• Putin se plictisește în lupta pentru un nou mandat de președinte. Comisia Electorală din Rusia a respins candidatura lui Boris Nadejdin – principalul contracandidat al lui Putin la alegerile din martie. Din cei 15 contracandidați înscriși inițal pe listă au mai rămas doar 3.
  • Marea te cheamă la ea! Și să vezi ce repede ajungi! Guvernul Ciolacu a aprobat constructia Autostrăzii Litoralului – Alternativa Techirghiol. Noul drum te ajută să eviți traficul din stațiuni atunci când mergi din Constanța spre sud – Spre Vama Veche.
  • Nu bagi însă viteză în Bologna – orașul unde devii pieton dacă șofezi cu mai mult de 30 de kilometri pe oră. „Pai, ce să facem, să reconstruim mașinile?” se intreabă constructorii mașinilor de mare viteză.
  • Nici în Ucraina nu e liniște. Zelenski l-a demis pe șeful armatei Zalujnii – cel mai popular om din Ucraina. Cei doi nu se înțeleg de mai multă vreme de când Zalujnii a spus: „Contraofensiva a fost un eșec și ucrainenii nu pot câștiga războiul în condițiile de acum”
  • Așa se face votarea în 2024. Internetul de pe mobil a fost tăiat azi în ziua alegerilor din Pakistan. Ministerul de interne isi apără decizia: am facut-o ca să scapăm de potențiale amenințări teroriste.
  • Portretul ăsta nu se vinde la licitație, dar valorează sigur milioane. E protretul robot al omului de succes. Are peste 55 de ani, n-are griji, că are bani! 95% dintre ei au propria casă chiar dacă în ultimii ani circulă tot mai intens teoria că e mai bine să nu ai casă.
  • Atenție că trece trenul cu viteză uluitoare. CFR spune că a început să înnoiască calea ferată dintre București și Pitești și că trenurile vor putea merge pe aici și cu 120 de km pe oră. Până atunci, ne pregătim de întârzieri din cauza lucrărilor.
  • Am rezolvat, nu se poate. Comasarea alegerilor e pusă pe pauză de coaliția PSD-PNL care nu a reușit astăzi să decidă ce și cum ar trebui să comasăm. Ciucă și Ciolacu se întâlnesc din nou luni ca să mai negocieze comasarea.
  • La centrala nucleară de la Fukushima a avut loc o scurgere de apă radioactivă de 5.500 de litri. Un angajat al companiei de energie electrică din zonă, care curăța țevile a găsit scurgerea iar în 20 de minute a fost rezolvată. Contaminarea a fost doar la nivelul centralei.
  • Anul acesta, luna ianuarie a fost mai caldă ca niciodată. Planeta a depășit temperatura normală cu un grad și jumatate pe parcursul ultimelor 12 luni. Oceanele s-au încălzit și ele peste măsură, cu o temperatură medie de aproape 21 grade. Avem o șansă din trei ca anul acesta să fie și mai cald decât în 2023.
  • Ca să nu mai iei țepe când cumperi o mașină la mâna a doua, Registrul Auto Român vrea să facă un certificat în care să fie notați kilometrii reali ai mașinii și istoricul accidentelor. „RAR Auto Pass” o să fie disponibil de pe 1 decembrie, va costa 50 de lei și poate fi cerut de proprietarii care vor să își vândă mașina.
  • Nu doar bagajele trebuie cântărite în aeroport, mai nou te pui și tu pe cântar când vrei să iei avionul. Finlandezii de la Finnair vor să își cântărească pasagerii care sunt de acord cu asta ca să fie siguri că nu depășesc limita de greutate suportată de avion. Finlandezii spun că alimentația și dietele care se schimbă mereu duc la pasageri mai grei și la probleme în aer.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA