• „Oameni buni, nu ne atacă nimeni!”… îi liniștea CIolacu pe români după ce primele bucăți de drone rusești au căzut în Deltă, astă toamnă. Azi-noapte a fost din nou alertă în zona Tulcea: aveți grijă, din cer pot cădea fragmente de drone! E sau nu apărată România? Discutăm în această seară cu Adrian Sârbu.
  • Și dacă nu vin rușii, ne omoară urșii! Dramele din ultimele zile l-au convins pe Iohannis să promulge legea propusă de Tanczos Barna – liber la vânătoare de urși, dar nu mai mult de 500 de exemplare.
  • E telepatie sau legătură organică? Nu partenerul, ci animalul de companie îți simte orice emoție DE LA DISTANȚĂ. E studiu academic!
  • Cine e procurorul și cine inculpatul? Trump o avertizează pe candidata democraților la președinție: doamnă procuror Kamala Harris, nu pune mâna pe banii de campanie adunați de Biden!
  • Vrei pace? Pregătește-te de război! Britanicii chiar o fac. Șeful armatei spune că are la dispoziție trei ani să se pregătească de război. Nu vede cu ochi buni ce se întâmplă în Ucraina, Gaza și nici provocările Iranului, Chinei sau Coreei de Nord.
  • Cu cât se apropie startul Jocurilor Olimpice, cu atât sunt mai nemulțumiți francezii. Traficul e infernal, iar pe terase nu mai au loc nici să arunce un ac. Nici nu mai știu dacă să se bucure sau nu că au primit și Jocurile Olimpice de iarnă, în 2030.
  • Dacă vrei să nu prinzi aglomerație pe Autostrada Soarelui, e bine să știi că din această noapte, până pe 26 iulie, între orele 11 seara și 4.00 dimineața, traficul va fi oprit pe banda a doua, pe ambele sensuri, în zona localității Glina. Se fac lucrări de reparații.
  • Ce face alcoolul din om! Două polițiste din Suceava și funcționari de la Mediu și Finanțe, au fost arestați după ce au luat din camera de corpuri delicte a poliției aproape 1.000 de litri de alcool și… 3 undițe. Ca urmare, aceștia sunt acuzați de comerț ilegal cu alcool, fals intelectual și delapidare.
  • Cine nu respectă muntele, pleacă cu elicopterul. Trei turiști francezi au rămas blocați pe creasta principală din Piatra Craiului fără echipament de munte şi fără apă. Turiștii au sunat la 112 și au fost preluați cu elicopterul de salvamontiștii din Zărnești.
  • Aseară n-au avut o stea norocoasă. FCSB a remizat, 1-1, cu Macabi Tel Aviv, în prima manșă a turului doi preliminar din UEFA Champions League. Calificarea se joacă în meciul retur, miercurea viitoare, la Budapesta. Mâine seară, Corvinul joacă în Europa League, cu Rijeka. În Conference League, tot mâine seară, CFR Cluj întâlnește Neman Grodno, din Belarus, iar Universitatea Craiova joacă cu Maribor.
  • Apple pregătește un iPhone pliabil pentru 2026. Proiectul numit V68 e un rival pentru Samsung, Honor și Huawei. Samsung a creat primul telefon pliabil în 2019 – ultimul model de telefon pliabil a apărut la începutul lunii și are introduse funcții A.I.. Furnizorii din Asia se vor ocupa de componentele noului model de Iphone.
  • Gata cu zvonurile! Spotify va lansa un nou abonament cu sunet de înaltă rezoluție. Abonamentul va costa cu 5 dolari mai mult pe lună. A durat peste 3 ani până planul a fost pus în aplicare – Apple Music şi Amazon Music oferă funcția lossless din 2021.
  • Regele Charles este eco-friendly! A instalat panouri solare pe Castelul Windsor și vrea să transforme până anul viitor mașinile Bentely cu care se deplasează familia, în mașini care pot funcționa cu biocombustibil. Familia regală vrea să înlocuiască și elicopterele vechi de 15 ani cu o generație mai nouă.
  • Dau turcii la Castelul Peleș. Vizitatorii Muzeului vor avea la dispoziţie un ghid audio în limba turcă. Ghidul va fi pus la dispoziție gratuit și este parte a proiectului ‘Ghidul meu este limba turcă’, dezvoltat de Institutul Yunus Emre.
  • Astăzi au fost publicate rezultatele admiterii la liceu, după repartizarea computerizată. Peste 50% dintre candidați au fost admiși la prima opțiune. Peste 20.000 de absolvenți de gimnaziu s-au înscris în învăţământul profesional.
  • Astăzi au fost emoții și pentru profesori. Peste 8.500 dintre aceștia au dat examenul de definitivat. Cei mai mulți candidați au fost la limba română, educaţie fizică şi sport și matematică. Primele rezultate vor fi afișate pe 30 iulie.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ