi prezent peste nord-vestul, centrul și sudul țării.
  • Decat sa pierzi toata piata, mai bine tai din pret. Apple isi vinde Iphone-ul in China si cu 300 de dolari mai ieftin ca sa nu piarda lupta Huawei pe care chinezii il prefera tot mai mult.
  • Chinezii nu trebuie sa se forteze prea tare ca sa isi bage tehnologiile interzise in America, o fac nemtii pentru ei. BMW a trimis în SUA peste 8.000 de mașini Mini Cooper care conțineau piese de la un furnizor chinez interzis de americani. BMW promite ca o sa modifice toate masinile pe care le trimite de acum in America.
  • Francezii dezvoltă tehnologia Ultra-Lux. E vorba despre LED-uri de 1.000 de ori mai puternice decât actualele ecrane OLED, folosite în televizoarele și device-urile de ultimă generație. Noua tehnologie va face ca ecranele să poată fi folosite și în bătaia razelor solare, dar are aplicații și în imagistica medicală.
  • În seara asta, de la ora 22.00, la Dublin, are loc finala UEFA Europa League. Atalanta vine după scorul total de 4-1 în fața celor de la Marseille, în timp ce Leverkusen a trecut cu scorul total de 4-2 de Roma. Arbitru de centru va fi românul István Kovács.
  • Mai adăugăm un sportiv român pe lista Jocurilor Olimpice de la Paris. Canotorul român, Mihai Chiruță s-a calificat la Jocurile Olimpice în proba de simplu vâsle masculin, după ce a câștigat finala regatei pre-olimpice de la Lucerna.
  • Mai trece un loc pe bucket list. A fost inaugurat Drumul Băișorii, din Cluj, un traseu turistic de 42 km. A costat aproximativ 18 milioane de euro, și a fost făcut cu bani europeni. Drumul trece prin zonele montane Valea Ierii și Băișoara.
  • Azi începe finala Campionatului Național de Securitate Cibernetică, unde tinerii se întrec în competențe tech. Cei mai buni 10 tineri, alături de două rezerve, vor fi selecționați să reprezinte România la Campionatul European de Securitate Cibernetică
  • Nu e vechi, e vintage! Prețurile apartamentelor vechi din Brașov au crescut cu 21% față de anul trecut. Prețul pe metrul pătrat la apartamentele vechi în Brașov ajunge astfel la 1.900 euro, în timp ce la apartamentele noi ajunge la 2.000 de euro.

Recomandări

CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL
PLAJELE DIN SINGAPORE, ACOPERITE DE PETROL
PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL