• Eroarea pe care o face Inteligența Artificială și care te poate costa scump pe tine: riști să fii interzis pe viață în magazine.
  • Agricultorii din România și-au găsit aliatul perfect împotriva dăunătorilor! Rațele indiene – le pui mai întâi la muncă, apoi le pui… pe varză!
  • America – tărâmul tuturor posibilităților, e de azi și locul unde… zboară câinii. Un singur lucru să știi – rasa subțire, cu cheltuială se ține!
  • UE vrea să-i deconecteze pe tineri de la social media. Care e vârsta sub care rămân fără cont în online și de când i se aplică și copilului tău.
  • 150 de idei și 1800 de pagini – dosarul prin care Franța vrea să readucă la viață cel mai frumos bulevard din lume, căzut în dizgrație. „Champs Elysee din Paris arată ca în Micul Paris” – strâmbă din nas francezii.
  • E gura păcătosului sau e de la vârstă? Gafa care l-a făcut pe Papa Francisc inamicul public numărul 1 în comunitatea LGBT.
  • Nicolae Ciucă vrea pedepse mai mari pentru agresorii de copii. A propus in Senat un proiect de lege prin care cere pedepse de 5 până la 10 ani pentru cei care pun in primejdie viața minorilor. Ciucă vrea pedepse cu închisoare și pentru părintii care consuma droguri in prezenta copiilor.
  • Președintele Indoneziei le interzice companiilor de stat să mai creeze aplicații. In Indonezia există deja mai mult de 27,000 de aplicații, toate dezvoltate pe banii statului. Au costat în total 400 de milioane de dolari. Mai mult decât atât, președintele argumentează că fiecare ministru care ajunge în guvernul indonezian propune noi aplicații și că multe din ele nu fac decât să dubleze aplicații deja existente.
  • Și… Amazon este în discuții cu Italia – vrea să-și extindă serviciile de cloud și în această țară, ca parte a planului lor de a oferi servicii de cloud în toată Europa. Italienii deja au primit primele servicii cloud din Italia de la Amazon, ca parte a unei investiții de 2 miliarde de euro, care se va derula până în 2029.
  • Vânzările de iPhone-uri pe luna aprilie au crescut cu peste 50% față de aceeași perioadă a anului trecut în China – ar putea crește și mai mult luna asta, după ce Apple a redus în premieră prețul telefoanelor pe piața asiatică, ca să țină pasul cu concurența. Huawei a depășit Apple în primul trimestru ca furnizor de smartphoneuri în China.
  • Toyota Motor a prezentat azi modele noi de motoare care vor fi folosite pe mașinile hibrid. Japonezii vor să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și să vă vândă de două ori mai multe vehicule electrice.
  • E Punjab sau New York, se întreabă mai nou locuitorii din localitatea indiană Tarn Taran. Pe acoperișul unei clădiri a apărut o replică a Statuii Libertății, înaltă de 5 metri. Proprietarul a spus că a construit statuia în semn de apreciere pentru SUA. A filmat cum a montat statuia pe casă, iar clipul circulă peste tot in online.
  • Vrei carte, ai parte… de Bookfest! Evenimentul începe mâine și ține până pe 2 iunie, la Romexpo, iar oamenii au intrarea gratuită. Vor fi mai mult de 300 de lansări de carte, 3.000 de titluri noi și peste 60 de activități dedicate copiilor.
  • Nicki Minaj le-a cerut scuze fanilor că nu a putut să își susțină concertul din Manchester și le-a promis că va reveni pe 3 iunie. Concertul nu s-a mai ținut din cauza unui incident pe aroportul din Olanda – a fost reținută de polițiști 6 ore pentru că avea substanțe interzise la ea.
  • Ce faci dacă ești rocker anti Putin și vrei să pleci din Rusia? Devii moldovean. Maia Sandu le-a oferit membriilor unei trupe rock, Bi-2, cetătenia Moldovenească. Rockerii au probleme cu Putin de când a inceput războiul cu Ucraina – pe care in ultima vreme ei il critică.

Recomandări

CE FACEM CU DEZINFORMAREA?
CUM SCHIMBĂM EDUCAȚIA?
UNDE MERGI AZI?
UNDE MERGI BANII?
ATACURI ÎN UCRAINA
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”