- Mergem înainte, pe propria răspundere! O treime din cazările din România funcționează fără autorizație la incendiu, dar în acord cu legea. Nici în spitale nu e mai bine – jumătate din ele nu au aviz ISU.
- Am uitat să trăim clipa – imaginile distopice din noaptea dintre ani care arată că oamenii au înlocuit complet bucuria realității cu ecranele telefoanelor mobile.
- Și… cum mănânci, așa trăiești – îți spun orele la care e bine să mănânci dacă vrei să n-ai probleme cu inima.
- Vrei să trăiești până la anul și la mulți ani? Respiră mai puțin! E îndemnul noului an, venit de la cercatătorii britanici.
- Tot anul încălțat! Spune-mi dacă porți șosete când dormi, ca să-ți spun cum îți merge în cuplu anul ăsta. Nu e pe ghiceală, e psihologie pură!
- Nici Mickey Mouse nu scapă ne-masacrat. Proaspăt ieșit de sub legea drepturilor de autor de la 1 ianuarie, personajul animat va fi transformat de americani în ucigaș mascat într-un horror.
- OMV Petrom cumpără integral Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari rețele de stații pentru încărcarea mașinilor electrice. Compania anunță și achiziția a 50% din Electrocentrale Borzești, care deține un portofoliu de proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de 1.000 de MW.
- Iohannis îi strică reforma lui Ciolacu. Președintele a semnat astăzi un decret de lege care prevede suplimentarea cu 324 de posturi noi la Autoritatea Vamală Română. Măsura este menită să asigure creşterea capacităţii de control la frontiera externă, având în vedere conflictul din Ucraina.
- Indicele ROBOR la 3 luni, a scăzut astăzi la 6,21% pe an, arată datele BNR. Pe 3 ianuarie 2022, indicele era 3,02%, iar la începutul anului trecut urcase la 7,56%. În schimb, indicele IRCC urcă la 5,97%. Scăderea acestui indice e așteptată de la 1 aprilie.
- Maersk, a doua cea mai mare companie de transport maritim din lume, anunță că întrerupe toate transporturile prin Marea Roşie şi Golful Aden, după ce una dintre navele sale a fost atacată de militanţii Houthi. Navele companiei vor folosi ruta care ocolește Capul Bunei Speranțe din Africa de Sud.
- Coșmarul lui Musk vine din China. Numărul de mașini electrice livrate de Tesla în trimestrul patru din 2023 a depăşit estimările, dar nu a fost suficient ca să depăşească pe plan global grupul chinez BYD. Compania chineză este lider pe acest segment, în special datorită modelelor mai ieftine vândute în China, cea mai mare piaţă auto din lume.
- Dacia Sandero a fost cea mai bine vândută mașină din Spania în 2023. Pentru a doua oară în istorie, modelul constructorului român a reușit să se plaseze pe primul loc în clasamentul vânzărilor de autoturisme și SUV-uri în peninsulă.
- Pentru Bitcoin, semne bune anul are. Ieri a urcat la peste 45.000 de dolari pe unitate, pentru prima dată din aprilie 2022. Investitorii sunt în așteptarea primului ETF bazat pe Bitcoin. Astăzi, prețul a scăzut cu 3.000 de dolari pe unitate, după ce o companie de servicii financiare a anunțat că SEC nu va aproba niciun ETF în această lună.
- Un nou instrument de inteligență artificială, numit iStar, poate interpreta datele de imagistică medicală cu o precizie fără precedent. Acesta va ajuta medicii să diagnosticheze și să trateze mai bine formele de cancer care altfel ar putea rămâne nedetectate.
- Mai multe companii aeriene au scos la vânzare bilete la „promoţii” atât pe destinaţiile din Europa cât şi pe cele de lung curier către Miami, New York, Maldive sau San Francisco. Air France KLM promovează „reduceri” spre Paris, de la 166 de euro, spre New York, de la 510 euro sau la 610 euro spre Miami, toate sunt zboruri cu escală din România.
- Companiei Dan Air nu îi priește nici la Bacău. După ce s-a retras de pe aeroportul de la Brașov, compania renunță și la două dintre cursele de la și spre Bacău, respectiv Catania și Liverpool. A redus și numărul de zboruri spre alte patru destinații, pentru perioada ianuarie – martie 2024. Este vorba despre Dublin, Roma, Torino și Barcelona.
- Anul acesta, Centrul Pompidou din Paris organizează câteva expoziții extraordinare, înainte de a intra într-un amplu proces de renovare. Pritre ele se numără și expoziția Brâncuși, care va avea loc între 27 martie iulie și 1 iulie 2024.
- Așteptarea a luat sfârșit: Samsung a stabilit oficial o dată pentru lansarea seriei Galaxy S24. Evenimentul „Unpacked” va avea loc pe 17 ianuarie, când va avea loc și lansarea Galaxy AI, prima inteligență artificială generativă a companiei.
Advertisment
Recomandări
Partenerii noștri
Primii în clasamentul medaliilor la Jocurile Paralimpice, chinezii nu se bucură de apreciere în ţară Mediafax