Marcela Feraru, Laura Buciu și Lect. Univ Daniel Nica – Departamentul de Antropologie Culturală şi Comunicare – FJSC, sunt în juriul de astăzi.

  • Ce cred rușii despre lume: 78% dintre ei consideră că Rusia este o țară înconjurată de dușmani – arată un sondaj al unui centru de cercetare independent.
  • România a trecut la atac la o zi după ce Austria ne-a interzis în Schengen. Ambasadorul Emil Hurezeanu a fost chemat la București, iar relațiile dintre cele doua țări vor rămâne la nivel de însărcinat cu afaceri. Mai multe firme din România vor să boicoteze companiile austriece.
  • Cine nu e mulțumit de frumusețea lui naturală poate fi salvat de inteligența artificială. Azi rupă internetul aplicația Lensa care îți cere 4 euro ca să îți transforme selfie-urile în avatare făcute de inteligența artificială. Experții spun însă că prețul e mai mare de atât – Lensa folosește fața și datele personale ca să facă teste ieftine pe doritorii inocenți.
  • Surpriză uriașă la cupa mondială! Brazilia a fost eliminată azi de Croația. A fost 0-0 dupa 90 de minute, 1-1 dupa cele doua reprize de prelungiri, iar Croația a câstigat după lovituri de la 11 metri.
  • Protecția Consumatorului anunță că banca austriacă Raiffaisen a început să dea înapoi banii cu care i-a păgubit pe români – conform unei decizii judecătorești din 2017. Din 22 de milioane de euro până in prezent au fost plătite 13.
  • Grea e meseria de șef. O poveste adevărată din Bacău – acolo unde șefa DSP cere spor de gândire. „Ziarul de Bacău” scrie despre o nouă absurditate: Directoarea primește 1200 bonus pentru că își folosește atenția, memoria și văzul, dar pune si mâna pe dosare.
  • Oare și de asta nu suntem în Schengen? Românii sunt nația care îi ia locul lui Moș Crăciun – jumătate dau mai departe cadourile pe care le primesc.
  • Orașul luminilor s-a transformat în orașul întunericului. Centrul Parisului a rămas fără curent electric aseară. S-a întâmplat după 10 seara, iar electricitatea a picat dintr-o dată pe 70 de străzi – 125 de mii de locuințe au rămas în beznă.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA