Laura Buciu, Balazs Barabas și Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, fac parte din juriul de astăzi

  • Pentru că îi lasă pe profesori în grevă, directorii de școli primesc o lovitură de la guvern. „Scoateți oameni și din piatră seacă, pentru că nu scăpați de BAC – îl organizați așa cum puteți”. Școala se mută în stradă mâine – sindicatele anunță record – 20.000 de profesori vor face grevă.
  • Se complică și mai mult viața pentru militari. Vârsta de pensionare crește până la 65 de ani, la fel și pentru diplomați. Altă viață au militarii din America de Sud.
  • În Venezuela, militarii au fost atacați de triburile de indigeni cu arcuri și săgeți.
  • Totul are un preț. Azi, povestea companiei care a pierdut 10 miliarde de dolari pentru că a vândut haine pentru copii LGBT. Paguba este rezultatul unui boicot al părinților, care nu au vrut să audă de așa ceva.
  • Și de aici se pot inspira politicienii din România – de la un român care i-a convins pe spanioli sa il voteze primar pentru a 3-a oară. Aurel Truță a impresionat cu seriozitatea – cand a mers in Spania, el a lucrat in agricultură si in construcții.
  • În timp ce mult-anunțata contra-ofensivă a ucrainenilor intărzie, rușii atacă puternic. 3 rachete și 6 drone au lovit Kievul – alte zeci de lovituri au fost insă oprite de anti-aeriana ucraineană.
  • Poate ne-am obisnuit cu prea mult bine. ONU anunță că planeta a ajuns la un număr record e oameni care suferă de foame. 800 de milioane – cu 50 de milioane mai mult decât anul trecut. Cu toate astea, un american aruncă 100 de kilograme de mâncare pe an.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA