PREȘEDINTE! CE MESERIE…

Hofi: Sunt băiat finuț și ți-am dat doar REFRENUL raperilor de la Paraziții. Finuț eram și dacă îți lăsam și primele versuri. „Dac-aș fi președinte tot aș face ceva: Aș interzice Paraziții și m-aș îmbăta”.

Fă un sondaj în jurul tău cu întrebarea CE AI FACE DACĂ AI FI TU PREȘEDINTE? În jurul tău inseamnă PESTE TOT, nu doar pe cei 2-3 care chiar CREZI că s-ar pricepe și au calități reale să conducă… de exemplu O ȚARĂ. Dacă îi iei PE TOȚI: rudele apropiate, familia lărgită, vecinii – ai uitat că ai vecini, parcă ești ministerul de externe al României. 12 MAI DEPARTE, dacă iei colegii de muncă, foștii colegi de școală, de armată, cei pe care i-ai văzut azi la cafeneaua unde ți-ai început ziua CU SPERANȚĂ… Dacă îi iei pe cei care erau în jurul tău la ultimul concert la care ai fost. Dacă le-ai pune ACEEAȘI întrebare celor care au fost lângă tine la STADION… Dacă ți-i amintești pe românii revoltați lângă care ai stat recent LA COADĂ. Dacă ți-i amintești și pe cei de DINCOLO DE TEJGHEA – din cauza cărora STĂTEAI la coadă… Într-un cuvânt: dacă îi iei pe TOȚI ROMÂNII din România și din afara ei și i-ai pune PE RÂND președinte mă tem că vei sfârși BLESTEMÂNDU-ȚI ziua în care ai luat această decizie.

E ușor să fii în opoziția de tribună care dă din gură fără să aibă are răspundere. Mai greu e SĂ FACI. Și la fel de greu să taci!

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

VĂ SCAD NOTA LA PUTERE!

Nemo: Ați vorbit ieri despre Immanuel Kant / eu ma gandesc si la atii mari ganditori, filosofi care au dat forma societatilor moderne – John Locke sau Jean Jaques Rousseu – ei au vorbit despre contractul social între putere și om, societate / puterea pe care noi astazi o numim monarhie… guvern…președinție / pe care Thomas Hobbes o numea Leviathan / Putere nu de dragul puiterii, puterea are menirea în societatea modernă să ofere binele colectiv, nu doar să se justifice pe sine / iar numele ăsta biblic – Leviathan – chiar așa arată, monstruos, daca ori puterea îsi încalcă contractul cu noi, ori noi uităm că suntem parte din acest contract și ca e jobul nostru să cerem socoteala. Altfel vom sfârsi precum în vorbele lui Rousseu, pe care îl pomeneam – „oamenii se nasc liberi, dar peste tot văd oameni în lanțuri.” Ridendo… Leviathan – levia…FUn.

ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC

Adrian Sârbu: Trăiesc o revoluție tehnologică fără precedent care m-a făcut din om supraom. Și tu. Am curajul să cred că pot fi nemuritor. Că știu tot. Știu și pe ce lume trăiesc. O lume în care principalul meu drept, cel de a fi liber, de a avea o identitate pe care să mi-o proiectez în comunitate, e contestat în fiecare zi de cei cărora le-am mandatat puterea în România. O Românie care nu mai este a mea și nici a ta. O Românie pe care vreau și trebuie să o schimb. Împreună cu tine. De aceea suntem aici.

Să începem: Săptămâna trecută am fost de acord că îți poți proiecta puterea, atât cât ți se cuvine, numai prin schimbarea sistemului de vot în câmpul politic, prin trecerea la votul electronic și votul uninominal, care îți permite să votezi instantaneu și direct, pe oricine și oricând.

Chiar crezi că nu se poate să creăm și să implementăm acest proiect în societatea românească? Eu cred, pot și am de gând să-l fac împreună cu tine. Îți spun cum.