• Oamenii care au condus America în ultimii 8 ani au stat față în față pentru prima dată în această campanie electorală, într-o dezbatere la CNN. Bătălia a avut loc în Atlanta, Georgia. Biden și Trump au discutat despre războaiele din Ucraina și Gaza, despre imigrare,avort, dar și despre amenințări la adresa democrației americane. Dezbatem subiectul imediat.
 • Dacă vrei să ai o viață fără griji, mută-te în orașul potrivit!Azi îți vin cu top 100 cele mai locuibile orașe făcut de The Economist. Viena e primul în top. Care sunt motivele pentru fiecare oras in parte, dezbatem impreuna.
 • Cel mai important motan din Marea Britanie își va împărți teritoriul curând – îi va arăta noului venit cine este șeful!Motanul Larry e stăpânul de pe Downing Street 10 – locul unde se află biroul prim-ministrului Regatului Unit. Dacă va câștiga laburistul Keir Starmer, Larry o va cunoaște pe Jojo, pisica familiei Starmer.
 • E tot mai aproape ca Uniunea Europeană să aibă un NATO al ei. Polonia si cele 3 țări baltice cer ca UE să intăreasca 700 de kilometri de frontieră la granitele cu Rusia si Belarus. „Nu ne ajutati doar pe noi, ajutati de fapt toata europa de ce ar putea face putin” – e argumenul.
 • Noua ordine când cumperi alimente! Să fie avertizări ca la tigări pentru produsele care iți fac rău. E un proiect care vine de peste ocean – in lupta impotriva alimentelor procesate și ultra-procesate. Si băuturile carbogazoase sunt pe listă.
 • Parlamentarii s-au gândit să îi taxeze pe proconsumatori.Ei sunt obligați, printr-o lege trecută de Camera Deputaților, să-și monteze instalații de stocare a energiei până la finalul anului 2027.
 • Rusia anunţă că aproximativ 10.000 de cetăţeni străini naturalizaţi ruşi au fost trimişi pe front în Ucraina şi recunoaşte că alţii au preferat să plece de pe teritoriul rus de frica de a fi mobilizaţi. „Am prins peste 30.000 de persoane care au primit cetăţenia rusă, însă nu voiau să se înregistreze în vederea serviciului militar. I-am pus pe listă.”, spune Şeful Comitetului rus de anchetă.
 • Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, reuniți la un summit la Bruxelles, au convenit, aseară, să acorde un al doilea mandat Ursulei von der Leyen în fruntea Comisiei Europene. Premierul estonian, Kaja Kallas, va conduce diplomația europeană, iar fostul prim-ministru portughez, Antonio Costa, va fi președinte al Consiliului European. Toți trei trebuie validați acum de Parlamentul European.
 • Kelemen Hunor spune că UDMR va trimite propriul candidat la alegerile prezidențiale. Despre data alegerilor prezidențiale, încă în discuție, Kelemen Hunor spune că acest lucru arată că „interesele individuale trec întotdeauna peste interesele comunităţii şi ale ţării”.
 • Cum te asiguri ca iti merge afacerea? Îi faci pe angajați clienți cu forța. Asta a făcut o faramcie din Denver care și-a obligat angajații să cumpere medicamente scumpe. În caz contrar, erau concediați. Acum comnpania va trebui să răspundă în fața instanței
 • S-a lansat „Miss A.I.”, primul concurs de frumusețe pentru avataruri create cu programe de Inteligență Artificială generativă, ca DALL·E 3, Midjourney sau Stable Diffusion. Fiecare dintre cele 10 concurente are o presonalitate distinctă și, la fel ca șa concursurile cu candidați reali, susține o cauză. Marea finală are loc la sfârșitul acestei luni.
 • Compania Mattel anunță că 80% dintre jocurile lor vor fi adaptate și pentru daltoniști până la sfârșitul acestui an. Cărțile de joc vor avea în plus simboluri, pe lângă culori și numere, iar jucătorii vor putea să spună ce culoare are cartea fără să vadă de fapt culoarea în sine.
 • Astăzi începe Festivalul Nostalgia, care va avea loc, anul acesta, în incinta Federației Române de Tir Sporitv. Și pentru că sunt mulți nostalgici, pe două străzi traficul se de desfășoară pe sens unic. Cele două străzi sunt Aleea Padina, dinspre Șoseaua București-Ploiești și Strada Vadul Moldovei dinspre Aleea Padina către Aleea Privighetorilor.
 • Dacă ești în București în weekend, e bine să fugi. Evenimentul 10K Grand Prix vine cu restricții de circulație. De astăzi, de la ora 14:00 și până duminică, la ora 20:00 sunt restricții pe Bulevardul Libertății, Bulevardul Unirii, Bulevardul Decebal, Bulevardul I.C. Brătianu și Splaiul Independenței. Și mâine sunt restricții pe traseele curselor de 5 km și 10 km între orele 17:00 și 23:30.
 • Generația Z acceptă mult mai ușor operațiile estetice. Anul trecut au fost făcute peste 25 de milioane de proceduri cosmetice minim invazive în America, dintre care aproape 5 milioane au fost proceduri cu Botox, arată Raportul Anual al Societății Americane de Chirurgie Plastică.

Recomandări

NETANYAHU ÎNTÂRZIE ACORDUL DE PACE
PSD ÎȘI ALEGE NOUA CONDUCERE
BIDEN NU RENUNȚĂ LA PREȘEDINȚIE
CODUL ROȘU DE CANICULĂ SE EXTINDE
CE PLAN ARE VIKTOR ORBAN?
ROMÂNIA E LIVE PE YOUTUBE