Costi Mocanu: ”Votez conștiincios de 30 de ani. Politicienii fac la fel, îmi spun să votez, ca să ne fie mai bine. Dintre noi, eu, cetățeanul, îmi fac treaba. Ei nu. Suntem ultimii din Europa la învățămînt și sănătate. Și la multe altele.

De la o alegere la alta, suntem tot mai puțini cei care votăm. Oamenii nu mai cred, nu-i mai interesează. Cu o ora înainte de închiderea alegerilor în care au fost împinși de Președintele Iohannis, românii îi dau o palmă politicii. Este cea mai scăzută prezența la votul pentru Parlamentul din istoria țării.

Felix, în curînd vom ajunge să ne cunoaștem cu toții, între noi, votanții, într-atît de puțini vom fi. Ce se alege de România?”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Felix Drăghici: ”Pentru mine este încă o demonstrație a edictului Brucan – românii vor învață democrație în 20 de ani. Suntem pe o cale corectă, încă învățăm, dar normal că e surprinzător să vezi ce neam emoțional rămânem.

Adică avem super implicare la Iohannis versus Dăncilă, avem alegeri locale cu euforie și aproape 50% în plină pandemie, dar fix cînd e să voteze pe cine va avea puterea, banii, numirile cheie – românii se desumflă și rămîn acasă, supărați pe o clasa politică formată din foști activiști, vedete media și rechini mai tineri. Din păcate absenteismul – 2 din 3 români cu drept de vot au refuzat astăzi să voteze – este noul sport național și nimeni nu câștigă pe termen lung. Vom avea guvernul cu cel mai mic suport popular.”