Sunt o mamă singură. Și nu m-am simțit niciodată mai singură ca azi. Eram prin mall, căutam cadouri de Crăciun. Sunt extrem de organizată, îmi place să le iau din vreme, să le împachetez frumos, să le ascund în mansardă și să stau liniștită. Să nu alerg prin magazine în haosul din preajma Sărbătorilor, să stau la cozi, să mă calc în picioare, să nu găsesc ce vreau, ce mărimi vreau, să îmi ia mămica de dinainte ultima rochiță de 8 ani.

Și cum mă plimbam eu prin magazine cu sarsanalele în mână, transpirată toată, mă lovește o imagine. Cea mai urâtă imagine din viața mea: fetița mea Maria, toată un zâmbet, ieșind dintr-un magazin de jucării, cu tatăl ei de mână. Și nu doar cu el. Ci și cu ea. Noua iubită a tatălui ei. Cea pentru care m-a lăsat. Ne-a lăsat. Pentru că ne-a lăsat pe amândouă, nu doar pe mine, atunci când a plecat cu alta. S-a transformat într-un tată de weekend. De un weekend pe lună. Ce ușor m-a înlocuit. M-au înlocuit.

O furie teribilă am simțit atunci pe Maria. Îmi venea să mă duc și să o smulg din mâinile lor. Adică eu, 27 de zile pe lună, mă zbat de una singură, iar ei, în cele 3 zile, și-o însușesc de parcă e a lor. Și încearcă să mi-o fure. Să mi-o cumpere. Se joacă de-a mama și de-a tata. Cu copilul meu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Am tras aer adânc în piept, mi-am ținut lacrimile, m-am abținut să fac o scenă. Bietul copil, prin câte a trecut oricum. I-am văzut figura când m-a zărit. A tremurat, s-a fâstâcit, a lăsat capul în jos, și-a tras mâna din mâna femeii ăleia. Care nu o să-i fie niciodată mamă! Care nu o să îmi ia niciodată locul! Ce să fac?

Îi salut politicos și îmi văd de cadourile mele în continuare. Te iubește mami, inimioară! Să ai un weekend frumos, ne vedem duminică seară. Evident că nu am mai fost în stare de niciun cadou. M-am dus la mașină, am aruncat pungile în portbagaj și m-am pus pe un plâns. Isteric. Cu urlete. Până am scos din mine și ultima frântură din imaginea care m-a distrus.

Te-așteaptă ceva mai bun, mi-am zis! Relația lor nu va ține. Nu îți poți construi viitorul pe trecutul altuia. Sunt sigură!