- Au avut parte de surprize in Italia, acolo unde plajele sunt ințesate de panettone. E meniul surpriză gândit de italieni care – ca să facă mai mulți bani – prezintă rețete diferite de panettone ca să fie mâncat pe plajă. Plouă și cu critici: „Distrugeți tradițiile!” „Cum ar fi ca ouăle de Paște și caltaboșii să fie consumate vara pe plajă?” – e replica românească.
- Spune-mi din ce oraș vii, ca să-ți zic cât de fericit ești. A apărut topul celor mai bucuroși din lume. În timp ce Cluj și Brașov se bat pe titlul de „orașe fericite”, Chișinăul le-a luat-o înainte. Paradoxal, Parisul nu e in primele 250 – prea au fost atentate teroriste in capitala Frantei.
- Proaspat aleasă europarlamentar, Diana Șoșoacă, și-a anunțat candidatura la prezidențialele. Astazi, liderii coaliției se întâlnesc pentru a discuta din nou despre data alegerilor prezidențiale: 15 sau 29 septembrie. Vor mai candida pentru președinția României: George Simion, Silviu Predoiu, Aurelian Pavelescu și Ana Birchall.
- Cu siguranță că te vei gândi mai mult când vei vrea să mănânci lactate. Alt restart la istorie de la Oxford: Gata cu laptele! E rasist și e obsesia europenilor care vine din epoca in care colonizau restul planetei.
- Violența domestică crește pe an ce trece în România – polițiștii au emis 5.000 de ordine de protecție provizorii din ianuarie până acum.Cele mai frecvente infracțiuni în cazurile de violență domestică sunt „lovirea sau alte violențe” , 60%.
- Tehnologia secolului 21 are alte planuri pentru viitorul nostru. Viață lungă de cel puțin 120 de ani. Secretul unei vieți lungi, de peste 120 de ani, este „vindecarea îmbătrânirii”. După mai bine de 10 ani de cercetări, oamenii de știință spun că nanoboții vor putea curăța deșeurile, pe care metabolismul le creează, și care se depun în celule și în jurul celulelor.
- Evaluare Națională începe astăzi, cu proba la Română, urmată de Matematică pe 27 iunie. Primele rezultate vor fi afișate pe 3 iulie, iar cele finale pe 9 iulie. Tot astăzi, candidații la BAC dau proba orală de competențe lingvistice. Proba scrisă și de înțelegere a unui text audiat este programată pentru mâine.
- Astăzi e ultima zi a primului tur al alegerilor pentru președinția USR. Preşedintele USR va fi ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online. După retragerea lui Cătălin Drulă, patru candidați rămân în cursă. Rezultatele vor fi anunțate pe 26 iunie.
- Diana Șoșoacă s-a ales. Ea va fi candidatul SOS România la alegerile prezidențiale din 2024. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi la Comitetul Național de la Poiana Brașov. Același comitet anunță și că partidul aderă la Grupul Suveraniștilor din Parlamentul European.
- O familie din Florida dă în judecată NASA după ce un obiect de 700 g, provenit de pe Stația Spațială Internațională, le-a avariat casa, după ce s-a prăbușit prin tavan și podea. NASA a confirmat că era un suport metalic eliberat de Stația Spațială în 2021.
- Un nou studiu al medicilor suedezi arată că tatuajele pot crește riscul de limfom cu 21%. Unele substanțe chimice din cerneala pentru tatuaje sunt cancerigene sau potențial cancerigene tunci când sunt ingerate, inhalate sau aplicate pe piele.
- Cercetătorii au dezvoltat un model A.I. care analizează imagini cerebrale pentru a detecta markeri ai tulburărilor psihologice la adolescenți, precum depresia și anxietatea. Instrumentul poate facilita intervenția timpurie și diagnosticarea precisă.
- Volodimir Zelenski cere din nou aliaților armament cu rază lungă de acțiune și autorizarea de atacuri asupra aerodromurilor rusești, după un atac la Harkov. El spune că aviaţia de luptă rusă trebuie să fie distrusă peste tot unde se află și că este întru totul justificat ca aerodromurile ruseşti să fie lovite.
- A început construcția celui mai lung tunel feroviar subacvatic din lume. Tunelul de 18 kilometri va lega Danemarca și Germania și va fi inaugurat în 2029. În acest fel, călătoria între cele două țări, care în prezent durează 45 de minute cu feribotul, se va reduce la doar 7 minute.
- China și Uniunea Europeană au convenit să negocieze taxele pentru mașinile electrice. Blocul comunitar amenințase cu taxe de până la 38% la importurile din China. Statele Unite și Canada și-au anunțat și ele intenția de a mări taxele pentru EV-urile chinezești.
Advertisment
Recomandări
Partenerii noștri
Valerii Zalujnîi, fost şef al armatei ucrainene: Cel de-Al Treilea Război Mondial a început în 2024 Mediafax