• România Educată a mai suferit o înfrângere. Au venit rezultatele la Testele PISA, acolo unde ne dăm seama cât de bine știu tinerii să înteleagă un text pe care l-au citit, să se adapteze la matematică și să inteleagă si științele. Față de acum 5 ani, România a mai coborât – dar avem o consolare balcanică. Bulgarii sunt sub noi.
  • Zuckerberg își strânge armata anti-Musk so anti Bill Gates. „Facem impreună Inteligența Artificială. Dar o conduc eu!” spune șeful Meta – care ii are ca aliati siguri gigantii: Intel, Oracle, IBM sau Fundația Natioanala pentru Științe din SUA.
  • Ce ești dispus să faci pentru faima? Unii merg și la închisoare ca să vadă cum le crește contul de social media. Youtuberul Trevor Jacob va sta în următoarele șase luni după gratii. Dezbatem imediat subiectul la ȘTIU!
  • Tu ce-ai primit de Moș Nicolae: cadouri sau o nuielușă? Uită-te repede în ghetuțe pentru că astăzi îl sărbătorești pe Sfântul Nicolae, considerat ocrotitorul copiilor, al marinarilor și al fetelor nemăritate. La ȘTIU vezi imediat cum se bucură francezii de această sărbătoare.
  • Cine să ne mai înțeleagă? Oamenii post-pandemie! Ne place să revenim după ce părăsim. Și plecăm iar. Psihologii americani îl numesc bread-crumbing. Vine de la firimituri de prezență, de atenție, de sentimente.
  • Instagram știe cum vei fi în trend la anul. Haine mai puține și mai bine combinate! Haina îl face pe om… mai prietenos cu mediul în 2024. Revin la modă și hainele la mâna a doua, atât luate de pe internet cât și direct din magazine.

Recomandări

NAVALNÎI, OPOZANT PÂNĂ LA MOARTE ȘI DINCOLO DE EA
CÂT ÎȚI AJUTĂ MEDITAȚIILE COPILUL?
GIORGIA MELONI SUFERĂ PRIMA ÎNFRÂNGERE
BYD LANSEAZĂ U9
SCADE NUMĂRUL DE CAZURI COVID DIN ROMÂNIA
BIDEN VREA AJUTOR PENTRU UCRAINA ȘI ISRAEL