• „Scrieți, băieți, orice, numai scrieți!”. Ministerul Culturii pune în practică îndemnul lui Heliade-Rădulescu, de acum un secol și jumătate. Ba îi invită chiar și pe artiști să creeze mai mult, cu promisiunea că le va cumpăra operele, ca să dea avânt culturii române.
  • Iubești sau uiți, există un mecanism de apărare prin care – iei viața de la capăt. Sau nu aici e capătul.
  • De amendat, m-ai amendat. Dar datele cum mi le-ai luat? Cinci țări din Uniunea Europeană dau în judecată compania de transport din Londra pentru că le-a dat amenzi cetățenilor lor, fără să aibă acces legal la datele personale.
  • Pe-al nostru steag e scris: UIMIRE! Consiliul Primăriei vrea să schimbe sigla Bucureștiului, problema vine de la „Ocrotitorul Bucureștiului”. Pe siglă apare imaginea Sfântului Dimitrie cel Mare de pe vremea Imperiului Roman, nicidecum a lui Dimitrie cel Nou, ale cărui moaște sunt depuse la Catedrala Patriarhală din București.
  • Vine sigur și vârsta aia. Ce mașină ți se potrivește când te scoate banul afară din garaj.
  • Treci mai ușor prin viață atunci când râzi, asta și pentru că peroanele care au umor au șanse mult mai mari să avanseze în carieră. Există și o explicație, conform unui studiu al Colegiului Imperial din Marea Britanie: liderii companiilor cred că oamenii mai veseli sunt mai comunicativi și mai de încredere.
  • Vremea le strică planurile celor care voiau să meargă la schi. Telecabina și telescaunul din Poiana Brașov sunt oprite pentru a doua zi consecutivă din cauza viscolului puternic. Este anulată și a doua etapă a Cupei de Schi Alpin Teleferic, copiilor și adolescenților.
  • La polul opus, Spania se confruntă cu temperaturi de 30 de grade, înregistrate în Gavarda, din regiunea Valencia. Este cea mai ridicată temperatură din Europa, în luna ianuarie. Alte temperaturi ridicate sunt semnalate în Franța, cu 25 de grade și în Elveția, cu 21.
  • 1.000 de euro pot primi familiile dintr-un oraș din Italia dacă aleg să incinereze rudele care au murit, în loc să le îngroape. 20.000 de euro a aprobat administrația din Tropea, un oraș din regiunea Calabria, ca să stimuleze localnicii să adopte măsura, din cauza lipsei de spațiu în cimitire.
  • Regele Charles a fost internat astăzi într-un spital privat din Londra pentru o operație la prostată. Tot acolo se află și Kate, prințesa de Wales, care se reface după operația abdominală de săptămâna trecută.
  • O echipă de cercetători a dezvoltat un test de sânge care poate ajuta la diagnosticarea mult mai rapidă a cancerului cerebral. Ar putea scădea timpul necesar tratamentului și ar crește rata de supraviețuire a persoanelor diagnosticate.Doctorii pot evita biopsiile chirurgicale invazive şi cu risc ridicat.
  • O pictură pierdută în urmă cu o sută de ani a fost găsită în Viena. Lucrarea intitulată „Portretul lui Fraulein Lieser” este semnată de artistul austriac Gustav Klimt. Actualii proprietari dețin tabloul din anii ’60, iar prețul său este estimat la 50 de milioane de euro.
  • Agenţia Spaţială Europeană a autorizat astăzi două noi misiuni: una pentru a explora planeta Venus, de la nucleu până la atmosferă, iar cealaltă pentru a capta pentru prima dată undele gravitaționale din spațiu. Misiunea către Venus este programată pentru 2032, iar cealaltă pentru 2035.
  • Că vrea sau nu, ecosistemul Apple va suferi din martie o serie de modificări în Uniunea Europeană. Pe langă App Store vor fi permise și alte magazine de aplicații, utilizatorii vor putea instala aplicații de pe internet iar dezvoltatorii vor putea folosi și alte sisteme de plată, nu doar cel oferit de Apple. Modificările sunt impuse de noua legislaţie europeană pentru pieţe digitale.
  • Primele mașini din America cu suport pentru noua generație Car Play vor debuta anul acesta, spune Apple. Nu au indicat o dată exactă sau când noul software va fi valabil în alte țări. Totodată, prima versiune beta a noului iOS 17 a apărut azi și cuprinde 8 aplicații noi pentru Car Play.
  • Meciul cu Dinamo din deplasare va putea fi urmărit de suporterii Rapidului de pe stadionul de acasă, din Giulești. Asta pentru că fanii au refuzat să facă deplasarea pe Arena Națională. Rapidiștii sunt supărați că Dinamo a oferit doar 2.800 de bilete și nu 5.000, câte au cerut rapidiștii.
  • Fanii lui Liverpool sunt însă dărâmați. Antrenorul care a făcut-o pe Liverpool campioană după o pauză de 30 de ani pleacă de la echipă. La vară când spune că pleacă, Jurgen Klopp va face 9 ani de Liverpool, echipă cu care în 2019 a câștigat și Champions League.
  • Dărâmat e și Djokovic. Câștigător de 10 ori la Australian Open, sârbul s-a oprit în acest an în semifinale. Italianul de 22 ani, Sinner, l-a eliminat. Sinner va juca finala cu Medvedev.
  • Luptătorul MMA Conor McGregor iese din ring și se apucă de film. Va juca în remake-ul Roadhouse – unde va avea tot rol de luptător. Premiera va fi pe 21 martie pe Prime Video.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL