• We are back in business! Traficul aerian a revenit, ca număr de zboruri, la nivelul din 2019 – adică cel dinainte de pandemie.
  • După COVID, ne-am recuperat gustul călătoriilor – și ne place și în țară. De Revelion, românii au mers în număr mare… pe litoral, la noi.
  • Cadoul perfect când ești invitat la nuntă – plicul inventat de brandul de lux Hermes – în care nu mai e nevoie să pui bani – acoperă costul meniului și le mai rămâne și mirilor!
  • Nu l-au răpit extratereștrii, l-a readus la viață A.I.-ul! Uită de Taylor Swift și de Coldplay, la toamnă mergi la concert Elvis Presley!
  • Aviz profesorilor: Ai grijă pe cine primești la meditații că s-ar putea să nu mai ajungi la catedră. Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă riscă să nu mai poată preda timp de 7 ani – e propunerea făcută de Ministerul Educației.
  • Metaversul lui Zuckerberg e luat iar la bani mărunți – ce e cu atâta libertate în realitatea virtuală? Poliția britanică anchetează primul viol virtual.
  • Ce au în comun motociclete și mașinile? Nimic, dacă îl întrebi pe Klaus Iohannis. Președintele a trimis la CCR legea care le dădea voie șoferilor să se urce pe motociclete cu permise categoria B.
  • Un atac cu dronă lansat astăzi în Bagdad a ucis patru membri, inclusiv liderul unei miliții irakiene, acuzate de Statele Unite că ar fi lansat atacuri asupra soldaților americani rezidenți în Irak. Miliția irakiană lucra în coordonare cu Iranul. America are 2.500 de soldați în Irak.
  • ISIS a revendicat atacul de ieri din Iran în urma căruia au murit peste 100 de persoane. Atacul terorist a avut loc în provincia Kerman, la comemorarea generalului Qassem Soleimani ucis de americani în urmă cu 4 ani.
  • O mie de rachete Patriot vor ajunge în Germania, Spania, Olanda şi România – după ce țările au semnat un contract pentru cumpărarea lor – anunță NATO. La noi în țară ajung 200. Contractul, estimat la o valoare de aproximativ $5,5 miliarde, vine în urma situației din Ucraina – aflată sub bombardamentele Rusiei.
  • Dacă ți s-a părut că a fost prea cald de sărbători în România, nu ai decât să mergi într-o vacanță in nordul Europei, ca să simți iarna din plin. Un curent polar a adus temperaturi chiar și de minus 43 de grade în Norvegia și Finlanda, iar circulația trenurilor a fost întreruptă pe mai multe trasee. În Suedia și Danemarca sute de mașini au rămas blocate în trafic din cauza ninsorilor abundente, iar conductele de apă au înghețat.
  • Frigul nu va ocoli România – de la începutul săptămânii viitoare se va răci semnificativ, cu temperaturi care pot ajunge până la minus 15 grade.
  • Și pe Sergio Ramos îl ia cu fiori, dar nu din cauza frigului. Fostul star de la Real Madrid și naționala Spaniei e pe lista de suspecți ai Agenției Mondiale Antidoping, alături de alți fotbaliști spanioli. Ancheta nu îi vizează atât pe fotbaliști, cât modul în care și-a făcut treaba Agenția Spaniolă Antidoping, acuzată că i-ar fi acoperit pe sportivi, după ce aceștia s-ar fi dopat. Jurnaliștii germani de la Der Spiegel au aflat că, potrivit unor documente, Ramos a picat testele antidoping înaintea finalei Real – Juventus din 2017 și la un meci din campioanat, în același an.
  • 75 la sută din activitatea navelor de pescuit oceanic nu este monitorizată, e concluzia unui studiu făcut de revista Nature, cu ajutorul Inteligenței Artificiale, bazat pe datele oferite de sateliți. Astfel de vase ar trebui să fie dotate cu sisteme de identificare, însă multe din ele operează fără astfel de sisteme.
  • Franța a expulzat anul trecut 4.700 de delicvenți străini, o creștere de 30% față de 2022, a anunțat astăzi Ministerul de Interne de la Paris. Cei mai mulți au fost deportați în Africa. Luna trecută deputaţii francezi au aprobat un proiect de lege controversat care înăspreşte regulile pentru imigranţi.
  • Municipiul Ploiești și alte zeci de localități din Prahova sunt afectate de un nou blocaj al gunoiului. Compania Vitalia, care operează rampa de gunoi din judeţul Prahova acuză firma de colectare și reciclare că nu plătește. Vitalia anunţă că are de recuperat peste 6 milioane de lei de la această companie.
  • O tornadă a făcut ravagii în Belgia și a distrus zeci de case și mașini. În Franța și Germania sunt în continuare coduri roșii de inundații, în timp ce în Suedia este alerta portocalie de vânt și ninsori puternice.
  • Sute de pagini din ancheta de pedofilie care-l vizează pe Jeffrey Epstein au fost desecretizate. Donald Trump, prințul Andrew, Bill Clinton, Michael Jackson și David Copperfield apar în ele. Este primul set de documente desecretizat prin ordin judecătoresc. Se așteaptă ca alte 200 de nume să apară în noile documente.
  • Copiii au de luna asta alocații majorate. Suma crește de la de la 256 de lei, la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani și pentru elevii de liceu și profesională, iar pentru copiii cu handicap, suma crește de la 631 de lei, la 719 lei pe lună. Primele alocații majorate vor intra în plată în februarie.
  • Încă o majorare anunțată de Ciolacu, că doar e an electoral. De mâine începe și plata pensiilor majorate cu 13,8%. Ciolacu spune că este prima majorare a pensiilor din acest an, iar din luna septembrie urmează o recalculare.
  • Carrefour intră în războiul prețurilor. Compania și-a anunțat clienţii că nu va mai vinde în Franţa produsele PepsiCo, cum ar fi Pepsi, Lay’s şi 7up, deoarece au devenit prea costisitoare. Nu se ştie dacă produsele PepsiCo aflate deja pe rafturile Carrefour vor fi retrase de la vânzare.
  • Dacă ai drum în Italia, e bine să știi că pe 8 ianuarie vor fi organizate greve la nivel naţional ale personalului aeroportuar, cu o durată de 24 ore, anunță MAE. Grevele vor afecta inclusiv aeroportul internaţional Leonardo da Vinci din Roma.
  • După 30 de ani, tastaturile vor avea un buton nou, adăugat de Microsoft. Butonul este dedicat serviciilor A.I., mai exact asistentului Copilot, iar locația sa va fi în dreapta tastei „Space”.
  • O victorie cât 221 de locuri. Rafael Nadal a urcat 221 de poziții ATP, până pe locul 451, după calificarea în sferturile de finală de la Brisbane. E primul turneu pentru Nadal, după un an de pauză, din cauza accidentărilor. În sferturi, Nadal joacă cu australianul Jordan Thompson – locul 55 în lume.
  • Expoziția „Monica Lovinescu – Vocea care ni s-a dat” din interiorul clădirii Mița Biciclista e un real succes. Până acum peste 15 mii de persoane au mers să vadă fotografiile artistei din arhiva de la Paris, scrisori și obiecte personale și o serie de dialoguri emoționante ale Monicăi Lovinescu cu Mircea Eliade, Ana Blandiana sau Octavian Paler. Expoziția a fost prelungită până în luna februarie.

Recomandări

PAPA REVINE!
RÂSUL E MEDICAMENTUL
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0
MBAPPE S-A ACCIDENTAT
ÎCCJ: IOHANNIS, BANII ÎNAPOI!
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”