Magda Gheorghiță, Felix Damian și Silvian-Emanuel Man, istoric, sunt juriul de astăzi

„Să nu credeți că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia. … Cine nu-și ia crucea lui și nu vine după Mine nu este vrednic de Mine. Cine își va păstra viața o va pierde și cine își va pierde viața pentru Mine o va câștiga.” Sunt cuvintele lui Hristos, Mântuitorul pentru crestini, Profet pentru musulmani. Cel Care-Și spune Calea, Adevarul și Viata, Cel despre care noi spunem: Dumnezeu este iubire. Nu mi-am propus să țin o predică religioasă, am ales aceste cuvinte NU pentru ca sunt un îndemn la violență, ci pentru că spun care este prețul adevărat al Dragostei. Asupra unui lucru cred ca putem cădea de acord: Dragostea nu se masoară în grade de satisfacție egoistă, asa cum nici Pacea n-o putem măsura în grade de liniște indiferență. E ieftină dragostea născută din vorbe, e Nemăsurată Dragostea care este rodul supremei lupte – cea cu tine însuți.

E Dragobete azi, e ziua Dragostei. E ziua in care Putin a invadat Ucraiana, e și Ziua razboiului. Doar că Putin nu a fost mânat în luptă din dragoste, ci din orgoliu și sete de sânge. Iar dacă dragoste nu am, nimic nu sunt!

Tu ce făceai pe vremea asta în urma cu un an? Eu îmi amintesc doar ca am primit un mesaj care mi-a cutremurat lumea. Era de la un prieten din Ucraina care mi-a scris atât Bойна Hачалась” – A început Războiul! Mesajul a venit cu o poză facuta de la geam – în care se vedea o explozie la câțiva km… Iar azi, mi se cutremură lumea când rușii se joacă cu amenințări care aruncă o frânghie spre Transnistria.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De un an Ucraina stă în picioare și nu luptă cu mâinile goale – în spate e o armată de oameni.

Frații Klitchko – care au renunțat la sport – au intrat în ring cu Putin. Wali – lunetistul canadian care dobora 40 de inamici într-o zi. El mai e și ultima persoană din lumea care a aflat desprea moarte lui, și totuși nu-i în cimitir. S-a întors în Canada să strângă o armată de alți „Wali” .

De grupul Anonymus îți mai amintești? Haiducii internetului – care au pus imagini de război pe televizioarele rușilor. Inamicii propgandei ruse – care i-au dat block lui Putin.

Sa-ți mai zic și de Zelenski? Poate te-ai saturat să-i tot auzi numele lui, zi de zi – timp de un an. Îți spun doar atât: când americanii au vrut să-l evacueze – Zelenski le-a închis ușa. Am nevoie de arme, nu de taxi” .

Actorul care cu doar câțiva ani în urmă l-a interpretat pe președintele ucrainean în „Servitorul poporului” – scrie acum istorie…în tăcere. Tot ce creează – tace. Natura-și deschide florile în cea mai adâncă tăcere. Numai distrugerea vrea gălăgie.

Nu e războiul cel mai mare zgomot de pe pământ? Putin, de tine n-am uitat – Бог видит все.