• Ce răsare când plantezi grenade? Foametea ne amenință mai tare decât bombele rușilor! Fermierii ucraineni se plang ca nu mai au loc sa planteze de campurile minate!
  • Să mori de invidie. Povestea vieții celor care s-au dus – e la un cod QR distanță. Din Iași vine ideea – acum, cu ajutorul smartphone-urilor, poți revedea imagini cu persoanele decedate pe mormintele lor.
  • Dupa ce a privit pământul de deasupra timp de 34 de ani, a venit momentul să se retragă. NASA a anunțat că are de gând să oprească treptat telescopul Hubble.
  • În caz de Razboi Mondial suntem salvați… de americani. Soldații lui Biden știu exact cum să ajungă pe front. NATO are planul facut pas cu pas în cazul în care Rusia lui Putin invadează o țară membră a alianței.
  • Așa arată imaginea rasismului. Și cele mai puternice economii pot intra în faliment imediat. Un supermarket din Germania a dat o lecție nemților – a scos produsele din export de pe rafturi. Rezultatul? Rafturi goale.
  • De profesie student! A învățat toate meseriile din lume, dar e imposibil de angajat. Ti-l arăt in dimineața asta pe omul care sta de 30 ani in facultate si are de gand sa mai invete.
  • Crește traficul pe aeroportul din Cluj-Napoca. Terminalul plecări a fost extins cu trei noi porți de îmbarcare, două pentru zboruri externe, Schengen și non-Schengen, și unul pentru zboruri interne. A fost extinsă și platforma de staționare a aeronavelor. Proiectul de aproape 70 de milioane de euro a fost făcut cu fonduri europene și din bugetul de stat. Se estimează că aeroportul din Cluj Napoca va procesa până la 4,5 milioane de pasageri în fiecare an.
  • Un singur român a fost selectat pentru competiția Academiei Regale de Artă din Marea Britanie. Pictorul Bogdan Mihai Radu va expune tabloul „After the rain” în cadrul expoziției de vară a academiei. Peste 15.000 de participanți se înscriu în concurs în fiecare an, iar finaliștii ajung pe simezele şi în sălile din Burlington House.
  • Sesizezi o neregulă la vot? Ai la dispoziție un număr verde la care experți electorali și juriști îți pot oferi asistență pentru a o raporta, precum și pentru a-ți răspunde la cele mai frecvente întrebări despre ziua votării. Call-centerul, organizat de Expert Forum, va fi activ pe 8 iunie, în intervalul 10:00 – 18:00 și pe 9 iunie, în intervalul 6:00 – 22:00.
  • Ți-a expirat buletinul și nu poți vota? Dacă ești din București il poți schimba inclusiv sâmbătă, între 8 și 16 și duminică, între 7 și 22, la serviciul de evidenţă a persoanelor în a cărui rază locuiești. Buletinul se eliberează în baza cererii scrise şi a documentelor cu care faci dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.
  • Silvestru Șoșoacă a fost pus sub control judiciar. Este acuzat de uz de fals și fals în declarații, în dosarul privind semnăturile pentru candidatura la Parlamentul European. Procurorii spun că nici o altă persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar, dar George Simion e si el anchetat de Parchetul General pentru instigare la falsificarea semnaturilor.
  • Oleg Kononenko este primul astronaut care a trecut de borna de 1000 de zile petrecute în spațiu. În vârstă de 59 de ani, cosmonautul rus este la a concea misiune în spațiu, din 2008 și până acum. Când va ajunge la capătul misiunii de pe Stația Spațială Internațională, pe 23 septembrie 2024, va avea 1.110 zile pretrecute pe orbită.
  • Astăzi, pentru prima oară din 2019, Banca Centrală Europeană va reduce rata dobânzii cheie, de la 4, la 3,75%. Vor fi actualizate și previziunile economice, iar viitoarele decizii privind dobânda, cu cât și la ce interval va fi scăzută, vor fi făcute în funcție de aceste previziuni. Creșterea anuală a prețurilor în zona euro s-a menținut la 2,4% în aprilie, iar pentru luna mai estimările sunt de 2,5%. BCE estimează că se va ajunge la ținta de 2% în 2025.
  • Mai mult de unul din patru nemti nu sunt deloc interesați de Euro 2024, iar 28 la sută sunt relativ interesați. Ceea ce îi preocupă mai mult pe nemți este securitatea, patru din zece sunt îngrijorați. 2,7 milioane de microbiști vor urmări meciurile pe stadion în Germania și 12 milioane pe ecranele instalte în piețe, între 14 iunie și 14 iulie.
  • Premierul slovac Robert Fico îl iartă pe cel care l-a împușcat și spune că nu îl încearcă nicio ură față de cel care a încercat să îi ia viața, în primul mesaj publicat după atacul din luna mai. Externat pe 31 mai, Fico speră să își poată relua activitatea la sfârșitul lunii iunie și îşi acuză opozanţii politici de crearea unei atmosfere a ”urii” care l-a inspirat pe bărbatul acuzat că a încercat să îl ucidă.
  • FRF anunță că primul antrenament al tricolorilor în Germania, programat în 11 iunie, va fi deschis publicului și presei. Echipa națională va ajunge în Germania pe 10 iunie, seara, și se va caza la hotelul Melchior Park din Wurzburg. Suporterii care vor ajunge la antrenament și în orașele în care va ajunge echipa României, vor avea parte de surprize. Primul meci al României va fi cu Ucraina, pe 17 iunie.
  • Un manuscris al romanului „Străinul”, al lui Albert Camus, a fost vândut la licitație cu 500.000 de euro. Cu tot cu taxe, tranzacția s-a ridicat la 656.000 de euro. Deși la sfârșit Camus a scris data aprilie 1940, manuscrisul ar fi fost reprodus de scriitor în 1944, la doi ani de la publicarea romanului, la cererea unui bibliofil.
  • „Trebuie să fim pregătiţi pentru război până în 2029”, spune ministrul german al Apărării, Boris Pistorious. În timpul unei sesiuni de întrebări în Parlamentul german, Pistorius a spus că Germania trebuie să se pregătească cu finanțe, materiale și personal și crede că este necesară o „nouă formă de serviciu militar”. Germania a suspendat serviciul militar obligatoriu în 2011. Aproximativ jumătate dintre cetăţenii germani sunt în favoarea reintroducerii acestuia.
  • Patru persoane au murit și peste 24 au fost rănite după ce un tren de pasageri s-a ciocnit cu un tren de mărfuri în Cehia. Trenul venea de la Praga și se îndrepta către orașul Chop din vestul Ucrainei, iar la bord se aflau mulți străini. Trei dintre răniți sunt în stare gravă.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL