• Fie paine cat de rea, tot mai buna e a altuia. Romanul e gurmand innascut si cei care ne-au cucerit cel mai tare cu mancarea lor sunt grecii si turcii.
  • Ucraina a fost atacată de rachete nord-coreene, dă cartile pe față ONU. Dictatorul Kim Jong Un a încălcat embargoul asupra armelor, impus de ONU în 2006, și o ajută pe Rusia în războiul pornit împotriva Ucrainei
  • Si..Poți să îți cumperi apartament în clădirile unde politicienii fac legea. Plăcerea e neprețuită.
  • Copiii au nevoie de o pauză digitală – mai puțin timp pe telefoane sau chiar deloc, dacă sunt în primii ani de viață. Startul îl dau francezii.
  • Cine a unit 1 Mai si Pastele, sa le desparta! Hotelierii de la mare sunt nemultumiti – era mai bine cand sarbatorile veneau pe rand.
  • Și dacă nu vrei să stai la soare, poți sa mergi cât mai aproape de el. Iti spun astazi la STIU cum te ridici deasupra tuturor pentru o priveliste de 5 stele.
  • Boala copilăriei a făcut ravagii în ultimii doi ani – numărul cazurilor de rujeolă s-a dublat. Organizația Mondială a Sănătății a înregistrat în 2022 aproximativ 170 de mii de cazuri in lume, în timp ce anul trecut numărul cazurilor a ajuns la peste 320 de mii. În România s-au confirmat anul acesta peste 13 mii de cazuri de rujeolă arata datele INS.
  • Regele Charles a revenit la îndatoririle publice pentru prima dată de la diagnosticarea cu cancer – azi, a vizitat un centru de tratament unde s-a întâlnit cu pacienții și cu medicii. Regele Charles a subliniat importanța descoperirii bolilor în stadiile incipiente – a vorbit despre cercetările revoluționare din centrul vizitat.
  • Iohannis a ieșit la pensie! Nu din funcția de președinte…. a renunțat la catedră. Postul de profesor de fizică de la Colegiul Național Samuel von Brukenthal este liber si poate fi ocupat de un titular după 27 de ani.
  • Stop joc – astăzi a fost ultima zi în care candidații s-au putut înscrie pentru alegerile locale din 9 iunie. Europarlamentarele mai vin cu o promisiune – fără cozi la sectiile de votare din străinănte. Ministrul de externe Luminita Odobescu spune ca vor fi peste 900 de secţii de votare în străinătate, la europarlamentare, aproape dublu faţă de alegerile din 2019.
  • Bac-ul e bac pentru toata lumea. Elevii care sunt olimpici la 6 materii nu isi mai pot echivala rezultatele cu probele scrise de la Bacalaureat, dupa ce Ministerul Educatiei le-a luar dreptul acesta. Materiile pe care elevii nu le mai pot echivala cu nota de la Bac sunt limba franceza, germana, rusa, neogreaca plus olimpiadele de lecutra si cea balcanica de geografie.
  • Grideanu ne-a anuntat ca a gasit cu cine sa termine studiul de fezabilitate pentru autostrada Brasov-Bacau ca va vea peste 160 de km. CNAIR scoate din buzunar peste 80 de milioane pentru studiul care va fi gata in 2 ani.
  • De la război înainte – anunță premierul Israelului Benjamin Netanyahu. „Vom intra în Rafah și vom elimina batalioanele Hamas de acolo, indiferent de negocierile de armistițiu” – e anunțul făcut de Netanyahu. El spune că va continua războiul până când Israelul își va atinge toate obiectivele din Rafah.
  • Presate sau nu de alegerile de anul acesta, partidele politice din Romania au cheltuit pana cum 44 de miloane de lei cu presa si propaganda – cea mai mare valoare de cand sunt masurate aceste cheltuieli. In anul 2021 partidele au cheltuit cu presa doar 10 milioane de lei, iar de atunci cheltuielile au crescut in fiecare an.
  • De Paște mergi acasă la tine… sau ACASĂ LA BRÂNCUȘI. De maine si pana pe19 mai, satul Hobița găzduiește o expoziție temporară unde vei putea vedea ce l-a inspirat pe Brâncuși în copilărie, de la casele frumos împodobite și până la vechea biserică de lemn. Pe Brâncuși îl poți vedea și la București, în cadrul expoziției ”Istoria României în 100 de portrete”.
  • În noaptea de Înviere pleci fără lumină și te întorci… tot fără lumină. Metrorex i-a anunțat pe călători că mareste programul metroui, dar nu au voie sa intre in vagoane cu candele sau lumânări aprinse. Metrorex tine metrourile pe sine toata noaptea, iar aceastea vor veni din 10 in 10 minute pana la unu noaptea.
  • Fiica lui Beyonce și Jay-Z, Blue Ivy Carter, s-a alăturat distribuției vocale a filmului „Mufasa”, continuarea pentru „Regele Leu”. Va fi vocea micuței Kiara, fiica regelui Simba și a reginei Nala. Din distribuție face parte și Beyonce.
  • Billie Eilish a anunțat un nou turneu pentru noul ei album, „Hit Me Hard and Soft”, care va fi lansat pe 17 mai. Turneul începe în septembrie în Canada și apoi în toata America de Nord, până în decembrie. La anul ajunge cu turneul în Australia și în Europa.
  • Violonistul Alexandru Tomescu a cântat Balada lui Ciprian Porumbescu la poalele muntelui Everest, la altitudinea de 5.364 m, din tabăra de bază de unde încep expedițiile spre Everest. De acolo începe expediția „Turneul Internațional Stradivarius”, numit „Metamorfoze”.
  • CHAT GPT are o nouă funcție – memorează de la un chat la altul. Utilizatorii îi spun robotului ce să rețină, astfel CHAT GPT își va aduce aminte tot ce a fost instruit. Funcția este opțională și poate fi activată sau oprită – utilizatorul are găsește subiectele memorate într-o listă pe care poate să o șteargă.
  • OpenAI a lansat Memory, o facilitate prin care ChatGPT Plus poate reţine anumite lucruri de la un chat la altul.
  • https://www.news.ro/economic/chatgpt-plus-dobandeste-memorie-1922403930232024040721576031
  • H2)CHATGPT FACE TOȚI BANII
  • OpenAI a încheiat un acord cu Financial Times pentru a permite ChatGPT-ului să acceseze arhiva ziarului – va oferi ca răspuns rezumate sau citate din articolele publicației britanice. Angajații Financial Times au toți acces la Chat GPT – vor colabora în dezvoltarea unor produse noi de A.I. pentru cititori.
  • Valoarea contractului nu a fost anunțată. Și alți publisheri importanți, ca Axel Springer, Associated Press și Le Monde, au ajuns la acorduri cu companiile de tehnologie.
  • acesta va oferi ca răspuns rezumate sau citate din articolele Financial Times, explică publicaţia economică într-o notă de presă. În schimb, acest cotidian, care „deja le-a oferit tuturor angajaţilor săi accesul la ChatGPT”, va colabora în dezvoltarea unor noi produse de inteligenţă artificială pentru cititorii săi.
  • The Weeknd a făcut o donație impresionantă de două milioane de dolari din Fondul său umanitar XO – ajută la furnizarea a 18 milioane de pâini familiilor din Gaza. Artistul a mai făcut o donație în decembrie anul trecut de 2,5 milioane de dolari prin care a hrănit 173.000 de palestinieni pentru două săptămâni.
  • Gaura albastră din Mexic revine în atenția publicului cu imagini spectaculoase! A fost descoperită în 2021 și era considerată a doua cea mai mare gaură albastră din lume. După noile măsurători, cercetătorii au descoperit că are cel puțin 420 de metri și se clasează pe primul loc. Oamenii de știință nu au reușit până în prezent să ajungă la fundul ei.
  • Erling Haaland devine prima „persoană reală” din jocul Clash of Clans. Atacantul lui Manchester City va fi personaj în Clash după ce a jucat jocul mai mult de 10 ani. Este un scenariu de vis pentru jucătorii care îl pot alege pe fotbalistul norvegian.
  • După ani de campanii de modă și frumusețe, Bella Hadid își lansează primul ei brand. Modelul va dezvălui joi brandul ,,AURA BELA” – conține un trio de parfumuri în formule bifazice, fără alcool. Trio-ul are prețuri de 35, 72 și 100 de dolari pentru 10, 50 și, respectiv, 100 ml.
  • Sir Paul McCartney interpretează unul dintre cele mai îndrăgite hituri ale trupei The Beatles în primul trailer al documentarului Let It Be.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META