• Ungaria a ratificat acordul de aderare a Suediei la NATO, după aproape doi ani de tergiversări. Deși Orban a fost certat de principalii parteneri ai alianței că pune bețe în roate, Parlamentul a votat pentru aderare cu o majoritate covârșitoare – 188 dintr-un total de 199 de parlamentari au fost pentru.
  • Aici ne-a adus distanțarea socială! De ce preferă femeile să stea mai mult cu animalele de companie decât cu oamenii? Caută liniștea de acasă!
  • Nicușor Dan și Gabriela Firea își dispută întâietatea la Primăria Capitalei. Sunt pe primele locuri în sondajul în care a apărut și numele lui Piedone, pe locul trei, deși nimeni nu îl trecuse în chestionar.
  • Investițiile chinezești taie Europa în două… cu o linie ferată de la Budapesta până la Atena. Până la anul, Ungaria și Serbia vor fi legate de calea ferată făcută cu bani chinezești, iar apoi linia va fi extinsă până la Atena. Grecii și-au arătat și ei disponibilitatea.
  • Evanghelia după Marcu se transformă în rugăciunile după Mark… Wahlberg. Superstarul te învață pe aplicație cum să te rogi mai eficient.
  • 5G-ul îi bagă în depresie pe italienii din Depressa! Locuitorii fug pe capete din localitate – unii că nu au net, alții de frica lui.
  • Nu dormi liniștit, DNA aleargă după tine! Șeful direcției, Marius Voineag spune că DNA a soluționat în 2023 cu 10% mai multe dosare decât în anul precedent, mai exact 2.259 de dosare. Și perchezițiile au fost mai multe – numărul lor a crescut de la 847 în 2022 la 1.257 anul trecut.
  • Taxi, du-mă unde vrei.. mai exact în Piața Constituției. Trei zile de proteste anunță taximetriștii, dacă Guvernul nu le va soluționa cererile. Astăzi a fost prima dintre ele – 800 de mașini din București și din țară. Nemulțumirile taximetriștilor sunt legate în principal de traficul alternativ, care le afectează businessul. În zilele următoare, taximetriștii vor aduce la proteste 1.800 de mașini, iar dacă nu se va rezolva nimic după cele 3 zile de proteste, amenință că vor intra în greva foamei.
  • Autonomie-autonomie, dar totul până la bani Mai ales când bugetele se apropie de fundul sacului Ministerul Educației a pus ochii pe taxele școlare achitate de către studenții străini. Un proiect de lege prevede ca 5% din aceste taxe să fie transferate Ministerului Educației. Și nu oricum, ci direct în valută.
  • RAAPPS bagă 9 milioane de euro în reamenajarea fostului sediu al PNL și ALDE din Aviatorilor și transformarea într-o locuință individuală. Surse din presă spun că imobilul ar fi pregătit drept reședintă pentru Klaus Iohannis după terminarea mandatului. Regia Autonomă însă a refuzat să ofere detalii despre acest subiect. Conform legii, foștii președinți au dreptul să primească din partea RAAPPS o reședință oficială.
  • Podul de la Drajna, de pe Autostrada Soarelui, inaugurat anul trecut, a intrat de ieri în reparații. Problemele sunt la rosturile de dilatație de la coborârea de pe pod. Circulația va fi oprită pe sensul către Constanța, până cel târziu pe 1 mai.
  • Sindicatul aeroportuar Henri Coandă vor protesta astăzi Ministerul Finanțelor. Sindicaliștii reclamă discriminările salariale față de alte companii de stat. Ei cer tratarea companiilor de stat în funcție de veniturile aduse la bugetul statului și îl așteaptă pe ministrul de Finanțe la discuții.
  • Veste mare pentru industria luxului din România: grupul francez Hermès vreă să intre pe piața locală cu un magazin propriu în centrul Bucureștiului, în zona Ateneului. Este cea mai importantă veste a industriei din ultimii 16 ani, pentru că este al doilea brand de lux care vine în România, după Louis Vuitton.
  • Scăderea prețurilor la locuințe, la nivel mondial, care a lovit economiile avansate, pare că a încetat potrivit unei analize a datelor OCDE. În cele 37 de țări industrializate OCDE, prețurile nominale ale locuințelor au crescut cu 2,1% în al treilea trimestru al anului 2023, în ritm trimestrial, în creștere comparativ cu stagnarea de la începutul anului trecut.
  • Prețurile biletelor de avion vor crește în acest an, din cauza capacității limitate a industriei, spune compania Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europan. Prețurile vor crește cu 10% comparativ cu aceeași perioadă, acum un an.
  • Peste 3.000 de persoane sunt blocate la bordul unui vas de croazieră în largul insulei Mauritius din Africa de Est. Asta din cauză că este alertă de holeră în rândul pasagerilor. Cel puțin 14 pasageri și un membru al echipajului au simptome și au fost izolate, spun autoritățile.
  • Google pregătește o serie de actualizări pentru Android și aplicațiile sale. Chatbot-ul Gemini este acum disponibil pe Google Messages. Android Auto a început să folosească inteligența artificială – îți face rezumat la textele lungi sau la mesaje, ca tu să nu iei ochii de la drum în timp ce conduci.
  • Renault a fost vedeta scenei la Salonul Auto de la Geneva. Asta pentru că modelul Scenic de la Renault a fost desemnată mașina anului 2024. Geneva a redevenit gazda Salonului după patru ani – din cauza restricțiilor Covid, organizatorii renunțaseră să organizeze salonul în locația obișnuită.
  • Cisiordania ramane fara Guvern si fara premier dupa ce presedintele Mahmoud Abbas a primit demisiile lor. Fostul premier a declarat ca Cisiordania are nevoie de o conducere noua in contexul confictelor din Fasia Gaza. Gruparile Hamas si Fatah se intalnesc maine la Moscova ca sa faca un guvern comun.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA