• Bienvenidos a Romania. Premierul Ciolacu invită multinaționalele din America să investească „în noul El Dorado al continentului”. Au și de ce să vină – Ciolacu dă asigurări că vom avea un PIB de 500 de miliarde de euro în următorii ani.
  • Primarii din București fac trotuarul!… și se acuză unul pe altul că își încalcă zonele. Ilegal! Robert Negoiță e supărat pe Nicușor Dan că l-a pus pe „tipul de la cablu” să-i strice o alee proaspăt pavată
  • Pentru o țară bogată așa cum visează premierul Ciolacu, e nevoie de investiții masive. De asta se ocupă președintele Iohannis. De la România Educată trece la România protejată – Iohannis vrea un pact național pentru protecția mediului.
  • Inevitabil va fi rău – e răspunsul Kremlinului, după întâlnirea de la Paris a liderilor europeni. „Simplul fapt că s-a discutat despre posibilitatea de a trimite trupe străine în Ucraina, schimbă total situația” – spune Peskov, purtătorul de cuvant al lui Putin. Șeful NATO, Jens Stoltenberg, calmează spiritele: nu trimitem trupe!
  • Fă-ți curat în minte așa cum îți faci curat în casă! În epoca social media, creierul tău e ca o casă în care se acumulează tot soiul de gunoaie, și e bine să faci din când în când ordine și curățenie.
  • Fata mea este model. Se ia lumea după el. Taylor Swift are o copie în Philippines. Cântă, dansează și organizează turnee. Între timp, în familia adevăratei Taylor Swift – tatăl artistei, în vârstă de 70 de ani, e acuzat că l-a agresat pe un fotograf.
  • Vreți să veniți în România? Să fiți sănătoși! Sau o să fiți după ce o vizitați! România e pe primul loc in topul căutărilor când e vorba de stațiunile balneare. Băile Felix, Herculane, Olănești, Călimănești-Căciulata, Sovata, Tușnad sau Slănic Prahova sunt cele care au făcut ca România să fie cu 233% mai căutată decât cu un an inainte. Clasamentul bazat pe Google search are Franța pe locul 2, urmată de atentie – Qatar si Vietnamm.
  • Vor fi si mai multe case noi. Programul Noua Casă 2024 se bazează pe 200 de milioane de euro de la Ministerul de Finanțe prin fondul de garantare. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) anunţă programul Noua Casă 2024 a devenit operaţional după ce plafonul de garantare aprobat de Ministerul de Finanţe în valoare de 1 miliard de lei, a fost alocat celor 16 finanţatori înscrişi în program.
  • Știi ce mai face Ministerul de Finanțe? hai să ți-o zic și pe asta – își pregătește oamenii de ce e mai rău. Inspectorii antifraudă de la fisc vor avea voie să poarte arme ca să se apere la nevoie.
  • Ministrul Finanțelor vrea să înarmeze inspectorii antifraudă din ANAF: „Noutatea este legată de militarizare”. Inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de inspectorii regionalelor ANAF, ca până acum, ci de la nivel judeţean, pentru eficientizarea activităţii, iar inspectorii vor purta armă pentru a se putea apăra la nevoie.
  • Și România chiar poate să facă bani. Perla României la bursă – Hidroelectrica și-a anunțat rezultatele pe anul trecut. Venituri de două miliarde și jumătate de euro și un profit net de 1,2 miliarde. Profitul a crescut cu 42%, iar veniturile cu 30%.
  • Mai vreți bani din fonduri europene? Apucați-vă de reforme! România e pe lista Curții de Conturi a UE pentru că nu garantează statul de drept așa cum cer normele europene. Ungaria, Bulgaria, Polonia, Grecia și Italia mai sunt pe listă țărilor amenințate că nu vor primi integral fondurile europene.
  • Ai zis o dată pe lună! Dar dacă sunt mai multe luni? Oamenii de știință au descoperit încă 3 sateliți naturali ai planetelor Uranus și Neptun – nedectați până acum. Noile cifre oficiale sunt: 16 sateliți in cazul Uranus și 28 pentru Neptun.
  • Nu se lasă – fermierii spanioli au blocat autostrada dintre Spania și Franța. Fermierii protestează față de prezența tot mai puternică a fermierilor extra-comunitari și a mărfurilor lor, care le fac concurență neloială. Pe spanioli îi supără și birocrația și standardele exagerate cerute de autorități.
  • De omorât, l-au omorât… acum nu-i lasă nici să-l îngroape. Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a lui Aleksei Navalny spune că firmele funerare din Moscova refuză să se ocupe de înmormântarea acestuia. Motivul? „Antreprenorilor de pompe funebre le-a fost interzis să lucreze cu ei”, a spus unul dintre proprietari când a fost sunat de echipa lui Navalny. Purtătoarea de cuvânt susține că a sunat la majoritatea firmelor de pompe funebre publice și private. Înmormântarea ar trebui să aibă loc la sfârșitul acestei săptămâni.
  • Toți ochii sunt pe vila misterioasă în care Iohannis ar urma să se mute. Administrația Prezidențială a tranșat problema și a făcut lumină-„Nu există nicio solicitare din partea Președintelui României”. Spiritele s-au inflamat dupa ce a apărut informația că vila RA-APPS ar urma să fie modernizată cu 7 milioane de euro și să devină locuința de protocol a președintelui, după ce își termină mandatul.
  • Gary Pilnick, CEO-ul companiei producătoare de cereale Kellogg’s, a fost criticat după ce le-a recomandat americanilor să consume cereale la cină pentru a face economii. Campania de publicitate este văzută pe rețelele de socializare drept insensibilă. Americanii cheltuie pe mâncare cel mai mare procent din venituri din ultimii 30 de ani din cauza inflatiei. Din 2020 încoace, ei dau cu 26% mai mulți bani pe mancare.
  • Compania chineză BYD a lansat un automobil electric de lux care costă peste 200,000 de dolari, care poate rivaliza mașinile celor de la Ferrari. Supermașina U9 poate atinge o viteză maximă de 309 km pe oră, spune BYD.
  • Sangre caliente în haine de lux. Louis Vuitton a ales să prezinte show-ul Cruise 2025 pe 23 mai în Barcelona. LV începe o serie de colaborări cu Barcelona – oraș care va găzdui ediția 37 a cursei de sailing Louis Vuitton America’s Cup, în perioada 22 august – 27 octombrie. Anul trecut, directorul de creație Nicolas Ghesquière a prezentat Show Cruise-ul 2024 la Isola Bella, pe Lacul Maggiore din Italia.
  • Vlad Pascu, șoferul prins drogat anul trecut care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv, după ce Tribunalul Constanța a respins solicitarea sa de a-i schimba arestul preventiv în arest la domiciliu. Motivul lui Pașcu este că vrea să învețe pentru un examen la facultate.
  • Președintele Americii, Joe Biden, spune că Israelul va înceta operațiunile militare împotriva Hamas în Fâșia Gaza în timpul Ramadanului. Este parte a unui armistițiu în curs de negociere, pentru ca israelienii să aibă timp să scoată toți ostaticii deținuți de mișcarea islamistă palestiniană, mai spune președintele.
  • Camera Deputaților a adoptat proiectul pentru crearea unei aplicații prin care șoferii care doresc să înmatriculeze un vehicul, să poată face acest lucru fără să mai meargă la sediile DRPCIV.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE