ȘTIU, 8 septembrie 2022, cu Tamara Ceaicovschi și Lucian Nemoiu

Marcela Feraru, Balazs Barabas și Prof. Univ. Dr. Ovidiu Pânişoară sunt în juriul de astăzi.

  • Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are probleme de sănătate și este supravegheată de medici la Castelul Balmoral. Familia regală a fost chemată de urgență la reședința din Scoția. Palatul Buckingham transmite că medicii sunt îngrijorati de starea ei de sanătate.
  • România este trasă de urechi pentru că a abuzat de pandemie și a închis atunci școlile. „A fost greșit. Școlile au fost închise în urma unor decizii politice, nu a existat o adevărată corelație cu numărul infectărilor” , consideră Andreas Schleicher, directorul pentru Educație al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare în Europa.
  • Klaus Iohannis și-a mai făcut un proiect de țară – pentru limitarea schimbărilor climatice. De la anul vor începe campanii de comunicare susținute, cu influenceri, și vor fi făcute planuri de decarbonizare, cu parteneriate public-privat.
  • Marea Resetare i-a făcut pe IT-iști meseriași cu acte în regulă: erau bine plătiți și nu știau pentru ce. 13 noi meserii apar în nomenclatorul meseriilor de la noi.
  • Ne-au crescut facturile la gaz și electricitate, dar nu chiar așa de mult. 30 de zile trebuie să muncească un român cu salariul minim ca să își plătească facturile. Cel mai puțin din UE, alături de Franța și Ungaria. Cel mai mult muncesc olandezii, grecii, și cehii.
  • Climă și pedeapsă: te reclamă.. dacă faci reclamă! Activiștii de mediu interzic reclamele la carne. Un nou pas către o lume vegană.