• Zelenski a ajuns în Spania cu 10 zile întârziere, din cauza atacurilor rusești în zona Harkov. A fost primit de premierul Sanchez și Regele Felipe. Nu va pleca cu mâna goală de la Madrid – spaniolii i-au trimis un ajutor de 1,2 miliarde, rachete pentru sistemele Patriot, tancuri Leopard și sisteme anti-dronă.
  • Și jocurile de-a războiul fac victime. Activision, producătorii jocului Call of Duty sunt dați în judecată alături de Meta și Microsoft – frăția lor îi face pe copii să își dorească să cumpere arme, când ajung adulți.
  • Ce se întâmplă – suntem invadați de Angry Birds, dar ăsta nu e un joc! Satul în care găinile fac legea și îi terorizează pe localnici.
  • Viitorul democrației în Europa depinde de cât de bună e relația dintre Franța și Germania, asta a spus Macron ajuns în Germania, în vizită la Scholz. Cum se apără continentul în fața provocărilor militare, economice și sociale sunt temele principale pe care le disctă Macron cu Scholz.
  • Bagă stresul în bagaj – că oricum îl pierzi! Cel mai mare aeroport din Europa a fost votat și cel mai stresant.
  • Taylor Swift le dă emoții fanilor lui Real Madrid. Are concert miercuri și joi pe Bernabeu iar fanii se roagă – „nu ne strica stadionul și strânge repede scena când termini, avem o finală de vizionat sâmbătă”!
  • Distribuitorul de carburanți din Năvodari JT Grup Oil începe mâine Oferta Publică Inițială și derulează o ofertă de 14 milioane de euro. Prețul unei acțuni va fi de 6,5 lei – primești discount 16% în primele cinci zile.
  • Termoenergetica închide robinetul la apă caldă în București. De azi încep lucrările la rețeaua de termoficare. Compania Municipală înlocuiește, modernizează și repară conductele de pe rețeaua principală, în sectoarele 2, 4, 5 și 6.
  • Radu Mazăre a fost eliberat azi din închisoare după ce Tribunalul Ilfov i-a admis cererea de eliberare condiționată. Fostul primar al Constanței a fost condamnat în mai 2019 și a stat în inchisoare 5 din cei aproape 10 ani primiți pentru luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese în formă continuată.
  • 90 de milioane de ore au petrecut spectatorii din întreaga lume pe Netlfix în a doua jumătate a anului trecut. Cel mai vizionat a fost filmul “Leave the World Behind”, cu Julia Roberts și Ethan Hawke în rolurile principale și peste 121 de milioane de vizionări. La capitolul sezoane de seriale, cel mai bine a stat „One Piece”, cu aproape 72 de milioane de vizionări, urmat de seria “Who Is Erin Carter?”, de partea a 3-a a seriei Lupin și de sezonul al 3-lea din The Witcher.
  • Asta e șansa ta să rămâi „Singur Acasă”! Chiar în casa familiei McAllister, din faimosele filme Home Alone. Casa de 850 de metri pătrați dintr-o suburbie a orașului Chicago a fost construită în 1921, are sală de cinema și de sport dar și un teren de baschet la subsol. Prețul de la care pleacă? 5,25 milioane de dolari.
  • Taylor Swift aduce turneul „Eras” la Madrid săptămâna asta. Concertele de miercuri și de joi vor fi primele din istorie susținute pe noul Santiago Bernabeu, stadionul pe care gazonul intră singur sub arenă și se transformă în podea de spectacole.
  • Tot la Madrid, tabloul „Ecce” Homo al lui Caravaggio, considerat pierdut și regăsit la o licitație în 2021, va fi expus pentru prima dată publicului la Prado. Expoziția specială dedicată lui „Ecce” Homo va fi deschisă de astăzi până în octombrie.
  • Performanță istorică pentru un român în industria muzicală mondială! Șerban Cazan, cel alături de care Smiley a pornit HaHaHa Production, a produs și a compus cea mai recentă piesă a lui Rag’n Bone Man, care se aude deja la radiourile din toată lumea. Piesa „What do you believe in?” dă și numele viitorului album al artistului britanic.
  • Craiova lui Rotaru e ultima care a obținut calificarea după un meci de baraj dramatic cu U Cluj – 0-0 după 90 de minute, 1-1 după prelungiri si câte 6 serii de lovituri de la 11 metri. Craiova va juca în Conference League, la fel ca CFR Cluj. În Champions League va fi FCSB, iar câștigătoarea cupei, Corvinul Hunedoara în Europa League. Juniorii lui Farul vor juca în Youth League, un Champions League al celor sub 19 ani.
  • A început Roland Garros – al doilea turneu de Grand Slam al anului. Sorana Cîrstea e singurul cap de serie dintre cele 4 românce.
  • Un oraș din Mexic a fost lovit de o furtună puternică cu grindină – străzile sunt pline de gheață, acoperișurile oamenilor sunt distruse și au rămas fără curent. În capitala Mexicului oamenii se sufocă de cald – peste 40 de persoane au murit și temperatura record depășește 50 de grade.
  • Israelul vrea să negocieze mâine la Cairo eliberarea ostaticilor din Gaza. Armata israeliană a atacat acum câteva zile orașul Rafah din Gaza după ce au aflat că acolo erau membrii importanți din Hamas. Armata israeliană spune că a eliminat 2 comandanți Hamas.
  • FBI îl investighează pe angajatul care făcea curațenie la British Museum – e suspectat că a furat artefacte timp de 10 ani, în valoare de peste 100 de mii de lire. Bărbatul a vândut obiectele pe eBay la peste 45 de cumpărători. Muzeul estimează că au fost furate aproximativ 1500 de obiecte – până acum au recuperat 626, iar alte 100 au fost găsite, dar nu au fost încă aduse înapoi în muzeu.
  • O tradiție veche de peste 200 de ani a fost cât pe ce să fie pusă pe hold de autoritățile britanice. Este vorba de concursul de alergat după roata de cașcaval. Au loc prea multe accidentări – e motivul pentru care poliția din Tewkesbury, locul unde dse desfășoară concursul, ar fi vrut să le interzică localnicilor să îl mai facă. Dar i-au atenționat totuși pe participanți să fie foarte conșienți ce riscuri își asumă. Roțile de cașcaval care se rostogolesc la vale pe o distanță de 180 de metri ajung până la viteze de 120 km/h.
  • Regulile pentru inteligenta artificiala trebuie facute de guvernele lumii si atat! Asta spun doi sefi plecati de la OpenAI care cred ca dezvoltatorii ar incerca sa foloseasca legile in favoarea lor. OpenAi si alte companii pot incerca sa faca legi care sa descurajeze competitia si cu care pot face mai multi bani decat fac acum.
  • Daca cu Twitter s-a transformat in X si in buzunarele lui Musk, macar cu inteligenta artificiala ii merge mai bine. xAI a mai primit o investitie de 6 miliarde de dolari, iar acum valoarează 24 de miliarde de dolari. Compania va folosi banii ca să scoată pe piață primele produse marca xAI, ca să construiască o infrastructură avansată și ca să accelereze viitoarele cercetări.
  • Si… Chinezii au strans investitii de peste 47 de miliarde de dolari pe care vor sa ii bage direct in productia de procesoare. Chinezii vor sa nu mai depinda de procesoare venite din alte tari si sa scape de interdictiile impuse de americani care tine dezvoltarea de tehnologii pe loc.

Recomandări

CE FACEM CU DEZINFORMAREA?
CUM SCHIMBĂM EDUCAȚIA?
UNDE MERGI AZI?
UNDE MERGI BANII?
ATACURI ÎN UCRAINA
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”