Marcela Feraru, Horia Pătrașcu, scriitor și filosof, lector la Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnică din București, fac parte din juriul de astăzi

  • „De ce mai faceți scoală?” Tendințele Generației Z ii sperie pe antreprenori. 4 din 10 lideri de afaceri americani nu cred că tinerii din Generația Z au abilități ca să „reziste” în lumea reală. Pentru că studiile nu ii ajută, ei nu sunt doriți nici pentru angajare – 9 din 10 lideri de business evită să-i angajeze.
  • Medicii au fost puși la punct de AI – Inteligența Artificială e mai empatică cu pacienții. Trei sferturi din pacienți spun că medicii nu au timp pentru ei și că nici n-apucă să spună ceva, pentru că doctorii îi și întrerup.
  • Teoria sexului. O treime dintre britanici nu știu că femeile transgenderi s-au născut… bărbați.
  • Banii vin, banii pleacă. România e pe locul 2 din coadă în UE după câți bani primeste un angajat pe oră – 9 euro si jumătate e media. Doar bulgarii stau mai prost. In top sunt Irlanda si Luxemburg- unde prinzi suta de euro intr-o oră de muncă.
  • Revoltător pentru sănătatea din România. 10 miliarde de euro vin în fiecare an în sistemul românesc de sănătate de la Casa de Asigurări de Sănătate – dar spitalele stau pe post de muzee. La Maternitatea din Urziceni sunt 20 de paturi, dar nu s-a născut nici un copil în doi ani. Asta pentru că banii sunt blocați.
  • Armata română e dură de tot când isi ! Desi ieri, stadionul Ghencea a fost plin la derby-ul FCSB – CFR 1-0 – record de asistentă, azi Ministerul Apărărarii i-a interzis celei mai iubite echipe din România, FCSB, să joace și meciul de joi din cupele europene.

Recomandări

NU NE MAI FACEM BINE
DEPENDENȚI DE SCROLL
ROMÂNIA BĂTRÂNĂ
VIITORUL SE VEDE-N CEAȚĂ
FĂRĂ LEGI CU DEDICAȚIE
SUA CER ARMISTIȚIU