Primul Revelion ca mamă singură, la o lună după ce am încheiat un divorț care m-a stors. De energie. De lacrimi. De viață.

Primul Revelion ca mamă singură, la o lună după un divorț care a durat mai mult de un an. Și care a venit după o căsnicie moartă de mulți ani. Psihologi, psihoterapeuți, consilieri, mediatori, notari, avocați. Amenințări. Multe amenințări. Te las fără bani. Îți iau copilul. O să rămâi singură și tristă. Și săracă.

Maria a adormit la 9. Nici n-am îndrăznit să-i spun ceva de artificiile de la miezul nopții, nu mai aveam putere să rezist încă 3 ore. Eu am băut, dintr-un pahar de șampanie, un smoothie de ananas.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Pisica a adormit în fața dormitorului Mariei. Eu am adormit pe canapea, cu cățelușa lângă și cu cartea în mână. Suflete de gheață. Dar în noaptea dintre ani, ceva s-a întâmplat. Sufletul meu s-a dezghețat. De ce nu am ieșit în oraș? O puteam chema pe mama să stea cu Maria peste noapte. Nu am vrut. Am avut nevoie să fiu doar eu cu mine. Pentru că de la Anul ce stă să vină îmi doresc liniște. Și așa am și intrat în el, în liniște. Am o tradiție. În fiecare seară de 31 decembrie îmi scriu pe o hârtie rezoluțiile pentru anul următor.

Anul acesta am scris mai multe, și împărțite pe categorii: bărbatul, casa, familia. Nu mai sunt o puștoaică. Acum știu ce îmi doresc. Știu ce fel de femeie sunt. Sunt sigură pe alegerile mele. Știu exact cum vreau să fie bărbatul meu, cum vreau să îmi arate casa, cum vreau să îmi construiesc familia.

Așa că tot ce a trebuit să fac a fost să completez niște rubrici, să așez lista lângă mine, să meditez la ea, în fiecare zi. Poate că anul care va să vină nu va putea să mi-o umple, dar următorul sau următorii, sigur o vor face. Așa că dorm lin în cel mai liniștit Revelion. Îl meritam. Multe lucruri frumoase mă așteaptă de la miezul nopții. Am încredere. O să îmi aduc la viață lista. Sunt sigură!