• Olena Zelenska l-a refuzat pe Biden: a fost invitată împreună cu Iulya Navalnaia să-i fie alături la speechul despre Starea Uniunii. Soția lui Zelenski avea însă un alt eveniment programat. Cel puțin ăsta a fost răspunsul pregătit pentru Biden. Și Navalnaia l-a refuzat pe Biden.
  • Von der Leyen a învățat de la Ciucă strategia prin care câștigi alegerile cel mai simplu – nu ai adversari. Asta a hotărât Congresul popularilor europeni de la București: Ursula – unic candidat la șefia Comisiei Europene. S-a decis în aceeași sală în care și Ciucă a fost ales președintele liberalilor din poziție de unic candidat.
  • Bărbații se bat, femeile bârfesc. De multe ori, a doua varianță e chiar mai periculoasă decât prima. Un studiu arată că femeile tinere folosesc bârfa ca să-și depășească rivalele mai atractive.
  • Renunțați la nucleare sau următorul film de Oscar va fi unul Horror! Scenariul de groază de la Hollywood.
  • Ce zici de un Bordeaux cu un buchet floral de mușețel și cimbru?!… mergi cu tramvaiul pe șapte cărări!
  • Nu doar parfumurile au replici de mâna a doua… ci și orașele.Noul trend pornit de turiști – nu mai merg în cele mai populare destinații, ci caută o variantă mai accesibilă cu o atmosferă similară și mai puțină aglomerație.
  • Securitate…. că-i mai bună decât toate. Franța și Republica Moldova au semnat un acord de securitate care implică formarea personalului militar, consultări regulate în apărărare și schimb de informații. Macron i-a promis presedintei Maia Sandu un „sprijinul de neclintit” al Franței pentru Moldova in caz că Putin mai amenință.
  • E 8 martie, iar Binance vine cu un cadou pentru femei – parfumul de lux CRYPTO. Femeile din echipa de marketing a celei mai mari platforme de tranzacționare din lume a venit cu acest parfum ca să atragă cât mai multe femei în lumea crypto. Parfumul nu poate fi cumpărat, însă poate fi cumpărată ideea și dorința de a face mai mulți bani.
  • Vor să ia de la primărie – ca să dea la catedrală. Clotilde Armand se plânge în social media că PNL și PSD îi închid primăria. “Consilierii locali PNL PSD au luat banii de la funcționarea primăriei și i-au dat la Catedrala Mântuirii. Registratura va fi închisă și serviciile publice la fel” – spune primarul sectorului 1.
  • 750 de soldați din Garda Națională vor începe să patruleze în metrourile din New York și să ajute la efectuarea verificărilor bagajelor, a anunţat guvernatorul statului. Reacția vine în urma infracțiunilor însoțite de acte de violență la metroul din New York.
  • Exporturile Chinei în Rusia au crescut cu 12,5% în primele două luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut. Dar țările europene rămân o miză importantă pentru chinezi – țara își va deschide granițele pentru 6 state europene: Austria, Belgia, Ungaria, Irlanda, Luxemburg și Elveția.
  • Între timp polițiștii chinezi ajung în Europa. Vor patrula pe străzile din Ungaria, în urma parteneriatului pe care l-au semnat Orban și ai lui – chinezii s-au angajat să le asigure maghiarilor securitatea internă.
  • Îmbrăcat în geacă de piele, Kim Jong Un ține strâns o armă în umăr, în timpul unei inspecții la o importantă bază de antrenament. Kim Jong Un s-a și jucat cu arma la baza de antrenament pe care a vizitat-o. Și i-a îndemnat pe soldați să-și intensifice exercițiile ca pentru un război real.
  • După 6 ani de relație, Chris Martin și Dakota Johnson s-au logodit. Cuplul are și aprobarea fostei soții a lui Martin, Gwyneth Paltrow. Toamna trecută, actrița a spus că este „prietenă bună” cu starul filmului „Madame Web” și spune că este „o persoană adorabilă și minunată”.
  • Cel mai bun restaurant din lume, Noma, revine în Japonia, unde va servi 70 de mese din octombrie până în decembrie, timp de 10 săptămâni. Coproprietarul Rene Redzepi anunțase la începutul anului închiderea restaurantului din Copenhaga, dar asta nu se va întâmpla decât anul viitor, în primăvară.
  • Cea mai nouă colecție Balenciaga include o brățată cu bandă, care a împărțit spectatorii în două tabere. Brățara arată exact ca o rolă obișnuită de bandă transparentă și este marcată cu logo-ul „Balenciaga”. Mulți consideră că brandul încearcă să facă din sărăcie o mișcare de modă.
  • Cântăreața Erika Isac lansează o nouă melodie în cadrul unei conferințe de presă. Se numește „Femei în Parlament” și continuă mesajul hit-ului său, „Macarena”, care a consacrat-o. „Am votat de câte ori am avut ocazia. E foarte important, în joc e viața ta”, le spune artista tinerilor.
  • FCSB nu e Steaua. Gigi Becali a pierdut la Curtea de Apel procesul in care a cerut anularea mărcilor folosite de CSA Steaua de la fondarea clubului armatei – din 1947.
  • Săptămâna arabă din Formula 1 continuă. După week-end-ul din Bahrain, a inceput Grand Prix-ul Arabiei Saudite de la Jedah. Antrenamentele au inceput ieri. La fel ca in Bahrain, cursa va fi tot sâmbătă – nu duminică, așa cum era tradițional. Circuitul din Arabia Saudită e unul de mare viteză.
  • În săptămâna revenirii Simonei Halep in tenis, fanii se tem că dispare alt jucător. Veșnicul accidentat Nadal a transmis că nu va participa nici la turneul de la Indian Wells – care incepe azi. Nadal a anunțat ieri ca nu participă.
  • Și inca una din tenis – și după ce te lași de sport, poti sa o duci bine. E situația Mariei Sharapova – care e una din marile câștigătoare de la Paris Fashion Weak. A fost prezentă la show-ul Valentino.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA