• Spre ce lume ne îndreptăm? Noile studii arată că le crește IQ-ul persoanelor născute înainte de anii 2000 și concluzia este că e prima dată in istoria măsurată când cei în vârstă îi depășesc pe cei tineri – al căror IQ mediu o ia pierde teren.
  • Și tot despre dimensiune: doisprezece brutari își unesc forțele la Paris pentru a doborî recordul italienilor la cea mai lungă baghetă. Francezii trebuie să facă o baghetă de peste 130 de metri.
  • Sunt tot mai mulți români care vor să investească la Bursa de Valori București. Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul a crescut cu 35%, adică peste 50.000 de investitori, arată datele Fondului de Compensare al Investitorilor.
  • Cine ar fi crezut că cititul poate să te otravească… Patru cărți au fost scoase din Biblioteca Națională a Franței, după ce francezii au concluzionat: cine le atinge, poate să moară!
  • Ăsta sigur e un parfum pe gustul tău. Cercetătorii din Turcia au inventat pastilele care te fac să miroși frumos toată ziua.
  • Super-AI-ul care îi împacă pe angajați cu angajatorii. Îi simte că vor să plece după cum stau la birou.
  • Cea mai populată țară a lumii, India, isi adună iar oamenii la vot. A început a doua etapă pentru functia supremă in stat, iar Narendra Modi are cele mai mari șanse să câștige. Dacă il bate pe Rahul Gandhi, Modi poate obtinea al treilea mandat – un record pentru India. Alegerile se incheie pe 1 iunie
  • Netflix își surprinde abonații cu un documentar polițist nou – „O viață scurtă: Cazul Isabellei Nardoni”. Documentarul este inspirat dintr-un caz real din America. O fată de 5 ani cade de la etaj din apartamentul tatălui său – mama își caută dreptatea și decide să investigheze singură cazul.
  • Au trecut fix 25 de ani de când Coldplay lansau primul lor material discografic, EP-ul „Brothers AND Sisters”. Cu ocazia asta, britanicii au anunțat că vor reedita vinylul spre sfârșitul anului, într-o ediție specială, pe BioVinyl cu 3 piese și povestea discului.
  • Eminem a anunțat un nou album, „The Death of Slim Shady (Coup De Grâce)”. Al 12-lea album de studio al rapperului american va fi lansat în vară și vine după “Music to Be Murdered By”, care a apărut în urmă cu mai bine de 4 ani. Slim Shady este alter-egoul lui Eminem.
  • Hozier e number 1 în topurile britanice săptămâna asta, cu piesa Too Sweet. Pe 2 e Benson Boone, cu Beautiful Things – descoperire Smart Radio. Iar pe 3 Artemas, cu I Like The Way You Kiss Me, senzația internetului, senzația de pe TikTok.
  • Cel mai vechi turneu de Grand Slam din lume, Wimbledon, au anunțat noua ofertă pentru admiratorii tenisului de lux. Cine vrea să inchirieze pentru două săptămâni un un loc în tribuna Terenului Central trebuie să scoată 135.000 de euro. 2.500 de locuri sunt scoase la bătaie pentru acet timp de abonament. Cererea depășește oferta. Sunt câteva sute de familii care isi păstrează aceste locuri de mai bine de 100 de ani. Turneul de la Wimbledon incepe pe 1 iulie si se termină pe 14.
  • Regele zgurii, Nadal, l-a invins la Madrid pe un tânăr de 16 ani cu 6-1, 6-0. Un milion de euro e premiul cel mare la Madrid dintr-un total al turneului de 8 milioane.
  • Moment crucial pentru echipa care face jocurile in Formula 1, Red Bull Racing. Verstappen si Perez ar putea să aibă nevoie de un nou sef al departamentului tehnic. Vrea să plece actualul – Adrian Newey, geniul care a făcut ca Red Bull să câștige ultimele 6 titluri la constructori din Formula 1.
  • Avem vești bune! Scăpăm și de vremea urâtă. Luna mai vine cu temperaturi ridicate – normale pentru aceasta perioada. Pentru săptămâna 29 aprilie- 6 mai, vremea e numai bună de făcut un grătar cu familia în mini-vacanță.Ploi nu prea o să fie, ne bucurăm de vremea frumoasă!
  • Odată cu vremea frumoasă, vin si târgurile de primăvară. Evenimentul ,,Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii” va fi la Muzeul Satului – cei care merg pot cumpăra cadouri pentru cei dragi sau pot gusta specialitățile tradiționale. Copiii sunt așteptați la Biserica Dragomireşti Maramureș până la ora 14:00- pentru a se bucura de atelierul de încondeiat ouă.
  • Weekend-ul acesta începe evenimentul „Bucharest Street Food Festival-Spring Edition” pe Bulevardul Kiseleff, unde ne bucurăm de food truck-uri cu diverse tipuri de mâncare din toate colțurile lumii și de concerte live.
  • La cafeneaua Boteca13 sărbătorești Record Store Day – ziua iubitorilor de muzică pe vinyl, cu lansări exclusive de la Universal Music, cafea bună și discuri la reducere.
  • Palatul Buckingham a activat „Operațiunea Menai Bridge”. E vorba despre planurile de înmormântare pentru Regele Charles al III-lea, a cărui stare de sănătate s-a deteriorat. Charles a anunțat în februarie că suferă de cancer și a renunțat la unele dintre atribuțiile sale. „Operațiunea Menai Bridge” este o procedură standard și este actualizată în mod regulat de oficialii militari. Întregul proces de planificare, de la anunțul inițial până la înmormântare, se desfășoară în două săptămâni și necesită o planificare meticuloasă pentru a asigura o tranziție fără probleme.
  • Unde-i lege, e tocmeală. Parchetul din Madrid a cerut clasarea anchetei preliminare asupra soţiei premierului Pedro Sanchez, Begona Gómez. În consecinţă, ar urma ca acuzaţiile de corupţie să fie clasate.Pedro Sanchez anunțase că îşi suspendă îndatoririle publice ‘timp de câteva zile’ pentru a decide dacă mai vrea să rămână în fruntea guvernului, după ce un tribunal a lansat o anchetă de corupţie cu privire la afacerile soţiei sale.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G