• Să înceapă Marea Comasare! „Nu se aude din țară? Vă strig din afară!” De la Strasbourg, Iohannis a dat binecuvântarea pentru dorințele lui Ciolacu și Ciucă! Faceți alegeri la pachet! Alegeți primarii in aceeasi zi cu euro-parlamentarii! Prima concluzie: Să meargă românii cât mai rar la votare, dar să voteze cu ai nostri.
  • Parlamentul României e tot mai aproape să adopte o lege împotriva deepfake-ului. Legea îl pedepsește pe hoț cu o amendă de până la 90 de mii de lei sau închisoare de până la 2 ani. Astfel, parlamentarii vor să curețe internetul de clipuri video, audio sau poze de tip DeepFake, create cu ajutorul inteligenței artificiale.
  • Încă un pas spre unitate – WhatsApp a înființat mesajul pe care îl primești și îl trimiți de pe orice platformă – indiferent dacă folosești Signal sau Telegram, iar conversațiile o să apară într-o căsuță specială și nu în inbox-ul principal. Ca să ai acces la funcție trebuie să o activezi din setări.
  • Trump râde de nu mai poate! Nu îi stă nimeni în cale de la republicani și va fi aproape sigur rivalul lui Biden la alegerile prezidențiale. Trump nu a avut voie sa candideze contra lui Nikky Haley in lupta republicanilor din Nevada, dar chiar si asa Nikki a ieșit pe locul 2. Alegătorii au preferat să voteze o căsuță goală decât să pună ștampila pe căsuța rivalei lui Trump.
  • Raiul pe pământ. In inima munților Himalaya, intre India și China se construiește de la zero orașul de 1.000 de kilometri pătrați. Acolo pleci stresat și te intorci zen ca Buddha.
  • Mergeți cu Domnul în camera următoare. Dacă vrei să fii și cu iubitul în cameră și cu sufletul în Rai, mergi la Mânăstirea în care turiștii se cazează prin AirBNB. „Mănâncă, roagă-te, iubește, dar în liniște noaptea!…”
  • Azi au începurt audierile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveția, în cazul Simonei Halep care a fost suspendată patru ani. În 2022, sportiva a fost acuzată de dopaj în timpul unui meci din primul tur la US Open. Halep este prezentă fizic la audierile care au loc cu ușile închise, până vineri. Nu se știe când va fi anunțată decizia.
  • 4 copii dintr-o școală din județul Sibiu au trecut prin șocul vieții lor. Tavanul clasei în care se aflau a căzut peste ei și au suferit răni la mâini și în zona cervicală, motiv pentru care au fost transporați de urgență la spital. Norocul lor e că tavanul nu s-a prăbușit dintr-o dată, a spus directorul școlii.
  • Procurorii din Suedia au oprit investigația privind exploziile de la conductele Nord Stream din Marea Baltică. Motivul? Țara nu are resursele necesare ca să identifice cauzele sau autorii incidentului. Ancheta a fost făcută în parteneriat cu țări ca Germania și Danemarca, dar nu și Rusia. Kremlinul a numit decizia „remarcabilă” și spune că Suedia nu a împărtășit rezultatele cu ei.
  • Din această lună, Tarom oferă zboruri zilnice spre New York și Miami – cu escală în Madrid sau Roma. Zborurile vor fi operate în parteneriat cu companii din alianța Sky Team: Air Europa și ITA Airways. Prețurile spre New York pornesc de la 600 de euro, iar spre Miami de la 800 de euro.
  • Taximetriștii din București au protestat azi în Piața Victoriei și Piața Constituției, pentru că vor ca guvernul Ciolacu să limiteze nunărul de mașini în cazul aplicațiilor alternative și să crească vechimea autoturismelor de la 10 la 15 ani, pentru că nu au bani de altele noi. Daca Guvernul nu le va respecta cerințele, protestatarii vor rămâne în străzi pe o perioadă nedeterminată.
  • Parlamentul European a adoptat legea care stabilește că cetățenii europeni carora li s-a suspendat permisul dintr-o țară UE nu vor mai putea conduce în niciun stat membru, a anuțat europarlamentarul Corina Crețu.
  • A concurat singură și a ieșit pe locul doi. Nikki Haley nu a avut niciun contracandidat la alegerile primare republicane din Nevada, dar nici așa nu a câștigat. 61% dintre cei care au participat au votat pentru mențiunea „niciunul din aceşti candidaţi”. Nikki Haley a strâns 32% de voturi.
  • Panoul care ţinea uşa care s-a smuls în zbor de pe un avion Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines, pe 5 ianuarie, nu a avut montate patru şuruburi foarte importante – arată un raport preliminar al anchetatorilor americani.
  • Ai grijă câtă cafea bei. Nivelurile de cofeină din sânge ar putea afecta cantitatea de grăsime corporală – situație care poate duce la dezvoltaarea diabetului de tip 2 sau boli cardiovasculare.
  • ESPN, Fox și Warner Bros. Discovery vor să lanseze anul acesta un nou serviciu de streaming de sport, care va fi condus de o nouă companie. Platforma nu are încă un nume sau un preț. Abonații vor putea să combine serviciul cu platformele de streaming Disney Plus, Hulu și Max.
  • Disney vine și el cu noutăți: în următoarele săptămâni, americanii nu vor mai putea folosi același cont de Disney Plus, adică să partajeze parola cu alți utilizatori și vor fi obligați să-și cumpere propriul abonament. Serviciul de streaming a început să trimită email-uri abonaților prin care îi anunță despre modificări.
  • Când viața îți dă lămâi…le vinzi. O lămâie veche de 285 de ani a fost vândută la o licitație din Newport, Anglia pentru 1.800 de dolari. Casa de licitații a găsit lămâia din anul 1739 ascunsă într-un dulap din secolul 19. Și acesta a fost vândut la licitație… pentru doar 40 de dolari.
  • Editura Rizzoli lansează o carte despre Margot Robbie, mai exact despre ținutele inedite pe care aceasta le-a purtat în turneul de promovare al filmului Barbie. Actrița a lucrat cu stilistul ei, Andrew Mukamal, ca să aibă cele mai spectaculoase apariții pe covorul roșu. Cartea se numește „Barbie: The World Tour” și are 160 de pagini.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA