• Soarta nu e rea cu Firea. Nu încă. PSD București îi susține candidatura Gabrielei Firea pentru funcția de primar al capitalei. În timp ce Firea se laudă, Nicușor Dan declară război rechinilor imobiliari. „Candidaţi voi! Nu vă mai ascundeţi în spatele unor amărâţi”
  • A aparut miscarea care le vrea pe femei din nou casnice. Social media le-a facut sa renunte la cerierele de succes.
  • Au încurcat ștafeta cu …servieta. Echipa franceza de securitate olimpica – descalificată înainte de competiție! Hoții le-au furat strategia.
  • Daca vrei sa te rasfeti cu muzica, nu o mai asculta acasa. Cercetatorii au tras concluzia – creierul se conecteaza mai bine cu concertele live!
  • Viața bună din căsnicie se vede în mărimea de la haine. De ce ajung bărbatii să fie mai grași decat femeile dupa nuntă?
  • Si… cea mai buna masina electrica ramane… trenul. Britanicii au facut calculele – cine isi ia bilet la clasa electrica polueaza cu jumatate mai putin decat soferi.
  • Mai bifăm un program guvernamental. Guvernul a aprobat ieri lista celor peste 1.200 de școli unde va asigura Programul Naţional „Masă sănătoasă”. „Mai mult de 450.000 de copii vor beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă, în fiecare zi de cursuri”, promite ministrul Ligia Deca.
  • Clujul este un magnet pentru muncitorii străini. 5.000 de permise de ședere au fost emise la acolo anul trecut! Cei mai mulți sunt din Sri Lanka, Nepal și Vietnam. La capitolul străini care stăteu ilegal în Cluj, dintr-un total de 51 de persoane, cei mai mulți, 20, erau din Bangladesh.
  • Transfăgărășanul își pune haine noi. Cel mai spectaculos drum din România ar putea să rămână deschis aproape tot anul. CNAIR a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru modernizarea Transfăgărășanului.
  • Echipa franceză de securitate olimpica – descalificată înainte de competiție! Hoții le-au dat bătăi de cap. O geantă cu planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice de la Paris a fost furată din tren. Geanta era al unui inginer de la Primăria Parisului.
  • Drum bun și ne vedem la București! Primul tren de metrou marca Alstom destinat celei mai moderne linii de metrou din București a plecat din fabrica de la Taubate, Brazilia. Urmează să meargă spre Hamburg, apoi spre România. Trenul, numit Giurgiu, va circula pe Magistrala 5 după finalizarea testelor obligatorii.
  • Ianuarie ne aduce recorduri! Începutul de an e cel mai bun pentru industria auto românească din ultimii 5 ani. Producţia uzinelor Ford Otosan şi Dacia a urcat cu 26% faţă de ianuarie 2023, la aproape 50.000 de maşini.
  • Nicolae Ciucă vrea ”soluția cea mai bună” pentru candidații la primăria Capitalei. Ciucă a spus că deși Sebastian Burduja este un posibil candidat PNL, fiecare partid trebuie să-ți facă propriul sondaj pentru a ști pe cine preferă bucureștenii în cursa electorală.
  • Jurnaliștii sunt protejați în UE de procesele abuzive atunci când vorbesc sau scriu despre subiecte de interes public. Parlamentul European a votat ieri, cu 546 de voturi PENTRU, o nouă lege prin care persoanele sau organizațiile care aduc în față subiecte ce țin de acte de corupție, protejarea democrației sau combaterea dezinformării vor fi apărate de acțiuni nefondate și abuzive în justiție.
  • Anul trecut, peste 1, 1 milioane de imigranți au făcut cerere de azil în țările membre UE. Este o creștere semnificativă fațăd e anul 2022, mai exact, una de 18% iar cifrele nu îi includ pe cei 4,4 milioane de refugiați ucraineni. Majoritatea celor care au cerut azil provin din Siria, acolo unde se poartă un război civil. Sirienii sunt urmați de afgani. Cu peste 334.000 de cereri de azil, Germania rămâne țara preferată de imigranți.
  • Fosta casă din Londra a legendei rock Freddie Mercury este scoasă la vânzare. Proprietatea aparține prietenei lui Freddie Mercury. Ea cere pentru casă suma de 38 de milioane de dolari.
  • Se-ntorc banii pe dune de nisip în box-officeul american. Partea a doua a seriei Dune, regizată de Denis Villeneuve, va aduce între 70 și 90 de milioane de dolari în weekendul de debut, estimează specialiștii – cele mai mari încasări pe care Hollywoodul le-a văzut din octombrie încoace.
  • Dani Alves nu mai e legenda Barcelonei. Barcelona a decis sa se delimiteze de Dani Alves, după ce fostul fotbalist a fost condamnat la 4 ani si jumtate de inchisoare pentru ca a agresat sexual o fata in club. Dani Alves a jucat 408 meciuri pentrub Barcelona si a castigat de trei ori Liga Campinilorn si de 6 ori campionatul in Spania.
  • Google e bun de plată. Peste 30 de companii media au dat în judecată gigantul tech. Google a fost dat în judecată de peste 30 de companii media europene reclamă că au fost prejudiciate cu peste 2,1 miliarde de euro.
  • Google are probleme și cu Inteligența Artificială. CEO-ul companiei spune că că greşelile serviciului Gemini sunt „inacceptabile”. Chatbot-ul a creat o imagine a părinților fondatori ai Statelor Unite care include în mod inexact un bărbat de culoare. Gemini a generat și soldați germani din cel de-al Doilea Război Mondial, între care se aflau, în mod eronat, un bărbat de culoare și o femeie asiatică.
  • Bitcoin sparge record după record. Ieri a depășit pragul de 60.000 de dolari și se apropie de recordul său absolut, de 69.000 de dolari, atins în noiembrie 2021. Performanța vine ca urmare a aprobării unui fond de tranzacționare bazat pe Bitcoin, care a făcut criptomineda mai accesibilă pentru lumea finanțelor.
  • Primăria primește apă la moară. La Moara lui Assan. Primăria Sectorului 2 vrea să restaureze monumentul „Moara lui Assan”. Un proiect în acest sens a fost adoptat de Consiliului Local.
  • E oficial, știm când mergem la vot. Ciolacu a anunțat calendarul complet al alegerilor. Pe 9 iunie votăm la locale și europarlamentare, pe 15 septembrie e primul tur, iar pe 29 septembrie – al doilea tur al prezidențialelor. Pe 8 decembrie ne votăm parlamentarii.
  • Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Ciolacu spune despre vila de protocol din Aviatorilor că este vorba de o clădire cu risc seismic, monument istoric clasa A.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ