• Stop sprijinului la energie! Comisia Europeană recomandă țărilor membre ca până la finalul anului să pună capăt măsurilor de sprijin la energie și să folosească economiile pentru reducerea deficitului.
  • Președintele Consiliul de Etică – Dacian Dragoș și-a dat demisia după ce consiliul a decis că Bode, ministrul de Interne, nu a plagiat în teza lui de doctorat. Președintele Consiliul e de acord că ministrul n-a plagiat, însă are erori și un stil neuniform de citare pe care etica consiliului și reprezentanții Universității din Cluj nu o acceptă.
  • Germania atârnă de un fir de ață. Țara a intrat în recesiune. De la începutul anului, produsul intern brut al Germaniei a scăzut cu 0,3%, asta dupa ce in octombrei-decembrie 2022 a scazt cu 0.5%. Analiștii spun că inflația e de vină.
  • În România, aproape 35% din terenul arabil este cu risc de aridizare sau chiar deșertificare – din cauza temperaturilor crescute. Fermierilor le va fi din ce în ce mai greu să lucreze cele aproape 800 de mii de hectare de teren. Cele mai afectate zone sunt Dolj, Mehedinți și Olt, avertizează Ministerul Mediului.
  • Anul acesta a crescut pofta de călătorii a românilor. De la începutul anului, 14 milioane de români au plecat cu avionul de pe aeroporturile Otopeni și Băneasa – mai mult cu 38% față de anul trecut.
  • Și pofta de burgeri este la fel de mare. Românii au comandat anul trecut un buger la fiecare 3 secunde, arată un raport făcut de Glovo. Cele mai multe comenzi au fost în București, Constanța și Cluj.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS