• Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază. Armele europene folosite de Ucraina pot lovi în interiorul Rusiei. De azi și Germania permite acest lucru, la fel ca Franta, Statele Unite, Marea Britanie plus alte state europene. Doar țintele militare legitime pot fi lovite, nu și civilii sau zonele civile. Pacea nu pare să se apropie. China a anunțat că nu va participa la Conferința de Pace din Elveția pentru că Rusia nu este primită acolo.
  • Eram atât de muncitori și nu știam. Românii sunt pe locul 2 în topul orelor muncite din UE – arată un raport Eurostat. Pe primul loc e altă țară despre care se spune că are oameni leneși: Grecia. Culmea, nemții sunt în coada clasamentului – muncesc mai puțin, dar mai bine.
  • Ne-am stricat sau ce? Apare oficiul de schimbare a bărbaților. Nu a sexului, doar caracterul! Asta pentru că bărbații se poartă prea urât.
  • Trump a devenit primul fost Președinte al Americii si primul candidat la Casa Albă condamnat penal. A fost declarat vinovat la toate cele 34 de capete de acuzare după procesul de noaptea trecută.
  • Am grijă să te trimit în vacanță și în funcție de ceea ce îți place să mănânci. A apărut topul TimeOut pentru cele mai bune 20 de orașe pentru gurmanzi. Pentru că pizza Margherita e la ea acasă în Napoli, acesta e primul oraș din top.
  • Medicii din Iași au făcut o operație revoluționară pentru România: au operat în semi-întuneric un copil care avea o tumoră pe creier de peste 10 centimetri. Intervenția a durat 5 ore, iar medicii au folosit o substanță de contrast inovatoare care le-a permis să identifice și să protejeze țesutul sănătos al creierului.
  • Fă-ți curat în sertarul cu medicamente! Agenția Națională a Medicamentului a scos de pe piață Paduden Express Forte. În februarie Comisia Europeană a decis să suspende și autorizațiile pentru Ibuprofen.
  • Președintele Iohannis a semnat legea care pedepsește dealerii de droguri ai căror clienți mor din cauza substanțelor. Pedeapsa e 25 de ani de închisoare. Autoritățile confiscă produsele psihoactive și alte bunuri ilegale, dar dacă acestea nu sunt găsite, polițiștii cer valoarea lor în bani.
  • Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico a fost transferat de la spitalul în care era internat la el acasă în Bratislava, unde va continua recuperarea. Directoarea spitalului a spus că Fico nu vrea să fie transferat la alt spital, ci externat. Premierul este în prezent păzit de poliție în complexul său rezidențial.
  • Nu s-au înghesuit să se înregistreze la vot. 3.000 de români s-au trecut pe liste la Autoritatea Electorală Permanentă ca să voteze prin corespondență la alegerile din acest an. Jumătate din ei sunt înscriși pentru alegerile parlamentare și jumătate pentru cele prezidențiale.
  • Peste 100 de liceeni din Câmpulung Muscel au fost duși la un restaurant din localitate pentru o întâlnire cu liderii PNL Argeș, unde au participat și doi miniștri: Ligia Deca de la Educație și Alina Gorghiu de la Justiție. Întâlnirea ar fi fost legată de pericolul drogurilor, al violenței și al bullying-ului. Deca nu a oferit un răspuns despre subiectul întâlnirii dintre politicieni și elevi.
  • Un tramvai numit dorință! Tramvaiul Rathgeber, mai cunoscut drept „Tramvaiul Cofetărie” va circula de 1 iunie pe traseul Depoul Dudești – Șura Mare și înapoi. Modelul este fabricat în 63′ la Munchen și a circulat în București până în 2007. Poți vedea modele și mai vechi, dar numai ca exponate, la Depoul Dudești.
  • Încă o veste pentru cei mici. Complexul Acvatic din Parcul Pantelimon va fi deschis de Ziua Copilului. Nu este totul gata, inaugurarea oficială va avea loc în toamnă. Programul de vizitare e între 10 dimineața și 10 seara.
  • Tot de mâine, copiii cuceresc Castelul Bran. De Ziua Copilului, cei mici au acces gratuit, și nu doar atât, primesc și suveniruri din partea castelului. Vor fi amplasate tiroliene, panouri de cățărare, ateliere și diferite trasee. Evenimetul începe la ora 9 dimineața si se termină la 6 seara.
  • West Side Flower Fest începe azi și ține până duminică. În Parcul Drumul Taberei și pe bulevard, evenimentul adună peste 100 de expozanţi şi comercianţi, dar și ateliere, spectacole și momente artistice.
  • Pentru că trupa Coldplay vine să cânte pe Arena Națională, Primăria Capitalei va crea două linii noi de transport și va suplimenta alte două, în zilele concertelor, adică pe 12 și 13 iunie. Pe linia 700, autobuzele electrice vor circula la un interval de 10 minute, de la Piața Unirii, la fel și troleibuzele cu autonomie de pe linia 87, care pleacă de la Piața Romană.
  • De mâine revin trenurile pe ruta București-Giurgiu, cu traseu prin satul Comana. CFR a ocolit traseul de 19 ani, de când podul de la Grădiștea s-a prăbușit. Acum o călătorie va dura, în medie, 2 ore și 10 minute. Călătoria durează în continuare mult pentru că trenul merge în jur de 20 de kilometri pe centura feroviară din București.
  • Și… un grup de liceeni de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava este gata să lanzeze un minisatelit, mic cât o doză de suc. Prototipul trebuie lansat la o înălțime de 1 kilometru, să îndeplinească o serie de misiuni și să aterizeze în siguranță. Concursul este organizat de Agenția Spațială Europeană.
  • Londra este ocupată de nemti si de spanioli. Ajunsi de azi, fanii lui Real Madrid si ai Borussiei Dortmund se întrec în tone de bere. Mâine e finala Champions League. Real are 14 trofee câștigate, Dortmund doar unul în 1997, când a jucat pe traseu cu Steaua.
  • Totuși prea mult fotbal strică. Prea obosiți de la atâtea meciuri, fotbaliștii au avertizat FIFA că sunt gata să intre în grevă dacă vor continua să fie suprasolicitați. Peste două săptămâni începe campionatul european din Germania.
  • Un alpinist kenyan care a murit pe Everest săptămâna trecută rămâne acolo. E prea scump să fie dus acasă. Ar fi costat 200.000 de dolari.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?