• Fostul șef al SRI, Florian Coldea a ajuns la DNA. Coldea este cercetat pentru trafic de influență, împreună cu Generalul Dumbravă, în urma denunțului uni om de afaceri, care îi acuză că i-au cerut bani ca să-l scape doar cu o condamnare cu suspendare, într-un dodsar de fraudă cu fonduri europene.
  • Sesiunile de pe TikTok – îți asigură prezența la facultate. O mie de vizualizări – egal cu 1 dolar! Ceilalți studenți sar în ajutor.
  • Cu fiecare match ești mai aproape de depresie. Cum se joacă aplicațiile de dating cu mintea ta?
  • Ministrul britanic al apărării o ia pe urmele lui Trump? Dacă beneficiați de apărarea NATO – intrați in NATO! E apelul lui la țările neutre, care sunt protejate de prezența NATO în teritoriu. Prea mult NATO în Europa le pică greu în schimb rușilor, care vor să-și extindă apele teritoriale în zona Mării Baltice.
  • România scrie azi o pagină de istorie. Intr-o fostă capitală a Moldovei, la Siret, a fost inaugurat Muzeul Holocaustului. Este de fapt redeschiderea muzeului de istorie din oraș, care include în sălile sale, dincolo de istoria evreilor și istoria de mii de ani din zonă.
  • Râzi de Trump și ești plătit regește! Te angajează Biden ca manager de memeuri.
  • Tarom e tot mai aproape să scape de „turbulențele” financiare prin care trece. Ciolacu anunță compania că i-a validat ajutorul de 100 de milioane de euro, pentru care și Comisia Europeană și-a dat acceptul la sfârșitul lunii aprilie. Banii sunt destinați pentru capitalizarea și reabilitarea companiei. Guvernul așteaptă ca odată cu acest ajutor financiar, Tarom să devină rentabilă și să treacă pe profit încă din acest an.
  • Amazon ajunge pe Dâmbovița! E vorba de compania Amazon, care își va deschide primul studio de dezvoltare de jocuri din Europa.. chiar la București. Compania caută deja dezvoltatori de jocuri, dar nu a anuțat care vor fi proiectele în care va fi implicat studioul de la București.
  • A fost cu noroc pentru etnografii din Arad care căutau mormântul lui Lică Sămădău din Moara cu Noroc, a lui Slavici. Este de fapt vorba de locul în care a fost înmormântat un personaj real, Antonie Ciul, cel de la care s-a inspirat Slavici în romanul lui. Mormântul este în localitatea Ineu. Localnicii spun că nu e sigurul loc pe care l-au identificat din scrierile lui Slavici. Se laudă că știu și unde se află hanul la care obișuia să meargă „Lică Sămădău” în povestea lui Slavici.
  • În ultima zi de doliu național în Iran, președintele decedat – Raisi – a fost înmormântat în orașul său natal. Ceremoniile au durat două zile. Mii de oameni s-au adunat ca să se roage pentru el și să își ia rămas bun.
  • O scenă din Mexic s-a prăbușit peste o mulțime de oameni. Guvernatorul statului a anunțat că cel puțin 9 persoane au murit și peste 50 au fost rănite. Pe scenă era un miting organizat de partidul mexican Mișcarea Cetățenilor.
  • Numărul morților din cauza cancerului s-a micșorat în mai multe țări. În datele de la Organizația Mondială a Sănătății în: SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Canada și Australia s-a observat această schimbare în ultimii 10 ani. Cei mai importanți factori? Renunțatul la fumat și medicina care a evoluat.
  • Dacă nu te-a atras până acum Delta Dunării, acum o va face. Mai multe păsări flamingo s-au oprit pe brațul Sf Ghoerghe. Nu e pentru prima dată când păsările exotice vin în România – specialiștii speră să își facă cuiburi aici. E aproape imposibil pentru că oamenii le sperie cu drone și se apropie prea mult cu bărcile.
  • Columbienii au început să caute prin Marea Caraibilor o navă scufundată de acum 300 de ani – ei cred că nava spaniolă de război transporta aur, argint și smaralde din Peru – s-ar fi scufundat în timpul unei bătălii cu britanicii.
  • Putin a aprobat legea prin care compania American Express este obligată să își închidă afacerile în Rusia. Putin nu a anunțat data exactă când compania va părăsi țara – viitorul era nesigur încă din 2022 de când a început războiul dintre Ucraina și Rusia.
  • Milei este mai mult decât un președinte, este și rockstar în timpul liber. Milei a făcut spectacol pe scenă înainte de lansarea cărții sale – a țopăit și a cântat plin de energie melodia ,,Panic Show” de la o trupă argentiniană – publicul i s-a alăturat cu aceeași energie.

Recomandări

CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
E BĂTAIE PE POSTUL LUI DRULĂ
CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL