• A venit vacanța, dar nu pentru tine! Piloții TAROM, companie care a avut 7 directori în 4 ani sunt în vacanță. Așa că de azi pe azi – călătorii au fost anunțați că au fost anulate mai multe zboruri: interne, dar și externe: spre Europa, Asia și Africa.
 • Influențez, deci câștig! Statul în care părinții influenceri sunt obligați să împartă cu copiii banii din social media – astăzi la Știu.
 • „Până când moartea ne va despărți” – un jurământ depășit. Soțul muribund care a inventat nemurirea – își mută viața în avatar, să o lase moștenire soției.
 • Ce vine după Kiev și Moscova? Beijing! Viktor Orban nu a luat în seamă supărările șefilor de la Bruxelles și a fugit la Xi Jinping să își continuie așa numita…misiune de pace pentru Ucraina.
 • Le-a cântat bufnița pe casă… bufnițelor!Apoape jumătate de milion de bufnițe invadatoare urmează să fie împușcate de vânătorii americani în statele Oregon, Washington și California, ca să trăiască altele mai rare.
 • Desenele animate nu-s pentru biserică! Isus cu chip de Goofy nu a fost cea mai bună alegere. Un artist din Sydney a vrut să atragă atenția la expoziția din muzeul Powerhouse. L-a pictat pe Isus cu chip de personaj Looney Tunes și s-a tezit cu proteste. Ce s-a întâmplat cu lucrarea afli astăzi la ȘTIU!
 • Planetariul Brașov decis să prelungească spectacolul aniversar dedicat celor 50 de ani de la lansarea albumului legendarei trupe Pink Floyd, ”The Dark Side Of The Moon”. Contractul care îi dă dreptul să proiecteze acest show a fost prelungit până la sfârșitul anului.
 • Dacă vrei să mergi la Electric Castle, organizatorii au scos la vânzare în avans brățările pentru festival. În București, le poți cumpăra de la Promenada Mall, Lost and Found și AFI Cotroceni. Electric Castle începe pe 17 iulie și ține până pe 21 .
 • Caravana TIFF Unlimited pleacă prin țară. Ai filme internationale, dar și premiere românesti la Timișoara, Satu Mare și Brașov. Vor fi proiectate „Moromeții 3”, filmul „Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu, dar și documentarul despre Ilie Năstase – „Nasty”.
 • 31.000 de elevi care au început școala în urmă cu 9 ani nu au mai ajuns la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a. Asta arată o analiza edupedu. Numărul este echivalentul a 1.240 de clase. Cei mai mulți s-au pierdut între finalul clasei a 8-a și Evaluarea Națională.
 • Facultatea de Informatică de la Universitatea Româno-Americană face cursuri de Inteligență Artificială. Ai ore de machine learning, deep learning și robotică.
 • Tusk și Zelenski s-au întâlnit la Varșovia chiar înainte de summit-ul NATO. Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral de securitate iar Zelenski are acum sprijinul polonez pentru integrarea Ucrainei în structurile euro-atlantice.
 • Erdogan vine la summit-ul NATO. Presentele turc ar urma să aibă mai multe întâlniri bilaterale, inclusiv o întâlnire cu Biden. Erdogan ar putea să ceară din nou ca Turcia să medieze conflictul între Rusia și Ucraina.
 • Președintele Joe Biden și-a reconfirmat intenția de a continua cu candidatura pentru un nou mandat, într-un interviu pentru MSNBC. El le-a cerut democraților să nu-i mai ceară să renunțe și le-a cerut contestatarilor să-l provoace la Convența Democrată de luna viitoare. Și adversarul său, Donald Trump, a spus într-un interviu la Fox News că democrații nu-l vor elimina pe Biden din cursă.
 • Vacanța la greci se lungește. De mâine încep reparațiile la podul Giurgiu-Ruse, au anuntat bulagrii. Încep și restricțiile, se va circula alternativ pe o singura bandă, iar lucrarile vor dura aproape 4 luni și jumătate pe fiecare sens.
 • Prima semifinala de la Euro 2024, Spania – Franța, se joaca astăzi de la ora 22.00. Spania este prima națională care a prins un loc în semifinalele EURO 2024, după ce a învins Germania în sferturi.
 • Și totuși se învârte, spunea Galilei, dar se învârte altfel. Un studiu arată că nucleul Pământului și-a inversat sensul de rotație. Cercetatătorii cred că următoarea schimbare de direcție va avea loc la mijlocul anilor 2040.
 • Porsche își menține planurile de tranziție la vehiculele electrice. Vrea să oprească mai devreme producția unor modele cu motoare pe combustie internă. Versiunea cu motor pe benzină a SUV-ului Macan pentru piețele non-europene nu va mai fi produsă după 2026.

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
VIKTOR ORBAN S-A ÎNTÂLNIT CU TRUMP
„COOLCATIONING” E NOUL TREND
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1