• Stațiune de top în România, caut persoană inspirată care să-mi ofere un slogan și un logo atractiv., modern, nu ca pe vrema lu’ mamaia. Ofer în schimb distracții nelimitate, toată vara.
  • Meditează intens la asta: profesorii riscă pedeapsa cu închisoarea, dacă fac pregătiri în privat cu elevii de la clasă.
  • Cea mai controversată reclamă – ce producător a vrut să-i îmbrace mai sexy pe elevi, dar s-a trezit acuzat de pedofilie de părinți.
  • Cine a nins, să strângă! Primăria Capitalei și primăriile de sector se amendează între ele că nu au strâns bine zăpada.
  • Mai e loc de surprize? Oppenheimer are cele mai multe nominalizări la Oscar. Până acum a luat cele mai multe premii și la Globurile de Aur, și la Emmy. Are baftă și la BAFTA.
  • Vitezomanul Gică și-a luat mașină mică… dar acum a crescut! Nu e o metaforă, cu fiecare an, mașinile devin tot mai mari. De ce mărimea contează tot mai mult în preferințele cumpărătorilor, afli azi la Știu.
  • România sărbătorește mâine 165 de ani de la Unirea Principatelor Români, inclusiv CFR, printr-un tren numit simbolic „Trenul Unirii”. Acesta va pleca dimineața din București la ora 6 și cincizeci de minute, cu destinația Iași și va fi remorcat de o locomotivă vopsită în culorile steagului național.
  • Și Societatea de Transport București sărbătorește Unirea. Mâine are loc ”Ziua Porților Deschise”, organizată de STB și Primăria Capitalei. Oamenii pot vizita expoziția la Depoul Dudești, între orele 11 și 16, unde vor vedea mijloacele de transport atât vechi, din perioada interbelică, complet recondiționate cât și noi.
  • Până la jumătatea anului va fi lansată licitația pentru construirea a încă trei stații de metrou pe Magistrala M2, până în comuna Berceni, a anunțat primarul sectorului 4, Daniel Băluță. Tot el va lansa și licitația pentru continuarea Magistralei M4 de la Gara de Nord până la Gara Progresu, la ieșirea din București spre Giurgiu.
  • Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse organizează un nou program de tabere studențești, de data aceasta de iarnă, ce vor avea loc în două serii a câte cinci nopți. Studenții vor avea cazare și masă asigurate, iar tot ce vor plăti va fi transportul.
  • Utilizatorii din Uniunea Europeană vor putea să deconecteze conturile de Instagram și de Facebook, dacă doresc acest lucru, anunță Meta. Vor putea folosi serviciile Messenger, Marketplace și Gaming fără un cont de Facebook. Sunt măsuri pe care Meta trebuie să le ia ca să respecte noua legislaţie pentru pieţe digitale, ce va intra în vigoare în martie.
  • Parlamentul din Turcia s-a întrunit si discută acum ratificarea tratatului de aderare a Suediei la NATO. Încă de la declanșarea procesului de aderare, Turcia a ridicat în repetate rânduri obiecții către suedezi, pe care i-a avertizat că protejează grupuri pe care Ankara le consideră teroriste.
  • Canada a anunțat un plafon temporar de doi ani pentru vizele de studii, din cauză că numărul mare de studenți străini a dus la creșterea chiriilor. Dacă anul trecut Canada a emis 1 milion de permise de studii, în 2024 vor fi reduse la 365 de mii, adică cu aproape o treime mai puțin. Restaurantele și băncile canadiene sunt industrii care au beneficiat de afluxul de studenți.
  • Rory Bidwell, un băiat de 12 ani din Devon, Marea Britanie a obținut un scor de 162 la testul IQ, cel mai mare punctaj posibil pentru grupa sa de vârstă, cu 2 puncte mai mult decât scorul presupus al lui Einstein și Stephen Hawking. Rory a fost invitat să se alăture organizației non-profit Mensa, formată din persoane cu IQ ridicat.
  • Zeci de păsări răpitoare se lovesc de geamurile Clădirii Centrului de afaceri din Brașov și mor. Păsările și animalele sunt atrase de clădire pentru că este într-o zonă mai liniștită a orașului. Profesorul Dan Ionescu de la Universitatea Transilvania din Braşov a oferit soluţia: montarea de autocolante pe pereţii din sticlă, ca păsările să observe mai ușor clădirea.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL