Sunt o mamă singură. Și-mi place la nebunie treaba asta! De ce? Pentru că acum sunt doar eu cu fetița mea Maria în vacanță la schi. E cea mai mare pasiune a mea, pasiune pe care mi-am dorit să i-o transmit și ei. De când eram puștoaică îmi imaginam că atunci când o să am un copil o să-l pun pe schiuri de când învață să meargă. Și că la 7 ani vom schia împreună, vom cuceri munții împreună, vom lua la rând toate pârtiile din lumea asta. Dar n-a fost așa. Am fost inclusiv în Laponia, iar copilul a rămas la baza pârtiei, cu fostul. Era anti-sport, anti-mișcare, anti-talent.

Practic, anti tot ce e mai fain pe lumea asta. Câte certuri și scandaluri am avut din cauza asta. Eu voiam să pun copilul pe schiuri, el nici nu voia să audă. Dacă își rupe o mână? Dacă își rupe un picioar? Dacă rămâne paralizată? Ce fatalist! Am pus-o pe schiuri până la urmă la 5 ani. Da discuțiile au continuat, doar că erau ceva de genul: vă mai aștept mult la baza pârtiei? Mă mai lăsați mult singur la hotel? Nu v-ați plictisit de atâta schi? Iar m-ați lăsat în weekend sigur acasă cu schiatul ăsta al vostru! 50 de mesaje și de telefoane de zi.

Mai bucură-te tu de vacanță! Uite că anul ăsta, din noul meu statut de mamă singură, mă bucur de nu mai pot de vacanță. Am divortaț anul trecut, nu din cauza schiatului, dar a contat și asta. Pur și simplu omul era prea plictisit de viață și mă simțeam ca o bătrână lângă el. Sunt doar eu cu fetița mea Maria în vacanță la schi. Ne trezim, luăm mic dejunul la hotel, stăm toată ziua pe pârtie, cu câte-un hot dog la prânz și seara o cină bună, o baie fierbinte, o carte și somn adânc. Nu ne mai zăpăcește nimeni. Ne bucurăm de ce are viața mai frumos. Poți face asta și fără un soț. Sunt sigură!

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ