Sunt o mamă singură. Nu pot să cred că s-a terminat și vacanța de vară și că trebuie să trec, pentru a cincea oară, prin trauma serbării de început de an școlar. Traumă pentru că fostul soț a lipsit în fiecare an. Deși i-a promis fetiței noastre Maria că o să vină. În ziua în care a chiulit când ea a început clasa pregătitoare, mi-a fost clar că nu o să îl vedem la nicio serbare. Eu m-am împăcat cu gândul. Dar ea, biata de ea, încă visează. Încă îl așteaptă. Încă mai crede în promisiunile lui. Încă plânge înfundat când vede că e singura susținută doar de mamă.

Încă plânge înfundat și se uită cu dușmănie la colegele ei care vin cu tații de mână. Ce mă doare e că toată viața ei o să își amintească de suferința asta. Iar când va fi mamă nu se va mai putea bucura pe deplin de această zi minunată, pentru că va retrăi drama pe care ea a trăit-o an de an. Ce mă doare e și că s-a obișnuit ca bărbații să o dezamăgească și mi-e tare teamă să nu își ia un bărbat care să o dezamăgească și el.

Din păcate, ne alegem, de cele mai multe ori, parteneri de viață precum părinții noștri. Asta e pentru noi normalitatea. Iar pentru ea normalitatea este decepția. O să o duc în terapie, dar acum e prea mică. Sper doar să ajungă să relizeze niște lucruri și să facă niște alegeri mai bune decât am făcut eu. Vă las să reflectați și voi la ce mi-a spus mie terapeuta ieri: ca să te dez-amăgească cineva, înseamnă că te-ai amăgit tu înainte. Ai prins ideea, da? Doar ești fată isteață. Sunt sigură!

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?