Pe o planetă dată peste cap după doi ani de pandemie, piața auto trece prin schimbări istorice. În Germania au fost înmatriculate anul trecut cele mai puține mașini de la reunificarea țării, în 1990: un pic peste două milioane și jumătate de vehicule. Singurul lucru bun a fost creșterea numărului de electrice și hibride cumpărate: 42% din total.

Încă 100.000 de muncitori străini ar putea veni să lucreze din acest an la noi în țară. E un record de imigranți din state din afara UE. Deficitul de personal de pe piața muncii și presiunile făcute în fiecare an de angajatori au dus la această situație.

Turcia, India, Bangladesh, Vietnam și Nepal sunt principalele țări care furnizează forță de muncă pentru industria construcțiilor din România. Construcțiile sunt una dintre industriile care absorb cei mai mulți străini care vor să lucreze la noi în țară.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Comisia Europeană vrea să interzică cerneala obișnuită folosită de artiști pentru tatuajele permanente făcute în piele. Măsura a fost adoptată deja în Franța, Belgia, Germania, Olanda sau Spania.

Noua lege vrea să-i facă pe artiști să găsească alternative mai sigure, care să înlocuiască cerneala pe care o folosesc deja pentru că are substanțe care odată bătute în piele te pot îmbolnăvi de cancer, asta spune purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Meseriașii din branșă se revoltă. Oamenii își fac tatuaje de ani de zile și nu cunosc pe nimeni care s-a îmbolnăvit din cauza asta. Artiștii au făcut și o petiție cu 170 de mii de semnături cu care au mers în Parlamentul European ca să le explice politicenilor că nu au timp să găsească alte variant, însă acolo nimeni nu i-a băgat în seamă.